30/11/16

Νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Άσαντ

Ρωσία: Περιμένουμε δήλωση από την Τουρκία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία αναμένει διεκυρινιστική δήλωση από την Τουρκία, μετά τη δήλωση Ερντογάν ότι η Τουρκία "Εισέβαλε στη Συρία με σκοπό να ανατρέψει τον Άσαντ".
Την ίδια στιγμή αντιδράσεις υπάρχουν και από το Ιράν, αξιωματούχος του οποίου δήλωσε ότι "Αν η Άγκυρα παραμείνει πιστή στην κοινή γραμμή πουακολουθεί στο θέμα της Συρίας η Μόσχα και η Τεχεράνη, αυτόθα είναι μια εποικοδομητική στάση".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dimitri Peskov, σε ενημέρωση των δημσιογράφων σήμερα στη Μόσχα, αναφερόμενος στη δήλωση του Ερντογάν, ότι "Εισβάλαμε στη Συρία, για να ανατρέψουμε τον Άσαντ", είπε ότι αυτή ήταν μια έκπληξη.

Συνεχίζοντας ο Πεσκόφ είπε ότι "Η δήλωση Ερντογάν είναι πολύ σοβαρή και είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και σε άλλη κατεύθυνση από την άποψη της Ρωσίας. Ελπίζω οι Τούρκοι συνεργάτες μας θα κάνουν μια ανακοίνωση για το θέμα".
Με τη σειρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhail Bogdanov, αναφερόμενος στο θέμα είπε:  "Εαν ό Ερντογάν έχει πολεμικό σχέδιο ανατροπής του Άσαντ, αυτό είναι αντίθετο με όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η Τουρκία".
Πηγές του Προέδρου της Τουρκίας, ανέφεραν για το θέμα ότι δεν πρέπει να διαβάζουν και να ερμηνεύουν λέξη προς λέξη τις δηλώσεις Ερντογάν και ελπίζουμε να λυθεί γρήγορα η παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί ένεκα αυτών".

19 σχόλια:

  1. ότι δεν πρέπει να διαβάζουν και να ερμηνεύουν λέξη προς λέξη τις δηλώσεις Ερντογάν

    δηλαδη,να μην τον παιρνουν στα σοβαρα;ειναι ειλικρινεις οι Τουρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να είμαι ειδικός , πιστεύω ότι για να έχουν μακροχρόνια καλή σχέση δύο χώρες πόσο μάλλον συμμαχία πρέπει οι στόχοι τους να ταυτίζονται.Ρωσία και Τουρκία δε βλέπω να ταυτίζουν τους στόχους τους βάσει των επισήμων δηλώσεων τους.Δεν είναι κάτι συνωμοσιολογικό.Φαίνεται.Άρα τυχούσες καλές ή κακές βραχυπρόθεσμες σχέσεις δεν είναι τίποτα.Τα βρίσκουν , τα ξαναχαλάνε αλλά ένα είναι σίγουρο ποτέ δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι.Βάσει στόχων.Είναι τα άκρως αντίθετα μεγέθη της Ευρασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω παλι θυμωσε ο τσαρος. τρομαζω οπωσ και τοτε με το αεροπλανο. οκ απλα θα ανοιξουν πιο γερες μπιζνες τα δυο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ μπορει να μην τρομαζεις,αλλα ο Ερντογαν δειχνει να εχει.Ο Πουτιν,σαν Ρωσος που σεβεται τον εαυτο του,περιμενε και απαντησε στον ΤΟυρκο,οπως επρεπε....

      Διαγραφή
    2. μπαρδον σε βεται τον εαυτο του; η κοττα

      Διαγραφή
    3. Μπορεις να ρωτησεις τις οικογενειες των νεκρων ΤΟυρκων και την ζημια που εχει παθει η ΤΟυρκικη οικονομια απο τις κυρωσεις.Τωρα αν εσυ περιμενες να γινει πολεμος Ρωσων με Τουρκια ΝΑΤΟ,δες το Dr strangelove του Κιουμπρικ....

      Διαγραφή
  4. Δεν εχω καταλαβει, πως ο ψυχοπαθης θα ανατρεψει τον Ασαντ. Με τα 10 Μ60 που εστειλε στη Συρια ή με τα F-16 του, που δε μπορουν να πεταξουν στο Συριακο εναεριο χωρο? Ζητω η τρελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.yenisafak.com/en/columns/ibrahimkaragul/aleppos-revenge-is-going-to-be-brutal-2034521

    Τον λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τον κύριο(Απηχεί γνήσια Ερντογάν έχεις πει Σάββα).Γιατι όπως το πάει δεν θα αφήσει γείτονά του σε ησυχία.Τώρα τα βάζει και με το Ιράν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Εισβάλαμε για να βάλουμε τέλος στην εξουσία του τυράννου αλ Ασαντ, ο οποίος τρομοκρατεί. ...» είπε ο τυπάκος που έχει συλλάβει ή απολύσει τούς μισούς δικαστές, στρατιωτικούς και άλλους κρατικούς υπαλλήλους, έχει φυλακισμένους δημοσιογράφους, έχει καταργήσει πρυτάνεις και καθηγητές Πανεπιστημίων, έχει αντικαταστήσει εκλεγέντες Δημαρχους με μαριονέτες-υπαλλήλους του, ενώ γενικότερα οι διώξεις προσώπων στην χώρα την οποία διοικεί έχουν φθάσει (με δική του προσωπική πρωτοβουλία)σε αριθμούς που χτυπούν ρεκόρ στα βιβλία guinness. Είναι ο ίδιος αυτός που απαγορεύει ειδήσεις και κυκλοφορία εφημερίδων και μόλις πριν λίγες μέρες συνέλαβε στα σπίτια τους όλους τού ενοχλητικούς βουλευτές τού HDP , ενώ έχει την ευθύνη για την ισοπέδωση δεκάδων χωριών Κούρδων. Μιλάμε βέβαια για την γνωστή απομίμηση σουλτάνου που θέλει να γίνει και ιμάμης και μόλις πριν από τρείς ημέρες εξεβίαζε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την "εξαγωγή" (προώθηση ως προσφύγων)χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ανθρώπων που ξερίζωσε από τις εστίες τους σε συνεργασία με τα τέρατα τού ISIS - DAESH τού οποίου είναι συνιδρυτής και "αφανής συνεταίρος".
    Αυτός ο μουσολινίσκος λοιπόν αποκαλεί τον Μπασάρ αλ-Άσαντ τύραννο.
    Ενώ ο ίδιος προφανώς δεν είναι παρά τα παραπάνω κατωρθώματά του. Καθ' όσον προφανώς οι εκλογές με τις οποίες εξελέγει λογίζονται ως "πιό έντιμες" από εκείνες με τις οποίες εξελέγη ο τύραννος αλ-Άσαντ.
    Όσο ακριβώς νόμιμες ήταν και εκείνες τού 1932 (Ιούλιο και Σεπτέμβριο) στην Γερμανία, από τις οποίες προήλθε η Βουλή που ανέδειξε νομότυπα ως Καγκελάριο τον Adolf Hitler.
    Ακριβώς το ίδιο "δημοκρατικέ" ηγέτη Recep Tayyip Erdoğan. Μα ολόϊδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα ο Ερντογάν ζήτησε κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας από τους ρώσους στο Χαλέπι..Ελπίζω να μη γίνει τώρα αυτό που ο αραβικός στρατός κοντεύει να τελειώσει με τους τζιχαντιστές εκεί.Στο νότιο ανατολικό τζιχαντοκρατούμενο θύλακα-μετα τη μείωση του κατά 40% τις προηγούμενες μέρες-ο ΣΑΑ κατέλαβε πριν από λίγο και τη συνοικία SHEIK SAEED.Αν οι ρώσοι κηρύξουν πάλι εκεχειρία θα είναι άκρως ύποπτο.Ο ΣΑΑ χρειάζεται περί τις 2 εβδομάδες 15-20 μέρες το πολύ για να ανακηρύξει την τελική απελευθέρωση ολόκληρου του Χαλεπίου..https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1OSttyvbGKqntDjF8Q0vfHCHUZo4&hl=en_US&ll=36.17541768359856%2C37.170925954643394&z=14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά περί Χαλεπίου, είναι "σανός" για τους Τούρκους.
      Στο τηλεφώνημα έδωσε εξηγήσεις στον Πούτιν για τις δηλώσεις τυο περί ανατροπής του Άσαντ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί Σάββα και Χρήστο δεν αναφέρομαι στο ΄΄απογείωμα΄΄ που έφαγε ο Ερντογάν από τον Πούτιν μετά τις ατυχείς-ηλίθιες δηλώσεις του πρώτου,ότι ο τουρκικός στρατός πάει να ρίξει τον Άσσαντ-πράγμα αδύνατο να γίνει απο τους τούρκους.Ομιλώ περί φημών για νέα εκεχειρία στο Χαλέπι για ανθρωπιστικούς δήθεν λόγους που προτείνουν στους ρώσους οι δυτικοί και οι τούρκοι και οι ρώσοι είναι έτοιμοι να δεχθούν παρά το γεγονός ότι ο ΣΑΑ έχει πάρει τα σκαλπ των τσιχαντιστών της ΑΛ-Νουσρα και των άλλων φραξιών της Φατάχ Χαλέμπ και είναι έτοιμος να απελευθερώσει ολοκληρωτικά το Χαλέπι.Μου φαίνεται λίγο περίεργη η στάση των ρώσων αν κάνουν δεκτό το αίτημα περί δήθεν ανθρωπιστικής εκεχειρίας στο Χαλέπι.Μόνο ο Συριακός Αραβικός Σρρατός μπορεί να απελευθερώσει-περιθάλψει όσους αμάχους παραμένουν εγκλωβισμένοι ακόμη στη νοτιοανατολική τζιχαντοκρατούμενη μεριά του Χαλεπίου.PS=Λέτε Ο ΣΑΑ με τη βοήθεια των κούρδων να απελευθερώσει την Αλ-Μπαμπ ταυτόχρονα με το Χαλέπι???Θα είναι μεγάλες νίκες του Προέδρου Άσαντ αυτές..

      Διαγραφή
    3. Ody,δες και αυτο,ειναι απο φιλορωσικη ιστοσελιδα:
      http://theduran.com/confirmed-russia-negotiates-ankara-surrender-jihadis-east-aleppo/

      Διαγραφή
    4. https://twitter.com/Russ_Warrior....ναι χρήστο μου σε ευχαριστώ το είδα στο twitter enrico ivanov

      Διαγραφή
  8. https://southfront.org/turkey-says-its-ready-to-combat-isis-in-syria-did-it-forget-about-assad-regime/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν εχω ακουσει αυτο που λες για εκεχειρια στο Χαλεπι και να την αποδεχονται οι Ρωσοι.Αυτο που ξερω,ειναι οτι θελουν να τελειωσουν την υποθεση,πριν το 2017.

    Ισως λες αυτο:
    https://www.rt.com/news/368851-syria-russia-opposition-talks/

    εκτος του οτι το αναφερουν οι FT,τους οποιους δεν εμπιστευομαι σε οτι εχει να κανει με τους Ρωσους,η αναφορα ειναι στο να τελειωσει η μαχη και οχι για εκεχειρια.Λες να εχουν φτασει τοσο κοντα στην απελευθερωση και να υπογραψουν εκεχειρια;Δεν δειχνει για τοσο βλακας ο Πουτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οποτε συνεχιζουμε να θαυμαζουμε τον Βλαδιμηρο. Αντε τα ρωσακια ξαναβγηκαν απο τα λαγουμια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι,απλα βλεπουμε τα γεγονοτα.ΤΩρα αν καποιοι,οπως εσυ πιστευαν(και συνεχιζουν να πιστευουν) οτι η Ρωσια,επαιζε το παιχνιδι της ΤΟυρκιας,τι να κανουμε,κακο να συγκρουεται καποιος με τα γεγονοτα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.