20/10/16

Βγόντζας: Ούτε επί χούντας δεν είχαν γίνει τέτοιοι εκβιασμοί σε βάρος δικαστών

Δηλώσεις του πρώην μέλους του ΕΣΡ
Σχολιάζοντας την πειθαρχική έρευνα αναρωτήθηκε: «λέτε να χρησιμοποιηθεί αυτή η πειθαρχική διαδικασία για να αποκλειστεί αυτός ο δικαστής που θεωρείται από τα λαμπρά δείγματα»
Στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της δικαιοσύνης με αποκορύφωμα την πειθαρχική έρευνα σε βάρος μέλους του Συμβουλίου της Επικρατείας που συμμετείχε στην ολομέλεια της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο ιστορικό στη δικαιοσύνη ακόμα και στα πέτρινα χρόνια να έχουμε τέτοιο άθλιο και ποταπό εκβιασμό».
Υπενθύμισε μάλιστα ότι «εγώ ξέρω ότι βγήκαν οι δικαστικές ενώσεις και μίλησαν για φασισμό».
Σχολιάζοντας την πειθαρχική έρευνα αναρωτήθηκε: «λέτε να χρησιμοποιηθεί αυτή η πειθαρχική διαδικασία για να αποκλειστεί αυτός ο δικαστής που θεωρείται από τα λαμπρά δείγματα».
Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημείωσε ότι κανένας δεν δικαιούται να προβλέψει την απόφαση του ΣτΕ. Όλοι όμως μπορούν να πουν επιχειρήματα. Δεν υπάρχει προηγούμενο από το 1974 και μετά που θα έρθει δικαστική απόφαση και θα πει αναστέλλω τη συνταγματική πρόβλεψη.
Σημείωσε, τέλος, ότι εάν ακυρωθούν οι προσβαλόμενες πράξεις δεν «πέφτει» μόνο ο διαγωνισμός αλλά και οι διοικητικές πράξεις που τον συνοδεύουν αλλά και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης

    ¨Αδικεί" άλλους και τον εαυτόν του ο κ. Βγόντζας.

    Γιατί όλοι μαζί. οι πριν, οι νυν και όμοιοι επόμενοι, είναι υπηρέτες ξένης χούντα μπροστά στην οποία ωχριά οποιαδήποτε διαχρονική Ελληνική δικτατορία ή χούντα.

    Χούντα είχαμε από τον καιρό σας κ. Βγόντζα, χούντα έχουμε και τώρα.

    Τώρα το ανακαλύψατε;; Πού είσασταν όταν το ΣΤΕ ενέκρινε το άρθρο 14.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης που υποδούλωνε τον Ελληνισμό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δολοφονιες εισαγγελεων απο "τρομοκρατες" τι ακριβως ηταν κυριε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο θρασος μπορεί να εχει κάποιος για να μας κανει υποδείξεις και Κριτική όταν ηταν θαμωνας του Πράσινου εκκολαπτηριου που καταληστευε το δημόσιο χρήμα ;
    Οι Δικαστές πού ευρισκονταν τοσα χρόνια; Ποιός ηταν αρμοδιος για τον έλεγχο της εκτελεστικης εξουσίας που επιδιδονταν σε διαρκή μασα;
    Αλλα ξεχασα τότε δεν υπήρχε εκβιασμος των Δικαστων μόνο διορισμός και ανα 4τια δωρακια τυπου εφαπαξ.
    Κάποιοι δεν εχουν ασθενή μνήμη αλλά οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.