22/10/16

Τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Τουρκία ψηφίζουν το ‘προεδρικό μοντέλο’ και τη ‘θανατική ποινή’

Τελευταία δημοσκόπηση έδειξε ότι σε 30 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας το 55,9 τοις εκατό των κατοίκων πιστεύει ότι το προεδρικό μοντέλο είναι προτιμότερο στη χώρα καθώς και το 90.7% θέλει την επιστροφή της θανατικής ποινής.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Τούρκοι, υποστηρίζουν τη εκτέλεση κατηγορουμένων σε βασικά ποινικάεγκλήματα. 

 Η ερώτηση που τέθηκε ήταν: «Πρέπει να επιστρέψει η θανατική ποινή για προδοσία, τρομοκρατία και βία;» 
Μόνο το 9,3 τοις εκατό  δήλωσε ότι είναι εναντίον αυτής της τιμωρίας, όπως γράφουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τη δημοσκόπηση της εταιρείας ORC.
Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης στη χώρα, προκάλεσε πρόσφατα θυελλώδεις συζητήσεις μεταξύ  της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.



 Οι πόλεις με τα μεγαλύτερα 'ναι' στο προεδρικό σύστημα (Evet=Ναι, Hayir= όχι, kararsiz=αναποφάσιστοι)


Η δημοσκόπηση ωστόσο, δείχνει  ότι οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων κατά 55,9 τοις εκατό  πιστεύουν στην πολιτειακή αλλαγή, το 36,2 τοις εκατό είναι κατά αυτής της αλλαγής και το 7,9 % δεν έχει καμία γνώμη.
Η ανάλυση δείχνει ότι η εισαγωγή του προεδρικού μοντέλου υποστηρίζεται από τις 30 μεγαλύτερες περιφέρειες που βρίσκονται  στα χέρια του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), και όσες πόλεις έχει πλειοψηφία το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ( CHP)  και το φιλοκουρδικό  Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) δεν προτιμά αυτήν την επιλογή.
Δηλαδή, οι περιφέρειες της κεντρικής Ανατολίας και της Μαύρης Θάλασσας πιστεύουν την πολιτειακή αλλαγή, ενώ οι περιφέρειες στην Νοτιοανατολική Τουρκία, την Ανατολική Ανατολία και στις περιοχές του Αιγαίου δεν επικροτούν την αλλαγή αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.