14/10/16

Αλβανός ΥΠΕΞ: Το Σύμφωνο Φιλίας δεν επαρκεί για την επίλυση του Τσάμικου

" καμία χώρα της ΕΕ, ούτε η Ελλάδα, δεν πρόκειται να προβάλλει κανένα βέτο στην πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων λόγω της αντιπαράθεσης για το Τσάμικο."
Ως «εθνικό θέμα, που αφορά όλους τους Αλβανούς παντού όπου κι αν ζουν» χαρακτήρισε το Τσάμικο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντίτμιρ Μπουσάτι, μιλώντας σε μία τεταμένη συζήτηση στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Βήμα, ο κ. Μπουσάτι επανέλαβε ότι το Τσάμικο δεν είναι απλώς θέμα περιουσιών, αλλά θέμα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών» και ζήτησε «να διαχωριστεί οριστικά η ατομική ευθύνη για την οποία έχουν αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια από τη συλλογική ευθύνη».
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το θέμα των Τσάμηδων είναι από τα κυρίαρχα στην εσωτερική πολιτική ατζέντα – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ελληνοαλβανικές θέσεις.
Ο κ. Μπουσάτι ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης στα όσα είχε πει νωρίτερα επί του θέματος ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. «Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος που μας διαδέχθηκε», είπε ο κ. Μπερίσα, «λέει στους Έλληνες ότι δεν υπάρχει Τσάμικο. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχει Τσάμικο, δεν μπορεί κανείς να πατήσει πάνω στο αίμα των Τσάμηδων. Τα προβλήματα με τους γείτονες είναι σήμερα πιο σοβαρά από ό,τι στο παρελθόν» πρόσθεσε σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο.
Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.