29/11/16

Στρατηγική ήττα της Τουρκίας - Ο στρατός της Συρίας στις πύλες της Αλ Μπαμπ

Τη στιγμή που ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι ο τουρκικός στρατός θα καταλάβει την Αλ Μπαμπ "με κάθε τίμημα" και θα φράξει το δρόμο των Κούρδων προς την Θάλασσα του Μεσογείου, ο στρατός της Συρίας, υποστηρίζοντας τους Κούρδους του Αφρίν, ανατρέπει τα δεδομένα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, δέκα χιλιάδες στρατιώτες του νόμιμου στρατού της Συρίας, αριθμός που κατά την άποψή μας είναι υπερβολικός, μαζί με Κούρδους, έχουν προελάσει από δυτικά από την κατεύθυνση του Αφρίν προς την Αλ Μπαμπ και αφού κατέλαβαν μερικά χωριά, έφθασαν σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την στρατηγικής σημασίας πόλη.
Μάλιστα, σήμερα απελευθέρωσαν και το χωριό Azrak, στο οποίο ήταν το επιτελείο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, το οποίο δέχτηκε αεροπορική επίθεση,  που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών και τον τραυματισμό άλλων δέκα.
Η πόλη Αλ Μπαμπ, στην οποία κατοικούν περίπου 60 χιλιάδες Άραβες, Τουρκομάνοι και Κούρδοι, είναι στρατηγικής σημασίας γιατί αποτελεί κόμβο μεταξύ Χαλεπίου-Ράκκας-Ιεράπολης-Τζαραμπλούς και Τουρκίας, για δεν την Τουρκία είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί με την κατάληψή της από τον τουρκικό στρατό, είχε ως στόχο να παρεμποδίσει  την ένωση των καντονιών του Κομπάνι και της Αφρίν και την έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα.

SouthFront: the Syrian army and the Kurdish YPG advanced against Turkey-led militant coalition east of Aleppo city and captured the village of Azraq from it, deploying roughly 5km from al-Bab. With recent reports about airstrikes on the Turkish military by the Syrian Air Force in northern Syria and ongoing heavy clashes between Turkish forces and YPG units east of al-Bab, the army-YPG advance in the area delivers a major blow to Ankara’s hopes of military expansion in the war-torn country. In other case, this could lead to further military escalation if the Erdogan regime decides to deploy more military force to achieve its goals in Syria.

5 σχόλια:

  1. Συμφέρει τους Κούρδους και τη συριακή κυβέρνηση η συνομοσπονδία για αρχή κατά το πρότυπο του Ιράκ που εξασφαλίζει και τη γεωγραφική συνέχεια και την οικονομική συνέχεια των κουρδικών εδαφών σε Συρία και Ιράκ πριν αναζητηθεί η ανεξαρτησία.Η λύση Ιράκ για τη Συρία είναι ένα καλό ενδεχόμενο που συμφέρει όλους τους παίκτες πλην της Τουρκίας.Από ότι καταλαβαίνω στο Χαλέπι μάλλον έχουμε συνεργασία των Κούρδων με την συριακή κυβέρνηση μετά τις παλινωδίες με τον Ελέυθερο Συριακό Στρατό που έχει πλήρως τουρκέψει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Turkish Army: We lost contact with two of our soldiers today around 3.30 PM during Operation EuphratesShield

    http://www.tsk.tr/BasinFaaliyetleri/BA_220

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τυχαίο οτι στα Αραβικά Αλ Μπααμπ σημαίνει ''Η Πόρτα''.
    Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να καταλάβει κανείς την στρατηγική αξία της πόλης αυτής.Σε λίγο τα ψέματα τελειώνουν καθώς επίκειται η πλήρης επαφή των ΤΕΔ με τους Κούρδους και των συριακό αραβικό στρατό.Κανείς δεν θα έχει πλέον δικαιολογίες και εκτιμώ οτι οι προθέσεις τόσο της τουρκικής όσο και της ρωσικής ηγεσίας αναγκαστικά θα ξεκαθαρίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύφωνα με τον παρακάτω σύνδεσμο, το χωριό Azraq (Μπλέ) εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των ΤΕΔ και των κατσαπλιάδων του FSA.
    https://twitter.com/AhmadAlkhtiib/status/803683544769892352

    Ο διαχειριστής του λογαριασμού του εν' λόγω τιτιβίσματος,σύμφωνα με τα όσα αναρτά, φαίνεται να είναι φίλα προσκείμενος στον FSA οπότε η αξιοπιστία του ελέγχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπ οτι ειπε Συριος δημοσιογραφος που βρισκεται στην Δαμασκο,στο RT,οι Ρωσοι,εχουν σταματησει ΤΟυρκικα αεροπλανα,να μπουν στον εναεριο χωρο της Συριας και περιμενουν την αντιδραση της Ρωσιας,σ αυτο που ειπε ο Ερντογαν,οτι μπηκαν στην Συρια για να διωξουν τον Ασαντ.Πρωην αανλυτης της CIA,ειπε στο ιδιο καναλι,οτι αυτο το ειπε ο Ερντογαν,γιατι καταλαβαινει οτι οι ΗΠΑ,αλλαζουν τακτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.