26/10/16

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αρχίσει τις συνομιλίες με το ΡΚΚ

Αξιωματούχοι της ΕΕ: Πολιτική λύση είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή στην Τουρκία
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναλαμβάνουν το κάλεσμα για μια πολιτική λύση, ως τη μόνη βιώσιμη επιλογή μετά τον περιορισμό των συν-δημάρχων της Μητροπολιτικής Κοινότητας του Άμεντ.
NEWS DESK – ANF
Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Πολιτικής Γειτονίας και Διεύρυνσης Γιοχάννες Χαν έκαναν μια δήλωση σχετικά με τον περιορισμό των συν-δημάρχων της Μητροπολιτικής Κοινότητας του Άμεντ.
Η δήλωση χαρακτήρισε την κράτηση των δημοκρατικά εκλεγμένων συν-δημάρχων ως ανησυχαστικές αναφορές, λέγοντας:

«Τους τελευταίους 15 μήνες, η βία δεν σταμάτησε ποτέ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η ΕΕ απολύτως αναγνωρίζει την τεράστια απειλή που αποτελεί για την ασφάλεια της Τουρκίας το ΡΚΚ, το οποίο είναι επίσης χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση στην ΕΕ. Συγχρόνως, είναι πάντοτε ουσιώδες ότι όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν με πλήρη σεβασμό στον νόμο, λόγω της διαδικασίας και των θεμελιωδών ελευθεριών-όλων των δεσμεύσεων που η Τουρκία έχει αναλάβει ως υποψήφια προς ένταξη χώρα.»
Η Μογκερίνι και ο Χαν ισχυρίσθηκαν ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει το κάλεσμά της για πολιτική λύση: Πρέπει να κατατεθούν τα όπλα και να αρχίσει μια διαδικασία εσωτερικού πολιτικού διαλόγου ως προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένων των εκλεγμένων αντιπροσώπων του πληγέντος πληθυσμού.
Η δήλωση υπογράμμισε ότι η πολιτική λύση είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή.

Μετάφραση: Παναγιώτης Μπαλακτάρης

3 σχόλια:

  1. Ολίγον άσχετο αλλα επίκαιρο
    Οι δηλώσεις αυτου του απίθανου Κιρ που αφορουν τα ελληνικά νησιά σε πιο πλαίσιο να τις εντάξουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον στο πλαίσιο ότι δεν υπάρχουν φίλοι παρά μόνο συμφέροντα και το ελληνικό συμφέρον είναι η Τουρκία να μείνει μια σταθερή χώρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Όσοι ¨ελληναράδες" θέλουν τον διαμελισμό της Τουρκίας, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων

      Διαγραφή
    2. Ωραία ερώτηση ! Ήδη πολλά σάιτ τις εντάσουν στο πλαίσιο της θεωρίας της αντολικής συρίκνωσης με ταυτόχρονη δυτική επέκταση αλλά κατά τη γνώμη μου βέβαια ως μη ειδικού είναι απλά μία εθνικιστική αντιπολίτευση στον Ερντογάν βερμπαλιστικού τύπου άνευ οποιασδήποτε σημασίας.Βέβαια καλόν είναι ο κύριος Ντεμιτρτάς να πάρει μία θέση διότι ως αριστερός και προσφάτως επισκέπτης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ καλόν είναι να διαβάσει το διεθνές δίκαιο.Αυτό που η χώρα του καταπατά στις πόλεις του Κουρδιστάν που εξολοθρεύει.
      Αγαπητή Δήμητρα , εμείς θέλουμε να εντάξουμε στην Ευρώπη την Τουρκία η Τουρκία θέλει να ενταχθεί και η Ευρώπη θέλει να τη δεχθεί? Είναι ανάλογη ερώτηση με το ευρώ αυτή.Εμείς θέλουμε ευρώ.Το ευρώ μας θέλει ? Πρέπει να πολιτευόμεθα με βάση τις απαντήσεις επί του πραγματικού και όχι του φαντασιακού κόσμου.Όποιος πολιτεύεται επί του φαντασιακού τίθεται εν κινδύνοις.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.