21/10/16

Προσέξτε αυτήν την εξέλιξη και θα επανέλθουμε - Η Συρία απειλεί με κατάρριψη τα τουρκικά μαχητικά

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας διαθέτει πανίσχυρα ρωσικά συστήματα S-400 και S-300
Βηρυτός 
Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις προειδοποίησαν την Πέμπτη ότι θα καταρρίψουν οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, αντιδρώντας στις αεροπορικές επιδρομές στις οποίες προχώρησε την περασμένη νύχτα η τουρκική πολεμική αεροπορία στη βόρεια Συρία, εναντίον κουρδικών στόχων, ανατολικά του Αφρίν.
Για το θέμα εξέδωσε σχετική επίσημη ανακοίνωση του Γενικό Επιτελείο της Συρίας, η οποία έχει ως εξής:
«Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστεί ξανά ο συριακός εναέριος χώρος από τουρκικά μαχητικά θα αντιμετωπιστεί και [τα αεροσκάφη αυτά] θα καταρριφθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

6 σχόλια:

  1. πιστεύετε ότι θα το κάνει? αν ναί τότε σίγουρα θα έχει και την συναίνεση της Ρωσίας, κάτι που θα πρέπει να υπολογίσει σοβαρά ο σουλτάνος γιατί θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες , η Ρωσία πιστεύετε είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη
      ορθός ο συλλογισμός και ο προβληματισμός σου. Εύγε.
      Θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  2. Η Συρία απειλεί την Τουρκία την ώρα που δια μέσω Φιντάν έχει συναινέσει στην Ασπίδα του Ευφράτη, τα δε διαθέσιμα μέσα του Συριακού στρατού είναι ρωσικής προέλευσης στρατιωτικός εξοπλισμός. Ο Ρωσικός παράγοντας κλείνει τα μάτια στις δημοκρατικές πρακτικές της Τουρκίας αναφορικά με την εξόντωση των Κούρδων σε μια προσπάθεια απάντησης στην στάση των ΗΠΑ (ενίσχυση ISIS σε Ράκκα-Deir ez-Zor δια μέσω Μοσούλης).

    Το ενεργειακό deal Ρωσίας-Τουρκίας στό απόγειο του.Να θυμίσω το λιμάνι Τσειχάν που καταλήγουν αγωγοί Ρωσίας-ΚRG αιχμή του δόρατος της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας σε Αιγαίο-Ν/Α Μεσόγειο.Να θυμίσω στάση της Τουρκίας σε Κριμαία-Ισλαμικό φομενταλισμό σε Καύκασο.Να θυμίσω τον ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο της Γεωργίας το 2008,Να θυμίσω την στάση της Τουρκίας σε δημοκρατίες Κεντρικής Ασίας.Δυστυχώς ηγέτες τύπου Πούτιν-Ερντογάν-Ασαντ λειτουργούν με παρόμοιες λογικές και πάντα θα βρίσκουν κοινό τόπο συνεργασίας.Για τους δύο τελευταίους είναι η γενοκτονία των Κούρδων εν προκειμένω.Η Ρωσική διπλωματία όπως και η Αμερικανική διαχειρίζεται τον Κουρδικό παράγοντα με τρόπο που να ελέγχει την Τουρκία όταν αυτή ξεπερνά τα εσκαμμένα και μόνο τότε.

    Επουδενί βέβαια δεν δύνανται να αποσιωποιηθούν οι ιστορικές ευθύνες των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων τους στην εκτροφή του ισλαμικού τζιχαντισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κομβικό σημείο: ή θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στη Δυτική "νομιμότιτα", ή δε θα σηκώσουν τίποτα, για την ώρα. Αν και ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιο λογο θα αντιδρασειη συρια οταν σκοτωνωνται οι εχθροι(κουρδοι) της και γιατι εως τωρα δεν επληξε τις τουρκικες χερσαιες δυναμεις που βρισκονται στο εδαφος της.Μαλλον θα αργησουμε να το δουμε αυτο ισως αν και οταν βρεθει ο τουρκικος στρατος απεναντι απο τον συριακο χωρις κουρδους τζιχαντιστες και συριους αντικαθεστωτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία δεν θέλει ένα Κουρδικό κράτος που θα είναι υπό της εντολές των ΗΠΑ,αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έφτιαξαν τις σχέσεις με την Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.