23/10/16

-


14 σχόλια:

  1. ενω εσυ δεν συγκαταλεγεσαι σ αυτους που χρεωκοπησαν. εισαι ανωτερης φυλης. Α ρε κομπλεξικε νεοφιλελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ John δεν ξέρω αν είναι ο δημιουργός φιλελε όπως λες, νομίζω ότι και εσύ το υποθέτεις, αλλά υπάρχει και μια άλλη συνισταμένη στις χρεοκοπίες που μας αναφέρει η ανάρτηση: πάντοτε οι Έλληνες ψήφιζαν μετά μανίας και είχαν σαν βουλευτές και πρωθυπουργούς τα βλαστάρια των πολιτικών οικογενειών ... σχεδόν σαδομαζοχιστικά ... αυτοί οι κουραμπιέδες μας χρεοκοπούν διαχρονικά ...

      Διαγραφή
  2. @ Andpik,

    Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ με τις (εξαιρετικά εύστοχες) αναρτήσεις σου στο blog. Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι εκεί έξω (και κατ’ επέκταση μερίδα των αναγνωστών), αν και κουνά συγκαταβατικά το κεφάλι, στην πραγματικότητα έχει την ισχυρή πεποίθηση πως «για όλα φταίνε οι ξένοι», πως αν δεν ήταν οι «κακοί Εβραίοι / Αμερικάνοι / Γερμανοί κλπ» η Ελλάδα θα ήταν ένα «Μονακό», πως η μοναδική ελπίδα είναι το «ξανθό ομόδοξο γένος» κλπ, κλπ, κλπ. Την ίδια στιγμή, θεωρώ ανησυχητικό το ότι το ίδιο target group ανθρώπων με δικαίωμα ψήφου, θεωρεί «βέβαιον» ότι «ο Θεός» θα μας δώσει την Πόλη (αφού το υποσχέθηκε ο «παππούλης» ντε!) και ετοιμάζουν τα φυσεκλίκια και τα τσαπράζια τους να ξεκάνουν από προσώπου Γης τους παντός είδους αιρετικούς, άθεους και αλλόθρησκους (χμμμμ… το ίδιο δεν κάνουν και οι ισλαμοπίθηκοι;), αλλά τρέμουν στην ιδέα ότι ένα 8χρονο «μαυριδερό» παιδάκι θα καθίσει στο ίδιο θρανίο πλάϊ στο δικό τους Άριο πριγκιπόπουλο…

    …και κάτι ακόμη! Λαός που περιφέρει νεκρούς (!!!) ντυμένους σαν λατέρνα και καθισμένους σε πολυθρόνες, στους δρόμους πόλεων (Λαμία πριν λίγες ημέρες) και το ονομάζει «πίστη», του αξίζει μία και μόνη τύχη - μνημόνια και υποτέλεια, μέχρι να σβήσει ο Ήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φταίει ο τρόπος δόμησης και λειτουργίας την Νομισματικής πολιτικής σε συνδυασμό ΠΑΝΤΑ με την τρόπο άσκησης της Δημοσιονομικής πολιτικής.
    Για να καταλάβεις Andpik όλες μα ΟΛΕΣ οι χώρες παραιτήθηκαν του εθνικού τους νομίσματος για να απαοδεχθούν το νέο Μάρκο το Ευρώ(μάρκο)!!!
    Η Γερμανία και οι Βόρειες χώρες έχουν και το Απόλυτο και το Συγκριτικό πλεονέκτημα στην Οικονομία με το Ευρω(μάρκο)!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «…όλες μα ΟΛΕΣ οι χώρες παραιτήθηκαν του εθνικού τους νομίσματος για να αποδεχθούν το νέο Μάρκο το Ευρώ(μάρκο)…»

      Όλες; (και μάλιστα τονισμένο με κεφαλαία γράμματα) Ε, όχι δα! Και μιλώ για χώρες που ανήκουν στην ΕΕ φυσικά.

      Η δε «Γερμανία και οι Βόρειες χώρες» που απολαμβάνουν σήμερα (ειδικά οι «Βόρειες χώρες») το πλεονέκτημα να έχουν ευρωστες οικονομίες, δεν το κατάφεραν από τη μια μέρα στην άλλη - το προσπάθησαν, το καλιέργησαν και το πέτυχαν. Κανείς δεν τους χαρίστηκε. Υπάρχει λόγος που στις «Βόρειες χώρες» οι πολίτες δεν ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και που δεν ανησυχούν για το αύριο. Να έχεις υπ’ όψη σου πως όταν έληξε ο Β’ ΠΠ, οι «Βόρειες χώρες» βρέθηκαν σε οικτρή κατάσταση (όπως όλη η Ευρώπη άλλωστε) και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950 ποσοστό άνω του 90% τους ήταν αναλφάβητο (!!!). Κατάφεραν όμως μέσα σε 60-70 χρόνια από τότε, να μαζέψουν τις δυνάμεις τους, να σηκωθούν στα πόδια τους και πάλι και να κτίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, εμείς οι εξυπνάκηδες Ελληναράδες φροντίσαμε να ξεκοκκαλίσουμε και τα τελευταία οικονομικά αποθέματα, να καταχραστούμε δάνεια επί δανείων και να συμπεριφερθούμε ως οι «τζίτζικες» του γνωστού παραμυθιού, σχολιάζοντας πολλές φορές δυσμενώς τους «χαζούς ξένους» που «μας ζηλεύουν» επειδή δεν έχουν το «καλύτερο φιλέτο της Γης» που έχουμε εμείς. Κι αν δεν τα καταχραστήκαμε εμείς οι ίδιοι οι απλοί πολίτες, τα καταχραστήκαν αυτοί που εμείς διαλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν – και δεν συνέβη μια ή δυο φορές, αλλά συμβαίνει δεκαετίες ολόκληρες.

      Άρα λοιπόν, δεν φταίει το «νόμισμα» - οποιοδήποτε νόμισμα. Ούτε ο «ξένος» φταίει! Το ξερό μας τα κεφάλι φταίει και η κακή μας νοοτροπία που νομίζουμε πως όποια @@@κία κι αν κάνουμε, θα την σκαπουλάρουμε. Ε, λοιπόν όχι. Ήρθε η ώρα της πληρωμής. Τόσα χρόνια λούσα και μόστρα και διακοποδάνεια και αγορές σπιτιών 150 τμ χωρίς να υπάρχει ούτε το οικονομικό υπόβαθρο ούτε και η θέληση να κτιστεί ισχυρή οικονομία, ήταν απόλυτως φυσιολογικό ότι θα ερχόταν και η ώρα του «ταμείου».

      …μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Εκτός κι αν (υπάρχουν δυστυχώς αρκετοί που ελπίζουν τέτοιες αρλούμπες) έρθει ξαφνικά ένα τεράστιο χέρι από τον ουρανό και τα φέρει όλα τούμπα και ξαναγεμίσει η πανταλόνα με ζεστό και σπαρταριστό χρήμα. Μαθαίνω ότι σε κάποιες ενορίες, οι τοπικοί μάγιστροι κάνουν λιτανείες για να «λήξει η οικονομική κρίση», να «βρέξει βροχή», να «σταματήσει η ανεργία» κλπ - κι όλα αυτά το 2016 παρακαλώ! Στην Ελλάδα! Και μετά αναρωτιέστε γιατί οι «Βόρειες χώρες» διαβιώνουν και «εμείς» απλώς επιβιώνουμε.

      Διαγραφή
    2. Αμάν πια με τους Έλληνες.

      >Κανείς δεν τους χαρίστηκε.<

      Δηλαδή, δεν χαρίστηκε το τεράστιο δημόσιο χρέος της Γερμανίας μετά το 1945;
      Δεν έγιναν τεράστιες πρωτοφανείς αγγλοσαξονικές επενδύσεις και δάνεια στη Γερμανία λίγο μετά το πόλεμο;

      >μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950 ποσοστό άνω του 90% τους ήταν αναλφάβητο<
      Που το βρήκες αυτό, μεγάλε; Μήπως διάβασες τα στατιστικά στοιχεία ανάποδα;;


      Διαγραφή
    3. Pointman, Ναι ΟΛΕΣ! Όταν σχεδιάστηκε το Ευρώ αποφασίστηκε ποιές χώρες μπορούν τεχνικά να μπουν και ποιές όχι! Οι μόνες που θεωρητικά μπορούσαν και επέλεξαν να μην μπουν ήταν η Δανία και η Σουηδία! Η Σουηδία είδε ότι η βιομηχανία σε ένα ισχυρό ευρώ θα τέλειωνε και η Δανία είχε και έχει αναπτύξη ένα χρηματοοικονομικό κέντρο με βάση το δικό της ΕΘΝΙΚΟ νόμισμα αρκετά ισχυρό και προέβλεψε ότι αν μπει στο ευρώ θα γίνει Κύπρος! Και οι δύο χώρες απέρριψαν το εγχείρημα με πρόφαση την φάτσα του εκάστωτε μονάρχη στο κέρμα.
      Για την δημοσιονομική πολιτική και τις παθογένειες του πελατειακού κράτους στην χώρα τα έχω ξαναγράψει δεν είναι κάτι καινούργιο.
      Κάτι τελευταίο, το νόμισμα εκφράζει σχέσεις δυνάμεων σε όρους οικονομικής δυναμικής. Με εθνικό μας νόμισμα την δραχμή ήμασταν 50% πιό κάτω από τις ΗΠΑ. Με "εθνικό" μας νόμισμα το ευρώ φθάσαμε να είναι έως και 50% πιό ισχυρή η ελληνική οικονομία από τις ΗΠΑ!!! Αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι όλα είναι εντάξει και έχεις σπουδάσει οικονομικά σε παρακαλώ σκίσε τα πτυχιά σου! Αν δεν έχεις σπουδάσει οικονομικά κόψε το "άθλημα" του ανεύθυνου σχολιασμού !
      Αν μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα στο ευρώ δύσκολα αλλά μπορούμε γιατί ναι είμαστε ένα πλούσιο κράτος με πολύ πλούσιους στο πνεύμα πολίτες (για την νεολαία μιλάω)!
      Με αυτήν την φορολογία και τις κρατικές δαπάνες στο Θεό ούτε με δραχμή ούτε με ευρώ μπορούμε να τα καταφέρουμε!
      Υ.Γ.: Ευχαριστώ Κριστιάν!

      Διαγραφή
    4. @ Κριστιάν,

      Εάν διάβασες το κείμενό μου, έγραψα για τις «Βόρειες χώρες»! Εάν μελετήσεις για την ανάπτυξη που είχαν οι Νορβηγία, Σουηδία & Φινλανδία, και για το βιοτικό επίπεδο που προσφέρουν σήμερα στους πολίτες τους, θα εκπλαγείς. Θα μπορούσε η Ελλάδα να βρίσκεται στην ίδια θέση, ίσως ακόμη καλύτερη. Άλλωστε, αν ισχύει ότι «εμείς» είμαστε σούπερ έξυπνοι και ικανοί ενώ όλοι οι «ξένοι» είναι χαζοί, τότε δεν εξηγείται πως είναι δυνατό να τα καταφέρνουν οι «χαζοί» και εμείς οι «έξυπνοι» να καταρρέουμε, να μην έχουμε βιομηχανία, να μην έχουμε σχέδιο για το μέλλον, να πτωχεύουμε και να περιφερόμαστε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια ζητιανεύοντας κι άλλο δάνειο για να ξεπληρώσουμε το προηγούμενο.

      …κατά τα’ άλλα όμως έχουμε «παραλίες», έχουμε «τζατζίκι & σουβλάκι», έχουμε «προφήτες» να ορμηνεύουν παραμύθια και πάνω από όλα έχουμε μια βλακώδη και ακλόνητη πεποίθηση πως ενώ γύρω μας το Σύμπαν καταρρέει, για όλα φταίνε οι κακοί «ξένοι», οι «Γερμανοί», οι «Αμερικάνοι» και ο ανάδρομος Ερμής! Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε εκτός από εμάς! Α, και μην ξεχάσω, στις εκλογές το ρίχνουμε σε αυτόν που θα μας χαϊδέψει πιο στοργικά τα αυτάκια και θα υποσχεθεί διορισμό στον κανακάρη μας και στην πριγκιπέσσα μας. Έτσι δεν είναι;

      ΥΓ. Επειδή αμφισβήτησες το «90%» που ανέφερα προηγουμένως, προτείνω να ενημερωθείς για τα ποσοστά αναλφαβητισμού στην Φινλανδία μέχρι τα τέλη του ’50! Θα εκπλαγείς!

      Διαγραφή
    5. Αμάν πια με τους Έλληνες.

      Ναι, διάβασα και τα δυο κείμενα, το δε δεύτερο δεν έχει σχέση με το πρώτο.

      Αν ήθελες να μιλήσεις για τις σκανδιναβικές χώρες θα το έλεγες, ξεκίνησες με > Η δε «Γερμανία και οι Βόρειες χώρες» <.

      Μα οι σκανδιναβικές χώρες δεν καταστραφήκαν από το Β’ Π.Π., ιδιαίτερα η Σουηδία που ήταν ουδέτερη –όπως η Ελβετία- και έκανε μπίζνες με όλους.
      Η δε Δανία είχε ενσωματωμένη την οικονομία της με αυτή του 3ο Ράιχ, με τη διαφορά ότι δεν καταστράφηκε.
      Η Φινλανδία ήταν σύμμαχος του 3ο Ράιχ. Τι άλλο να πω, άτυχα τα παραδείγματα σου.

      Σχετικά με το «90 %» αναλφάβητους στη Βόρεια Ευρώπη, δεν το αμφισβητώ, απλά είναι λάθος.

      Για την αποβιομηχανοποίηση μετά το 1974, δεν έχει καμία σχέση ο λαός η το νόμισμα. Ο θεός να μας απαλλάξει από άλλους εθνάρχες και ΕΟΚ, εννοώ από αυτούς που διαπραγματεύηκαν την αποβιομηχανοποίηση της χώρας με την τότε ΕΟΚ ερήμων του λαού και προς ίδιον όφελος μιας συγκεκριμένης τάξης κομπραδόρων και φυσικά των Γερμανών (όχι μόνο αλλά κυρίως) εξαγωγέων.

      Το 1974, η οικονομία της Ελλάδας κάλπαζε σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και γινόταν παλιννόστηση Ελλήνων εργαζομένων από τη Δυτική Ευρώπη.
      Εν πάση περιπτώσει, είναι μεγάλη ιστορία, και δεν νομίζω ότι το σημερινό πρόβλημα λύνεται με το συνεχή υποβιβασμό και ενοχοποίηση της προσωπικότητας του Έλληνα πολίτη, με παράδειγμα τη παραπάνω ανάρτηση του φίλου Ανδρέα που -κατά τη γνώμη μου- πράγματι απευθύνεται σε αναλβάβητους.

      Διαγραφή
    6. @ Κριστιάν,

      Θέλεις να το πιάσουμε από το ’74 και μετά; Καλώς! Για να δούμε λοιπόν ποιος «υποβιβάζει» και «ενοχοποιεί» την προσωπικότητα του Έλληνα πολίτη:

      Ποιος ψήφιζε τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ για να «φάει ψωμάκι» και να …ανέβει η ψείρα στο γιακά; Ο Ελληνικός λαός!
      Ποιος είχε τον «Άκη» για θεό (ίσως ακόμη και σε πιο περίοπτη θέση από τον μεγαλοδύναμο); Ο Ελληνικός λαός!
      Ποιος γέμιζε πλατείες με πλαστικά σημαιάκια; Ο Ελληνικός λαός!
      Ποιος ψήφισε Σιμήτη ΜΕΤΑ τα Ίμια; Ο Ελληνικός λαός!
      Ποιος ονόμασε «Εθνάρχη» κάποιον που είπε ότι η Κύπρος κείται μακράν;
      Ποιος ανέδειξε στην εξουσία (2 φορές παρακαλώ!) το ΣΥΡΙΖΑ; Ο Ελληνικός λαός!

      Εκτός λοιπόν κι αν κάποιος προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα ερχόμενος από το διάστημα και δεν ξέρει τι συμβαίνει στο μυαλό του Έλληνα ψηφοφόρου, είναι αδύνατο να μην «υποβιβάσει» και να μην «ενοχοποιεί» την προσωπικότητα του Έλληνα πολίτη - τουλάχιστο ως ψηφοφόρου.

      …ξέρεις αγαπητέ Κριστιάν, μπορεί εμείς εδώ στο blog να σχολιάζουμε δυσμενώς παραδείγματα σαν πχ του Καρανίκα (ή του κάθε «Καρανίκα»), αλλά όοοοοολους αυτούς τους έδωσε δύναμη και εξουσία ο Ελληνικός λαός! Και δεν συνέβη μια και δυο φορές. Συμβαίνει εδώ και συνεχόμενες δεκαετίες. Πολλές δεκαετίες. Κι αν δεν «υποβιβάσω» και «ενοχοποιήσω» την προσωπικότητα του Έλληνα πολίτη, τότε που θα πρέπει να το αποδώσω;

      Διαγραφή
    7. καλά καλά,κατάλαβα, μη προχώρησεις. Αμάν πια με τους Έλληνες.

      Διαγραφή
  4. Φτάνει με το ψέμα

    Πραγματικό εθνικό νόμισμα η Ελλάδα είχε μόνο από το 1945 μέχρι και το 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσες φορες χρεοκοπησαμε, 1827, 1843, 1893, 1932, 1945, 2010 χρεοκοπησαμε με ξενο νομισμα και οχι με τις μαλακιες που λεει το κειμενο. Ειχαμε τον κανονα του χρυσου και κατα συμεπεια ειχαμε τον χρυσο σαν νομισμα, ξενο νομισμα. Και το 2010 ειχαμε το ευρω ξενο νομισμα που εχει τις ιδιοτητες του χρυσου!! Μια χωρα που εχει δικο της νομισμα ποτε, μα ποτε, δεν χρεοκοπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.