17/10/16

Διάλεξη κ. Άγγελου Συρίγου στο Σπίτι της Κύπρου με θέμα: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους»

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο του νέου κύκλου διαλέξεων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους», συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, τη διάλεξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελου Συρίγου με θέμα "Ο Ελληνισμός μετά τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή" (1774).
Θα σχολιάσει ο Νομικός-Ιστορικός κ. Ανδρέας Κούκος.
Τον Ιούλιο του 1774 στο χωριό Κιουτσούκ Καϊναρτζή, στη δεξιά όχθη του Δουνάβεως, υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η ομώνυμη συνθήκη ειρήνης.
Η συνθήκη, με την οποία τερματίσθηκαν έξι έτη ρωσοτουρκικού πολέμου, συνιστούσε στρατηγική νίκη έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και απετέλεσε ορόσημο στην ιστορία της Εγγύς Ανατολής και ειδικότερα του Ελληνισμού.
Η ελληνική ναυτιλία, τα ιερά προσκυνήματα, η προσπάθεια για «προστασία» των Χριστιανών Ορθοδόξων εντός της αυτοκρατορίας από τους Ρώσους ανάγονται στη συγκεκριμένη συνθήκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.