12/10/16

H απάντηση του Βαρουφάκη στον Στουρνάρα

Ο διοικητής της ΤτΕ κατέθεσε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ έλεγε ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας
Με δήλωσή του στο real.gr o Γιάνης Βαρούφακης απάντησε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Βαρουφάκης έλεγε ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας.
«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους» είπε μεταξύ άλλων ο Βαρουφάκης. Να θυμίσουμε ότι ο Στουρνάρας αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο είχε ζητήσει από τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να μην δίνει σημασία στα λεγόμενα του Βαρουφάκη.

Η δήλωση του Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

http://www.athensvoice.gr/politiki/h-apantisi-toy-varoyfaki-ston-stoyrnara

4 σχόλια:

  1. Έστω ότι είστε φοιτητής οικονομικών και σας βάζει ο καθηγητής σας εργασία με κύριο ερώτημα αν το χρέος της Ελλάδος είναι βιώσιμο(βαρβαρισμός).Τι θα απαντούσατε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου στο διαδύκτιο είχα ακούσει ότι ίδιος ο Στουρνάρας έχει δημόσια ομολογήσει ότι λειτουργεί ως μέλος διεθνούς παρανόμου οργάνωσης, η οποία είναι η ισχυρότερη, και η οποία του έχει δώσει τις θέσεις. Αν θυμάμαι καλά το ποσοστό που παίρνει το ντόπιο κύκλωμα είναι σημαντικό. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν θυμάμαι καλά και ο Παυλόπουλος ε'ίχε συναλλαγή με το ίδιο κύκλωμα που έκαψε και την Αθήνα το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Συνήθως και λογικά, η όποια κατηγορία της παρούσας ξένης "κατοχής' αποτελεί έπαινο για τον υπό κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.