14/11/16

Μια άλλη προσέγγιση της ιστορίας - Συνέντευξη του π. εφέτη, Θεόδωρου Παναγόπουλου, συγγραφέα του βιβλίου "Τα ψιλά γράμματα της ιστορίας"

7 σχόλια:

  1. Δεν μας τα λέει καλά για τον Μακρυγιάννη ο εφέτης. 30 πληγές σε όλο του το σώμα για την πατρίδα. Ζωντανό ερείπιο. Σε ολόκληρο το βιβλίο του δεν λέει τίποτα για ''τοκογλυφία΄΄. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίωνα
      γι' αυτό και ο τίτλος "μια άλλη προσέγγιση".
      Είναι μαρξιστική η ανάλυση του κυρίου.

      Διαγραφή
    2. Το βιβλίο υπάρχει στο διαδίκτυο και σε ψηφιακή μορφή. Μπορεί κάποιος να το κατεβάσει και δωρεάν. Θα το διαβάσω και εγώ. Το περίεργο στην όλη Ιστορία είναι ότι σε όλη την συνέντευξη στηρίζεται 100% στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη για όλους (σωστά ή λάθος) συμφωνεί μαζί του απόλυτα και όταν μιλάει για τον Μαρκυργιάννη αρχίζει τα δικά του ''πολιτικάντης,φιλάργυρος,τοκογλύφος,κόλακας...

      Διαγραφή
    3. Ο συγγραφέας, σε αντίθεση με τον μέσο Έλληνα, διάβασε πολλές άλλες αναφορές σχετικά με τον Μακρυγιάννη και δεν βασίστηκε μόνο στον αυτολιβανισμό του ίδιου του Μακρυγιάννη προς τον εαυτό του για να σχηματίσει εικόνα σχετικά με το ποιός ήταν πραγματικά ο Μακρυγιάννης.

      Το εκπαιδευτικό σύστημα όλων σχεδόν των ισχυρών χωρών είναι κατασκευασμένο να παράγει άνω του 94% του πληθυσμού χωρίς ικανότητα ανάλυσης πληροφοριών. Το σύστημά τους είναι φτιαγμένο να παράγει περίπου 5,5% ημισκεπτόμενους και ημι-ικανούς στην ανάλυση για να αναλαμβάνουν θέσεις διευθυντών, αξιωματικών, επιστατών, επιχειρηματιών και γενικά επαγγελμάτων απαραίτητων για την διαχείρηση των κοινωνιών. Λιγότερο του 0,5% του πληθυσμού λαμβάνει εκπαίδευση για να κάνει ανάλυση των πληροφοριών που λαμβάνει. Σε πολλές χώρες δεν υπάρχει ούτε καν αυτό το 0,5% διότι δεν τους έχει επιτραπεί να φτιάξουν έστω και ένα καλό σχολείο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια τέτοια σχολή ή σχολείο, και αυτό φέρνει τραγικά αποτελέσματα. Ο Καποδίστριας είχε όνειρο να φτιάξει Ελληνική σχολή κριτικής σκέψης και δεν τον άφησαν. Σήμερα, μόνο σε Αγγλία, Γερμανία και ΗΠΑ γνωρίζω την ύπαρξη τέτοιων σχολών, και υπάρχει και μια καλή σχολή στη Ρωσία στην οποία όμως έχουν βάλει ειδικές παροπίδες.

      Διαγραφή
  2. Πολλά από αυτά που αναφέρει ο άνθρωπος είναι σωστά, όχι όλα.
    Αυτό που δεν έχουμε μάθει σαν λαός σήμερα είναι ότι τότε ένας τεράστιος αριθμός Ελλήνων από όλη την Ευρώπη έδωσε τις ζωές του και τις περιουσίες του για τον αγώνα. Η Ελλάδα σήμερα υπάρχει εξαιτίας χιλιάδων ανώνυμων υπερανθρώπων οι οποίοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να βγει ο λαός μας από τη μεσαιωνική του περίοδο. Τα καλύτερα του λεγόμενου νέου Ελληνισμού είναι μπροστά και όχι στο παρελθόν. Ο Καποδίστριας και άλλοι άξιοι θα ξαναέρθουν στη ζωή και θα ξανακυβερνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στο τέλος αφήνουμε και το μελάνι της σουπιάς για το Θανάση Κλαρα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χαριτόπουλος έκανε πολύχρονη έρευνα σχετικά με τον Κλάρα και βρήκε ότι τα περισσότερα από όσα λένε για αυτόν οι δεξιοί και οι αριστεροί είναι τρομακτικά ψέματα. Οι περισσότεροι άνδρες που ακολούθησαν τον Κλάρα ήταν ο ανθός και η ελπίδα του τόπου τους. Ο Κλάρας και το κίνημά του υπηρέτησαν το όραμα της αναγέννησης του Ελληνισμού.
    Τον έφαγε προσωπικά ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, ο οποίος, μαζί με τους Ταγματασφαλήτες, είναι κεντρικός υπεύθυνος για το γονάτισμα της χώρας μας. Ο Ζαχαριάδης υπήρξε και αυτός θύμα συστηματικής πλύσης εγκεφάλου και βασανιστηρίων.
    Έχει στερηθεί από τον Ελληνικό λαό η δυνατότητα να μάθει από την ιστορία του, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είμαστε ακόμα στον Μεσαίωνα όσον αφορά την αυτογνωσία και την προκοπή μας. Η κρίση αυτή, όσο και αν κοστίσει, θα μας κάνει να γυρίσουμε σελίδα και να φτιάξουμε θαύματα.
    Το ιστολόγιο αυτό έχει μαζέψει πολλούς εθνοδιχαστικούς και εθνοπροδοτικούς σχολιαστές που μαχαιρώνουν συχνά τον Κλάρα και άλλους Έλληνες. Ο εχθρός δεν είναι ο Έλληνας, είναι ο ξένος που διδάσκει τον Έλληνα να σφάζει έναν άλλο Έλληνα. Ο εχθρός είναι αυτός που μαθαίνει τον Έλληνα ότι τα προβλήματα όλα τα έφτιαξε ο Κομμουνισμός ή ο Ναζισμός ή ο Καπιταλισμός. Ο εχθρός είναι αυτό που κάνει λοβοτομή στον Έλληνα να μην μπορεί να μελετήσει και να αξιολογήσει κάθε πλευρά. Ο εχθρός είναι αυτός που στρατολογεί λαμόγια και τους παραδίδει την διοίκηση του κράτους και της οικονομίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.