11/10/16

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα ασύλου άλλων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών

SOOC/Konstantinos Tsakalidis
Εκκρεμεί να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό για έναν ακόμα Τούρκο στρατιωτικό (φωτ. αρχείου).
Δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα διεθνούς προστασίας για άλλους τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα. Αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για δύο από τους στρατιωτικούς, των οποίων οι υποθέσεις είχαν τεθεί στο αρχείο. 
Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Ασύλου επιβεβαιώνεται στο ΑΜΠΕ ότι «επιδόθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις απορριπτικές αποφάσεις πρώτου βαθμού και δύο απορρίψεις αιτήσεων θεραπείας».
Οι αποφάσεις επιδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται πλησίον του Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατούνται.
Όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ η δικηγόρος των οκτώ, Σταυρούλα Τομαρά, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε δεύτερο βαθμό. Σχετικά με τις τέσσερις αρνητικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου η ίδια καταγγέλλει ότι «δεν ελήφθη καν υπόψη από την Υπηρεσία Ασύλου το αίτημα αναδοχής που κατατέθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙΙ, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ».
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε αρνητική απόφαση επί του αιτήματος ασύλου άλλου ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς, για την οποία έχει ασκηθεί προσφυγή για εξέταση στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή. Εκκρεμεί να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό για έναν ακόμα Τούρκο στρατιωτικό.
Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Η μόνη περίπτωση που ο τσιπρας δεν είπε ψέμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο τι του υπαγορευσουν οι αμερικανοι και οι γερμανοι κανει. Σιγα μην αποφασιζει μονο του το γιουσουφακι

      Διαγραφή
  2. προς τι ολοι αυτοι ο ξοπλισμοι;
    να ρωτησουμε την τροϊκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο καλο και να μας γραφετε υπαλληλακια της ΜΙΤ. χαιρετισματα στ αφεντικο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «…Πφφφφ, ερασιτέχνες! Εγώ θα τους είχα ξαποστείλει από την πρώτη εβδομάδα…» μονολόγησε ο παχύσαρκος γυμνοσάλιαγκας, κι έριξε μια ματιά από το παράθυρο του γραφείου του να δει αν η Σημαία ήταν ακόμη ανηρτημένη στον ιστό ή αν την είχε πάρει ο βοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν η υπεράσπιση των 8 Τούρκων που αιτήθηκαν άσυλο βασίζεται στις αρχές που διέπουν την Σύμβαση του 1951 (και εφόσον η αίτησή τους απορριφθεί και μετά την έφεση), τότε λογικά θα ισχύουν (αντιγράφω το πρωτότυπο κείμενο) τα ακόλουθα:

    «…Όταν ο αλλοδαπός δεν γίνεται δεκτός στο Κράτος άφιξης και υποβολής αίτησης, προωθείται σε άλλο Κράτος της επιλογής του. Αν και αυτό αρνηθεί την παροχή ασύλου, τον προωθεί σε άλλο Κράτος. Όταν, τελικά, κανένα περαιτέρω Κράτος δεν του παραχωρεί πολιτικό άσυλο ο αιτών επανέρχεται στο πρώτο Κράτος, χαρακτηριζόμενος εκ της όλης διαδρομής του ως ‘πρόσφυγας τροχιάς’ (refugee in orbit, tennis-ball refugee)…»

    Βρε να δεις που αυτό το «προωθείται σε άλλο Κράτος της επιλογής του» και πολύ περισσότερο το «tennis-ball refugee» κάτι μου θυμίζουν, κάτι μου θυμίζουν, κάτι μου θυμίζουν. Μα τι μου θυμίζουν … που θα πάει θα το βρω. Λέω να καλέσω στο τηλέφωνο εκείνη την ψυχή τον πως τον έλεγαν, αυτόν μωρέ που ήταν Υπουργός Εξωβρακολάστιχων, α, ναι αυτόν τον «πάντοτε καλό» κύριο, μήπως μπορεί να μας θυμίσει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.