11/10/16

Σαλέχ Μουσλίμ: «Η Τουρκία έχει μόνο ένα στόχο: Να υποστηρίξει το ISIS»

Σαλέχ Μουσλίμ: «Η Τουρκία έχει μόνο ένα στόχο: Να υποστηρίξει το ISIS»
Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος PYD, Σαλέχ Μουσλίμ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι μπλοκάρει την έναρξη της εκστρατείας για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

«Η Τουρκία μπλόκαρε την απελευθέρωση της Ράκα [ντε φάκτο πρωτεύουσας του ISIS στη Συρία] με την εισβολή της στην Τζαραμπλούς [24 Αυγούστου]. Και τώρα μπλοκάρει την απελευθέρωση της Μοσούλης στέλνοντας στρατεύματα στη Μπασίκα [στρατόπεδο υπό τουρκική κατοχή κοντά στη Μοσούλη]», δήλωσε την Παρασκευή.
Για μια ακόμη φορά ο Κούρδος ηγέτης κατηγόρησε την Τουρκία ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο κύριος στόχος των τουρκικών κινήσεων στη Συρία και στο Ιράκ είναι να υποστηρίξουν το Νταές», είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος.
Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία ξεκαθάρισαν στους δυτικούς συμμάχους τους ότι δεν πρόκειται να κινήσουν για την απελευθέρωση της Ράκα εάν δεν τους επιτραπεί να ενώσουν τα εδάφη τους δυτικά του Ευφράτη.
Κουρδικές πηγές υποστηρίζουν ότι ούτε η συριακή κυβέρνηση, ούτε και η Τουρκία, ούτε η «μετριοπαθής» ισλαμιστική αντιπολίτευση ενδιαφέρονται να απελευθερώσουν τη Ράκα αυτή τη στιγμή.

 http://www.tribune.gr/world/news/article/289410/salech-mouslim-tourkia-echi-mono-ena-stocho-na-ipostirixi-isis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.