15/11/16

Βρήκα την Αλήθεια! Σήμερα ο Κλάους Κένεθ στην Αθήνα

xfd-klaus-kenneth
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα ΓΕΧΑ Αμπελοκήπων ένας σύγχρονος «Οδυσσέας του πνεύματος», ο Klaus Kenneth, συζητά μαζί μας για την περιπετειώδη περιπλάνησή του από το σκοτάδι της πλάνης στο φως της Ορθοδοξίας.
Ναρκωτικά-Καταχρήσεις-Ισλάμ-Βουδισμός-Ινδουισμός-Αποκρυφισμός-Μαγεία-Καθολικισμός-Προτεσταντισμός

«Πάντοτε έτρεχα να ξεφύγω από το Θεό, από τους ανθρώπους και τον εαυτό μου. Ήταν ένα ταξίδι στην κόλαση, γεμάτο μίσος και θάνατο, ώσπου να αντικρίσω την αλήθεια για το ποιος πραγματικά ήμουν.
Ίσως κάποιοι στο άκουσμα του ονόματος του Ιησού να μη θελήσουν να ακούσουν την ιστορία. Αυτός όμως που ειλικρινά αναζητεί την αλήθεια, θα διαπιστώσει πόσο ζωντανή είναι η παρουσία του Θεού και με πόση αγάπη προστατεύει όλους εμάς κάθε μέρα…» (Klaus Kenneth)

klaus-kenneth

Ποιος είναι ο Κλάους Κένεθ

Ο Κλάους Κένεθ γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία το 1945. Την παιδική του ηλικία σημάδεψαν οι κακουχίες και η γονεϊκή εγκατάλειψη. Σε νεαρή ηλικία κακοποιείται σεξουαλικά από έναν ρωμαιοκαθολικό ιερέα, πράγμα που τον κάνει να αποστραφεί βαθιά τον Χριστιανισμό… Στα εφηβικά του χρόνια εξωθείται σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, απότοκο των οποίων είναι οι συχνές καταδίκες και φυλακίσεις του. Τριγυρνά με εφηβικές συμμορίες σε όλη τη Γερμανία και ζει έντονη νυχτερινή ζωή, παίζοντας μουσική σε κακόφημα κλαμπ.
Στα μετεφηβικά του χρόνια βυθίζεται για επτά χρόνια (1967-1973) στον κόσμο των ναρκωτικών. Περιπλανιέται σε ολόκληρο τον ανατολικό κόσμο, αναζητώντας την αλήθεια και κυρίως τη δύναμη να εξουσιάζει τους ανθρώπους, τους οποίους μισεί ολοένα και περισσότερο. Γνωρίζει τον Ισλαμισμό, τον Ινδουϊσμό και τον Βουδισμό, και θητεύει για χρόνια στις τάξεις τους. Μην μπορώντας να βρει λύση στα προσωπικά του αδιέξοδα, ρίχνεται στις καταχρήσεις… Στη συνέχεια καταφεύγει στον λατινοαμερικάνικο αποκρυφισμό και τη μαγεία.
Μετά από μια σειρά γεγονότων μεταστρέφεται σιγά σιγά στον Χριστιανισμό και το 1983 γνωρίζει τον Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ, ο οποίος γίνεται πνευματικός του πατέρας και σημαδεύει την μετέπειτα πορεία του. Το 1986 βαπτίζεται Ορθόδοξος Χριστιανός στη Γενεύη. Μεταφράζει στα γερμανικά με την ευλογία του γέροντα Σοφρωνίου πληθώρα ορθόδοξων πατερικών έργων. Περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη, μιλώντας για την Ορθοδοξία και αφηγούμενος την προσωπική του πορεία σε συνέδρια, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το 2000 ιδρύει την Ακαδημία του Βασιλέως Σολομώντα στην Κένυα, καθώς και το Ίδρυμα του Αγίου Σάββα στη Σερβία. Μέσα από το πρώτο ιδρύει σχολεία και ορφανοτροφεία στην Αφρική, ενώ μέσα από το δεύτερο προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές των ορφανών του πολέμου στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Μέχρι σήμερα μιλά και γράφει για τον Χριστό.

8 σχόλια:

  1. Προκαλεί τουλάχιστον ένα μειδίαμα ότι ένας άνθρωπος που τα δοκίμασε όλα... που είχε μπλέξει με την Μπάιντερ Μάινχοφ... τελικώς να κάνει μια τέτοια ομιλία στην Αθήνα, πίσω από τη ΓΑΔΑ και μάλιστα τη μέρα που θα φθάσει ο Πλαντητάρχης στην Ελλάδα

    θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον, από όσο λένε τα μέσα το μετρό Αμπελοκήπων θα είναι ανοικτό

    την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐνδιαφέρον ἐχει αὐτό πού λές ἐσύ, κε "ρωμιέ": Ποῦ τό βρῆκες ὅτι εἶχε μπλέξει μέ τήν τρομοκρατία αὐτός ὁ ἄνθρωπος; - ὑπάχουν στοιχεῖα; καί ἄν ναί, πῶς ἔφυγε ἀπό τήν ἀναρχία; - Καί πάλι ἄν ναί, δέν εἶναι ἀξιοθαύμαστο τό νά ἔφυγε πράγματι, καί νά ἀσχολεῖται μέ καλά καί δημιουργικά πράγματα;
      Τό νά τά "δοκίμασε ὅλα", δέν εἶναι καλό, ἀλλά ἄν ξέφυγε πράγματι ἀπό τήν κόλαση τοῦ "ἄτομο, κάνε ἤ ἔχε ὅ,τι θέλεις", τότε ἔχει νά πῆ ούσιαστικά πράγματα γιά τό πῶς.
      _ Ἤ μήπως ἔτσι πέταξες μία κουβέντα, γιά νά μήν πᾶνε στήν ὁμιλία καί γά νά ρίξης λάσπη σέ ἕναν ὁμιλητή καί σέ μία ὁμιλία ὑπέρ τοῦ Χριστοῦ ;
      Τίποτα πιά δέν ἀποκλείεται. Γίνου σαφέστερος, γιά νά μήν γεννῶνται ὑπόνοιες σε βάρος ἐσοῦ καί αὐτῶν πού γράφεις σέ βάρος ἄλλου.

      Διαγραφή
    2. α) αναρχία, τρομοκρατία κτλ το έχει πει ο ίδιος, δεν το άκουσα με τα αυτιά μου, αλλά μου το μετέφερε ο άνθρωπος που τον φιλοξένησε στο σπίτι του, την προηγούμενη φορά που ήρθε στην Αθήνα (στο παρελθόν όταν είχα χρόνο για μελέτη, δεν είχα αφιερώσει χρόνο για τα δικά του βιβλία, το ομολογώ)

      β) "δοκίμασε όλα", το περιγράφει ο ίδιος ομολογώντας την απίστευτη πορεία του μέχρι να φθάσει στην γλυκιά ορθοδοξία, αυτό ακριβώς το "πως" ομολογεί διαρκώς στα βιβλία και στις ομιλίες του.

      γ) το τελευταίο το παραβλέπω, θεωρώ ότι μάλλον δεν διαβάσατε καλά το σχόλιο, αν έρθετε απόψε, πολύ ευχαρίστως να σας πω και ποιος κανόνισε τη συγκεκριμένη ευκαιρία - ομιλία. σίγουρα ο σκοπός δεν ήταν να αποτρέψω κάποιον από το να πάει στην εκδήλωση.

      αλήθεια δεν είναι εντυπωσιακό το γεγονός; και η αντίθεση της διοργάνωσης μιας τέτοιας εκδήλωσης - μαρτυρίας, με έναν τέτοιο σπουδαίο άνθρωπο, που τόσα έχει να πει με τα εντυπωσιακά του βιώματα και εμπειρίες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μέσα σε ένα τόσο απογοητευτικό (για την κοινωνία μας) κλίμα;;;

      ελπίζω ότι ήρθη η παρανόηση

      Διαγραφή
  2. Γιατί να ρίχνουμε σκιές σε πράγματα ολοκάθαρα; Ας διευκρινιστεί ότι δέχομαι ανεπιφύλακτα ως δεδομένο ότι το παρακάτω σχόλιο είναι καλοπροαίρετο και καλόπιστο. Λέει λοιπόν:
    @rwmios 15 Νοεμβρίου 2016-9:04 π.μ. "Προκαλεί τουλάχιστον ένα μειδίαμα ότι ....... κάνει μια τέτοια ομιλία στην Αθήνα, πίσω από τη ΓΑΔΑ και μάλιστα τη μέρα που θα φθάσει ο Πλαντητάρχης στην Ελλάδα".
    Ίσως βοηθήσει στην μείωση τής αρνητικής απορίας η πληροφορία ότι αίθουσα ΓΕΧΑ Αμπελοκήπων λειτουργεί στην περιοχή αυτή από τα τέλη τής δεκαετίας τού 1950, πριν εγκατασταθεί εκεί η ΓΑΔΑ. Ήταν αρχικά στην οδό Πανόρμου 7 και αφού το κτίριό της απαλλοτριώθηκε από τον Ο.Σ.Κ. και έγινε σχολεία, μεταφέρθηκε παραδίπλα στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου. Δεν είναι λοιπόν απλά ένας τόπος "πίσω από την ΓΑΔΑ", αλλά ένας ειδικός χώρος παρουσίασης διαλέξεων τέτοιου περιεχομένου, που χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερο από μισόν αιώνα για τέτοιες εκδηλώσεις και ομιλίες από τα Χριστιανικά Σωματεία τού Ορθόδοξου Συλλόγου "Ο Μέγας Βασίλειος", στα οποία εντάσσεται και η Γ.Ε.Χ.Α. . Όπως δε εύκολα φαίνεται από το site τού Klaus Kenneth (στο οποίο προαναγγέλλεται ήδη από τώρα εκδήλωσή του στην Γερμανία στις 24 Απριλίου 2017), αυτές οι ομιλίες του προγραμματίζονται πολύ καιρό πριν. Αβίαστα βγαίνει επομένως το συμπέρασμα ότι όταν οργανώθηκε από την Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.) η αποψινή ομιλία του δεν είχε ακόμη αποφασισθεί η επίσκεψη τού Αμερικανού Προέδρου!
    Εκτός εάν πεί κάποιος ότι ο Μέγας Βασίλειος και η Χ.Φ.Δ. συνεργάζονται με τις Η.Π.Α. και τον Λευκόν Οίκο και είχαν έγκαιρη σχετική πληροφόρηση. Ή μήπως να συνεργάζονται με την ... ΓΑΔΑ ; Ελπίζω ότι η καλή πίστη όποιου διαβάζει τις παρατηρήσεις αυτές θα τον οδηγήσει να καταλάβει ότι κάπου μακρυά και άσχετο είναι να συζητούνται τέτοιες ανυπόστατες φαντασιώσεις.
    Η Ελλάδα είμαστε μικρή χώρα και δεν είναι δύσκολο να πληροφορηθεί όποιος ενδιαφέρεται για το ακριβές "στίγμα θέσεως" των ορθόδοξων αυτών Σωματείων με δράση που πάει τόσο παλιά πίσω στον χρόνο: ακόμη και αν κάποιος θέλει να τα κατηγορήσει για κάτι (συντηρητισμό, αναχρονιστικό πνεύμα, ευσεβισμό, αρτηριοσκληρωτισμό και όσα ανάλογα λέγονται κατά καιρούς) σίγουρα δεν μπορεί να τα κατηγορήσει για βρώμικες συνεργασίες και μάλιστα με οποιονδήποτε ξένο παράγοντα. Εκτός ίσως αν θεωρηθεί τέτοια η στενή επικοινωνία που έχουν με Ορθόδοξες Συλλογικότητες τής Ρωσίας, την Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία και πολλές Ορθόδοξες ιεραποστολικές παρουσίες στην Αφρική και την Ασία .
    Ας αφήσουμε τέτοιες ευεργετικές κοινωνικές παρουσίες να προσφέρουν αυτό που μπορούν και προσπαθούν, χωρίς να τα δηλητηριάζουμε όλα με σκιές ασύστατων σκιών και αμφισβητήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σας! Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ γνώριζα τις λεπτομέρειες σχετικά με την αρχική έδρα και το πως φτιάχθηκε το νέο κτήριο με το οικοτροφείο θηλέων κτλ (πολύ δε περισσότερο δεν περίμενα να τις πληροφορηθώ στον παρόντα ιστοχώρο)

      μόνο που θα μου επιτρέψετε να δώσω με τη σειρά μου μια πληροφορία έκπληξη:

      η ομιλία κανονίστηκε τελευταία στιγμή και ενώ ήταν γνωστό ότι θα έρθει ο Αμερικανός Πρόεδρος... επιπλέον δε υπήρξε όχι με ευθύνη του Κλάους ή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για την πραγματοποίησή της, το οποίο ξεπεράστηκε με τρόπο που δεν το περιμέναμε.

      Παρά την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης - ανακοίνωσης, την αποστολή ακυρωτικών μηνυμάτων στα κινητά των φοιτητών (που στη συνέχεια ανακλήθηκαν), τους κλειστούς δρόμους κτλ, χθες στην εκδήλωση έγινε πάταγος, πάνω από 300 συμμετέχοντες/ουσες, ο Κλάους Κέννεθ μίλησε λίγο περισσότερο από 2 ώρες και υπέγραφε βιβλία για άλλη μια ώρα!

      την καλημέρα μου

      ΥΣ (θα χαρώ να σας γνωρίσω και από κοντά, αν και έχω την υποψία ότι ήδη πρέπει να έχουμε συναντηθεί...)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την εποικοδομητική απάντηση και τις σημαντικές πληροφορίες πάνω στο θέμα. Χαίρομαι που παρά τις δυσκολίες τελικά πραγματοποιήθηκε με τόση επιτυχία η εκδήλωση.
      Θα χαρώ και εγώ να επικοινωνήσουμε και περισσότερο. "Βουνό με βουνό δεν σμίγει" ! Ίσως δοθεί τέτοια ευκαιρία σε κάποιο πέρασμα από τον ινφογνώμονα στην Φιλελλήνων, όπου συμβαίνει να με βγάζει καμιά φορά ο δρόμος.
      Ευχαριστώ πολύ και πάλι καλές συνέχειες.

      Διαγραφή
    3. Να είστε καλά, χάρηκα πολύ για την επικοινωνία.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.