19/10/16

Στην αντεπίθεση η Ρωσία: Κατηγορεί το Βέλγιο για επιδρομές στο Χαλέπι

Και σχέδιο απόφασης στο ΣΑ του ΟΗΕ

Μόσχα 
Στην αντεπίθεση περνά η Ρωσία κατηγορώντας ευθέως τη βελγική Αεροπορία, η οποία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ότι σκότωσε έξι αμάχους σε βομβαρδισμούς που διεξήγαγε στην επαρχία του Χαλεπιού, κάτι το οποίο οι Βρυξέλλες αρνούνται. Την ίδια ώρα, σε προσχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία ζητεί να διαχωριστούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι.«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός βομβαρδισμού που κατέστρεψε δύο σπίτια» τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην πόλη Χασάκε στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη δεν ήταν παρόντα στη ζώνη αυτή, όμως αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις στην περιοχή. Δύο F-16 της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκαν στην περιοχή την ώρα» του βομβαρδισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία έχουν ανακοινώσει ότι έχουν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι, ενόψει της οκτάωρης «ανθρωπιστικής παύση πυρός» που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

Το βελγικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει τους ρωσικούς ισχυρισμούς. «Δεν βρισκόμασταν στην περιοχή αυτή. Δεν εμπλεκόμαστε στην επίθεση που αναφέρεται», δήλωσε ο Λορένς Μορτιέ εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου.

Από την πλευρά της, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, έγραψε στο Facebook ότι αναμένει «την έντονη καταδίκη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα πλήγματα εναντίον πολιτικών στόχων».

Όσον αφορά το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας, ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε επίσης ότι θα ζητεί από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες, τις οποίες το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατικές.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.