24/10/16

Μήπως Κήρυξε τον Πόλεμο κατά Της Ρωσίας ο Λευκός Οίκος;

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/imagecache/fp_thumb/images/user3303/imageroot/20161022_WH.jpgTo καθημερινά σκοτεινότερο φάσμα μιας αμερικανο-ρωσικής σύρραξης, εξελισσόμενης σε πυρηνική αποτέφρωση του πλανήτη, συγκαλύπτεται από πέπλο προπαγάνδας και πολιτικής ή κοινωνικής ασημαντολογίας στα συστημικά ΜΜΕ εκατέρωθεν του Ατλαντικού. Κυριαρχεί όμως στον προβληματισμό και την αφυπνιστική κινητοποίηση των οξύτερων και ευγενέστερων πνευμάτων στις ΗΠΑ.
Οργανώσεις συνειδητοποιημένων πολιτών, η Ένωση Τέως Αξιωματούχων των Μυστικών Υπηρεσιών, υψηλόβαθμοι απόστρατοι  των Ενόπλων Δυνάμεων και καταξιωμένες προσωπικότητες της πολιτικής και του πνεύματος, με δηλώσεις, αρθρογραφία και αποστολή υπομνημάτων στον Πρόεδρο Ομπάμα, τον καλούν να  αναλογισθεί τις συνέπειες του πολεμοχαρούς αφηνιασμού για την ασφάλεια επιβίωσης των ΗΠΑ και της ανθρωπότητας.
Από τις δεκάδες σημάντρων που καθημερινά σημαίνουν συναγερμό στα ελεύθερα βήματα κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράγουμε το κατωτέρω άρθρο από το μεγάλης απήχησης και εγκυρότητας Zero Hedge, με την ελπίδα προέκτασης της αφυπνιστικής προσφοράς του και στην εδώ επικράτεια της συνταγογραφημένης συσκότισης.
Mετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Zero Hedge, 23-10-16 (από το AntiMedia org.)
«Την περασμένη εβδομάδα το παλαιότερο και συνεχώς εκδιδόμενο περιοδικό της Αμερικής The Nation (το ΄Εθνος). έθεσε το ερώτημα: Κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας ο Λευκός Οίκος;
Καθώς οι δυο υπερδυνάμεις διασταυρώνουν φραστικά ξίφη για τις συρράξεις στη Συρία και, σ’ ένα βαθμό, για την Ουκρανία, το ερώτημα για το ποιος θα τραβήξει πρώτος την σκανδάλη έχει γίνει πιο κυρίαρχο από ότι ήταν στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου.

Ο συνεργάτης του Nation καθηγητής Στέφεν Κοέν έγραψε ότι   «η δήλωση του αντιπροέδρου Μπάϊντεν ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να στείλει στον πρόεδρο Πούτιν ένα «μήνυμα»   -πιθανότατα υπό μορφή επίθεσης στον κυβερνοχώρο- ισοδυναμούσε στην εκτίμηση των Ρώσων «με μιαν κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας». Η απειλή του Μπάϊντεν λέγεται ότι αποτελούσε την απάντηση στους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Δημοκρατικού Κόμματος για να υποσκάψει τις προεδρικές εκλογές.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΝΒΣ «Συνάντηση με τον Τύπο», Τζακ Τοντ, ρώτησε τον Μπάϊντεν: « Γιατί δεν στείλαμε ένα μήνυμα στον Πούτιν;»

Ο Μπάϊντεν απάντησε: « Θα στείλουμε ένα μήνυμα στον Πούτιν…΄Εχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε και…»
-«Θα το αντιληφθεί;», διέκοψε ο Τοντ.
-« Θα το αντιληφθεί Θα είναι την ώρα που θα επιλέξουμε και υπό τις συνθήκες που θα έχει τον μέγιστο αντίκτυπο», απάντησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ποιες είναι οι συνέπειες μιας τέτοιου είδους ρητορικής, όταν πρόκειται για διεθνείς σχέσεις; Τα Δυτικά ΜΜΕ αποφάσισαν να μην δώσουν προσοχή στις δηλώσεις του Μπάϊντεν, αλλά τα λόγια του κατέπληξαν την Μόσχα. Όπως ανέφερε το  Nation:                      «…Η δήλωση του Μπάϊντεν, η οποία σαφώς είχε προγραμματιστεί στον Λευκό Οίκο, δεν θα μπορούσε να είναι πιο απερίσκεπτη και επικίνδυνη -ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχουν ούτε πραγματικά στοιχεία ούτε λογική για τους δυο ισχυρισμούς κατά της Ρωσίας, που φαίνεται να την προκάλεσαν.»

Τέτοιες δηλώσεις δεν θα έμεναν χωρίς μετρημένη απάντηση από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας Δημήτρη Πεσκώφ, η ρωσική απάντηση προετοιμάζεται:

«Το γεγονός είναι ότι συνεχώς αυξάνεται η επιθετικότητα και το απρόβλεπτο των ενεργειών των ΗΠΑ και ότι τέτοιες απειλές εναντίον της Μόσχας και της ηγεσίας της χώρας μας είναι χωρίς προηγούμενο, επειδή η απειλή αναγγέλλεται στο επίπεδο του αντιπροέδρου της χώρας. Φυσικά, ενώπιον μιας τόσο επιθετικής και μη προβλέψιμης τακτικής, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας, να αποτρέψουμε με κάποιο τρόπο τους κινδύνους.»

Το γεγονός ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ αρνούνται να δώσουν προσοχή στους κινδύνους που δημιουργεί το κατεστημένο αυτής της χώρας, στέλνοντας, σε αντιτιθέμενες πυρηνικές δυνάμεις,  προειδοποιήσεις στηριζόμενες σε αβάσιμους ισχυρισμούς, δείχνει ότι αυτά -τα ΜΜΕ- παίζουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τον κόσμο. Η απόπειρα να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας προετοιμάσουν για μιαν άμεση σύρραξη με τη Ρωσία διακρίνεται καθαρά στη μάχη για το Χαλέπι, στη Συρία.
Όπως εύστοχα παρατήρησε το Nation:
                     
« Μόλις προ εβδομάδων, ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με τον Πούτιν για μια κοινή αμερικανο-ρωσική εκστρατεία εναντίον των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Αυτή η συμφωνία κατέρρευσε, κυρίως λόγω του βομβαρδισμού συριακής δύναμης από αμερικανικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτων και τα συστημικά ΜΜΕ, η Ρωσία και οι Σύροι σύμμαχοι της συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις τους στο ανατολικό Χαλέπι, εναντίον των «ανταρτών» αντιπάλων του ΄Ασαντ.

 Και ο καθηγητής Κοέν ερωτά: «που πήγανε οι τζιχαντιστές τρομοκράτες; Διαγράφτηκαν από το αμερικανικό αφήγημα, που τώρα κατηγορεί τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου» στο Χαλέπι, στην ίδια στρατιωτική επιχείρηση στην οποία η Ουάσιγκτων είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει πλήρως.»

Που οδεύει λοιπόν αυτή η σύγκρουση;

΄Ενας κορυφαίος Αμερικανός στρατιωτικός, ο στρατηγός των πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, κατέθεσε τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ότι η επιβολή μιας «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» θα σήμαινε αμερικανικό πόλεμο με τη Συρία και τη Ρωσία. Η Χίλλαρυ Κλίντον έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων τέτοιου πολέμου, όπως παραδέχθηκε σε μυστική ομιλία της στη Γκόλντμαν Σακς (που αποκαλύφθηκε τελευταία από την Wikileaks).

«Για να επιβάλεις μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα πρέπει να έχεις καταστρέψει όλη της αντιαεροπορική άμυνα, μέγα μέρος της οποίας βρίσκεται σε κατοικημένες περιοχές… -Δήλωσε ο στρατηγός Ντάνφορντ.- Οι πύραυλοί μας, ακόμη και αν είναι αποτρεπτικοί για την προστασία των πιλότων μας… θα σκότωναν πολλούς Σύρους αμάχους… ΄Ετσι, αυτή η επέμβαση, για την οποία πολλοί μιλάνε με τόσην ευφράδεια, συνεπάγεται μιαν εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ όπου σκοτώνεις πολλούς αμάχους.»

Πρόκειται εδώ για το ίδιο κατεστημένο που κατηγορεί τη Ρωσία  για δήθεν εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι, όταν η πρόταση της Κλίντον (για την επιβολή της «ζώνης») θα οδηγήσει σε πολύ περισσότερους νεκρούς και ίσως σε άμεση σύρραξη με τη Ρωσία.
Καθώς ο πόλεμος εναντίον της Συρίας προωθείται σε μια πολύ ευρύτερη παγκόσμια σύρραξη, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις πυρηνικές δυνάμεις Ρωσία και Κίνα, τα μέσα ενημέρωσής μας μάς εξαπατούν,  παρουσιάζοντας ανέντιμα  τα γεγονότα που οδηγούν στην ενεργοποίηση του χρονομέτρου  προς την Αποκάλυψη.

Η ιστορία δεν λειτουργεί στο κενό. Όταν οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρεθούν αντιμέτωπες χωρίς ενδιάμεσους, αυτό δεν θα είναι εξ αιτίας ενός απλού επεισοδίου στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Θα είναι επειδή οι δύο πυρηνικές δυνάμεις στέκονται αντιμέτωπες, η μια εναντίον της άλλης, χωρίς αντίσταση από τα ΜΜΕ οικονομικών συγκροτημάτων, που φροντίζουν να μας ψυχαγωγούν και να μας κρατούν απασχολημένους με πολιτικές παντομίμες, κοσμικό κουτσομπολιό και ξεδιάντροπη προπαγάνδα.

2 σχόλια:




  1. Το αρθρο αρχιζει και κλεινει με την διαπιστωση οτι ο κοσμος μενει ανενημερωτος γι' αυτα τα επονειδιστα που του ετοιμαζουν και τον αφορουν αμεσα. Αν ηταν ενημερωμενος θα αντιδρουσε και στην εποχη της πληροφοριας τον φοβουνται τον αφυπνισμενο και ενημερωμενο κοσμο.
    Ο Μπρεζινσκι σε δηλωση του στους
    NY Times για την προσβαση μεγαλου μερους του κοσμου στην πληροφορια και την επικοινωνιακη αλληλεπιδραση σε παγκοσμιο επιπεδο που δημιουργει φοβους στην αρχουσα ταξη και τα ισχυρα κρατη, μεταξυ αλλων κλεινοντας ειπε:

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο περναει ο καιρος,ολο και πιο πολυ πιστευω οτι ο βαθυ αμερικανικο κρατος βρισκεται σε αγαστη συνεργασια με τους ρωσους...
    Ευτυχως που υπαρχουν και εξυπνοι ανθρωποι σαυτον τον κοσμο...
    Κιελπιζω να μην κανω λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.