19/10/16

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα

Σήμα κινδύνου αφελληνισμού για το ελληνικό επιχειρείν από τον επιχειρηματία του ομώνυμου ομίλου

Κίνδυνο να εξαγοραστούν οι ελληνικές επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί λόγω του ακριβού δανεισμού τους και της τεράστιας διαφοράς επιτοκίων με το εξωτερικό διαβλέπει ο επιχειρηματικός κόσμος.
Ακριβώς για να μη συμβεί αυτό, πυκνώνουν τα μηνύματα αφενός προς την κυβέρνηση να μην καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και αφετέρου προς τους δανειστές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.
Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο αφελληνισμού για το ελληνικό επιχειρείν σε περίπτωση νέας κωλυσιεργίας για την εξεύρεση λύσης ανέδειξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, από το βήμα εκδήλωσης της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Το παράδειγμα. «Ξέρετε τι συνέβη με την εξαγορά την περασμένη εβδομάδα της ιστορικής υαλουργίας Γιούλα; Αυτός που αγόρασε την εταιρεία δανείστηκε με 1% όταν το χρηματοδοτικό κόστος της Γιούλα ήταν 8%. Είναι συγκλονιστικό, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είχε προβλήματα πλην του υψηλού της δανεισμού» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Μυτιληναίου, θίγοντας το θέμα που καίει περισσότερο αυτή τη στιγμή τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα, ακριβώς λόγω της διαφοράς επιτοκίων. Θα δανείζονται χαμηλά, με 0,25%, και το μόνο που θα κάνουν, θα είναι να σου πληρώνουν τα δάνεια» προσέθεσε ο επιχειρηματίας.
BHMA

3 σχόλια:

  1. προφανως οι ξενοι θαναι οι φυλακες...ποιοι αλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον οικονομικό στίβο της παγκόσμιας αγοράς ισχύει και υπερισχυει έναντι πολιτευματων,κυβερνητων,βουλευτων,επιτροπών και προπαντώς συνόρων η ελευθερη και απροσκοπτη διακίνηση κεφαλαιων και επενδυσεων...Απέναντι σε αυτόν τον ιερό,απαράβατο και υπεράνω όλων κανόνα των κανονων εις το όνομα του οποίου περασαν για ψώνια στην Ελλάδα τα ξένα κεφάλαια και αγοράζουν όπως ο κάθε λογικός πελάτης στην ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ δυνατή τιμή, η ελληνική μεγαλοαστική τάξη επέλεξε να αμυνθεί κατά χρονολογική σειρά μεσω του ΠΑΣΟΚ,του Παπαδημου,του εκτρώματος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τωρα μέσω του εκτρωματος Συριζα-Ανελ..Ας ζητήσει η μεγαλοαστική τάξη από αυτούς τωρα τα ρέστα και ας πανε οι κομματάρχες να κλάψουν στα σαλόνια των εξαγορασμενων μεγαλοκαρχαριων..ΟΟΟλοι αυτοί οι εν κοινοβουλίω εκπρόσωποι της μεγαλοαστικής τάξης επέλεξαν ως στρατηγική τακτική άμυνας το μνημονιο, με την παραδοχή ότι το χρέος ΕΙΝΑΙ βιώσιμο και κάποτε θα φτιαξουν τα πράγματα και πάντα υπό τον όρο οτι θα την πληρωνουν μόνον οι μικροί..Φύτεψαν και φαντασιακές διχόνοιες στον κοσμάκη του τύπου ευρω/δραχμη ενω ξερουν ότι με τη συνθήκη του Μααστριχτ ισχυει το εντός του ευρώ ισούται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ευρώ εκτός κι αν το καταργήσουν όλοι μαζί ταυτόχρονα..Αυταπατήθηκαν λοιπόν και τώρα θα την πληρωσουν και τα βουβάλια..δεν κατάλαβαν ότι αν δεν εχουν λεφτα οι μικροι δεν θα ψωνιζει κανενας απο τα μαγαζια των βουβαλιων..ειχαν τυφλωθεί και ψωνισθεί από τα πλουτη τους οι οικονομικοί γίγαντες της Ελλάδας και μίλαγαν σε πρωθυπουργους και υπουργους με υφακι ξερεις ποιος ειμαι εγω και τα συναφη΄...Τώρα οι εν Ελλάδι εκπρόσωποι του ΔΝΤ τελώντας κυβίστηση γιγαντιαίων διαστάσεων μας λένε ότι το χρέος ΔΕΝ ειναι βιώσιμο και έρχονται σε ευγενή κόντρα με τους εν Ελλάδι εκπροσώπους της Γερμανίας...και ανακατευονται μεταπηδώντας από κομμα σε κόμμα ευχόμενοι όταν θα ξεκινήσουν οι ομοβροντίες να έχουν τρουπώσει στην ορθή τρούπα για να μην τους σαρώσει το πυροβολικό των ξένων κεφαλαίων..Αμεση μετενεργεια του κανόνα της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι η έννομη συνέπεια του κανόνα μπορεί να γυρίσει τούμπα και ο μάγκας κάποτε αγοραστής να γίνει γατάκι-αγορασμένος από αλλον μάγκα αγοραστή και πάει λέγοντας..Με οικονομικούς όρους στον κόσμο μας,ΔΕΝ υπάρχει χώρα οικονομικα ελεύθερη και ανεξάρτητη και όλοι δυνανται να αγορασουν όλους και να αγορασθούν από όλους.. και όπως βαρεί κανόνι ο ψιλικατζής έτσι θα αγοραστούν και οι μεγάλοι. ΟΜΩΣ σε αντίθεση με τον ψιλικατζή που παίζει και να φουντάρει από απελπισία μετά το λουκέτο , το σύστημα έχει φροντίσει ώστε οι μεγάλοι πριν σας αγοράσουν οι ξένοι ,να έχετε σίγουρα κάνει την καβάντζα σας που δεν επιτρέπεται νομικά να ακουμπησθεί καθώς βρισκεται ανωνύμως και νομοτύπως κρυμμέννη..οπότε μην περιμένετε να κλάψουμε πάνω από τις επιχειρήσεις σας,δίοτι έχετε βγάλει τόσο χρημα που θα ζουν 10 γενιές μετά από εσας...Ευχομαι οι ξένοι να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας για να εχει ψωμί ο απλός κόσμος που δεν φταει σε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λές ρε Μυτιλιναίε να μας πάρουν και την ΕΛΒΟ, που τόσο αίμα και ιδρώτα έχυσες για να την εξυγιάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.