15/11/16

Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία στο εδαφικό - Θα «πέσουν» χάρτες στο τραπέζι και πάμε για συμφωνία

Η πολιτική ηγεσία θα ενημερωθεί πλήρως, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας 14/11 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι μεταβαίνει ξανά στο Μον Πελεράν για συμφωνία σε χάρτες.
Οι δύο πλευρές δεν απέχουν πολύ από το να καταλήξουν στο κεφάλαιο του εδαφικού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας από το βήμα της τελετής απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας της ΟΕΒ.
Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι προοπτικές της οικονομίας, «προδιαγράφονται πολύ πιο ευοίωνες αν γίνει κατορθωτό τελικά να καταλήξουμε σε αυτό που εδώ και 42 χρόνια προσπαθούμε».

«Να επανενώσουμε», είπε, «την πατρίδα μας, να την απαλλάξουμε από τα κατοχικά στρατεύματα, δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας με τους συμπατριώτες μας, αλλά ιδιαίτερα και πολύ πιο σημαντικό, να δημιουργήσουμε μέσα από τη λύση τις συνθήκες της σταθερότητας που θα επιτρέπουν στους επενδυτές να εμπιστεύονται την πατρίδα μας, γιατί η γεωστρατηγική, γεωγραφική, γεωπολιτική της θέση είναι τέτοια που αποτελεί ίσως το σημαντικότερο από τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε πέραν των άλλων».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο διάλογος και η εν εξελίξει διαδικασία θα στεφθούν με επιτυχία αν και εφόσον πέραν της ρητορικής η Τουρκία συμβάλει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες «για λόγους που μου υπαγορεύει η πολιτική ηθική διότι δεν έχω ενημερώσει ακόμη τους πολιτικούς αρχηγούς και δεν νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο προτού ολοκληρώσουμε την προσπάθεια θα ήταν εύστοχο, ή δόκιμο ορθότερα, να προβαίνει κανείς σε δηλώσεις ή διακηρύξεις».

«Πιστεύω, όμως, ότι δεν απέχουμε πολύ από το να καταλήξουμε σε ένα μεγάλο θέμα, του κεφαλαίου που λέγεται Κυπριακό, στο εδαφικό που είναι βεβαίως αλληλένδετο και συνδεδεμένο με το περιουσιακό», τόνισε.

Διαβεβαίωσε πως «πάντα έγνοια στις όλες προσπάθειες που καταβάλλουμε είναι οι ανησυχίες και του κυπριακού Ελληνισμού που έχει κάθε λόγο να έχει έγνοια, να έχει προσδοκίες γιατί υπήρξε ακριβώς το θύμα είτε λαθών είτε ευκαιριών που δώσαμε στο να είναι σήμερα η πατρίδα μας ημικατεχόμενη».

Σημειώνοντας ότι δεν θα απαντήσει στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέληξε λέγοντας ότι θα προσπαθήσει «να διατηρηθεί το κλίμα μέσα στις σωστές διαστάσεις, γιατί η προσπάθεια είναι να επιτύχουμε και όχι να επιρρίψουμε ευθύνες ή (να πούμε) ποιος ευθύνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.