14/10/16

Σκληραίνει το παιχνίδι - Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, δηλώνει το Ιράκ για τα τουρκικά στρατεύματα στη Μπασίκα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραήμ Τζαφέρι, αφού τόνισε ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει την εδαφική αεκεραιότητα του Ιράκ, διατηρώντας στρατεύματα στο έδαφός της, στην περιοχή Μπασίκα, δήλωσε: "Όλα να ενδεχόμενα είναι μρποστά μας. Κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια σε αυτά τα ενδεχόμενα".
Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Rudaw, που είναι κοντά στην οικογένεια Μπαρζανί, ο Τζαφέρι είπε:

“Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους δρόμους. Όταν εξαντληθούν οι διπλωματικοί δρόμοι, θα επικαλεστούμε το διεθνές δίκαιο. Από κει και πέρα, όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι. Από τη στιγμή που έχει παραβιαστεί η εδαφική μας ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τα ενδεχόμενα και τον τρόπο που θα αντιδράσουμε, για να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία μας".
Να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο Μπασίκα αλλά και σε διάφορε άλλες πριοχές της ιρακινής επικράτειας, κυρίως στο Β. Ιράκ, στην περιοχή της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, σταθμεύουν περιπου 2.000 Τούρκοι στρατιώτες, με αριθμό αρμάτων, πυροβολικού, μέσων μηχανικού και άλλα μάχιμα τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.