29/11/16

Πρώην σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο αποκαλύπτει τα μυστικά του: Το παραδεισένιο νησί και η αμύθητη περιουσία

Ο Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες, ο οποίος υπήρξε επί 27 χρόνια σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο, αποκαλύπτει τη μυστική μυθική περιουσία του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.
Στο βιβλίο του με τίτλο: «Η μυστική ζωή του Φιντέλ Κάστρο» (La vida oculta de Fidel Castro), ο Σάντσες αποκαλύπτει ότι ο Κάστρο είχε ένα μυστικό παραδεισένιο νησί στην Καραϊβική, το Κάγιο Πιέδρα, όπου πήγαινε συχνά με το προσωπικό του υπερπολυτελές προσωπικό του σκάφος, Aquarama. «Στην Κούβα κανένας, ή σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει για την ύπαρξη αυτού του γιωτ, το οποίο δένει σε ένα μυστικό λιμάνι στο Μπαϊα δε Κοτσίνος, γύρω στα 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αβάνας», διηγείται ο Σάντσες, ο οποίος συνόδευε ως σωματοφύλακας αμέτρητες φορές τον «κομαντάντε» στο ιδιωτικό του νησί.

Για τη συνέχεια iefimerida



44 σχόλια:

  1. Απο Αμερικη:

    https://wikileaks.org/Assange-statement-on-the.html

    https://pbs.twimg.com/media/Cybun_9WgAEw7bE.jpg:large

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρλούμπες και παραμύθια της Χαλιμάς. Κρίμα Ινφογνώμων Πολιτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τι γνώσεις και αποδείξεις κρίνεις τα ανωτέρω ως αρλούμπες και παραμύθια της Χαλιμάς; Περιμένω τις δικές σου πηγές. Άλλως, εσύ θα είσαι ο αρλουμπατζής.

      Διάβασε κι εδώ.

      Διαγραφή
    2. Το αν είναι κάποιος είναι άνθρωπος ή όχι και αν έχει νικήσει ή όχι, το δείχνει με το τι θα κάνει το πτώμα του εχθρού του. Όσοι ατιμάζουν νεκρούς δείχνουν ότι έχουν χάσει τις πραγματικές μάχες και τον μεγάλο πόλεμο. Κάθε ατιμασμένος πεθαμένος είναι γραμμένο από τους Θεούς να μην πεθαίνει, και από καιρό σε καιρό, ακόμα και μετά από αιώνες, να γυρνάει στη ζωή.

      Διαγραφή
    3. @Nativist.Εσένα ποιες είναι οι γνώσεις, οι αποδείξεις και οι πηγές σου ώστε να θεωρούνται "αξιόπιστες"; Μήπως τα ψέματα, τα παραμύθια, η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση και η αποπληροφόρηση των Αμερικανών και των καθεστωτικών δυτικών ΜΜΕ;

      Διαγραφή
    4. Ψάξε τί είπαν η κόρη του και η αδελφή του για τον Φιντέλ, θα ακούσεις χειρότερα από την "προπαγάνδα" του σωματοφύλακά του.

      Διαγραφή
    5. o Michael μιλαει για προπαγανδα,παραπληροφορηση και αποπληροφορηση.Μας λενε,αναμεσα σε αλλα, για τις αυτοκτονιες στην Κουβα,δεν μας λενε ομως και αυτο:
      https://www.rt.com/usa/340661-american-suicide-rate-increase/

      ουτε για την ερευνα της FED,γι αυξηση των αυτοκτονιων στις ΗΠΑ,μεσα στα πλαισια της προηγουμενης ερευνας.

      Διαγραφή
    6. @ Σιδηρούντιο

      Θα ίσχυαν αυτά που γράφεις, περί ατίμωσης νεκρού, αν αυτά που έγραφαν για τον Κάστρο, τον πλουτισμό του, τις συναλλαγές του με τούς βαρόνους τής κοκαΐνης κλπ., δεν είχαν από παλιά γραφτεί, όσο δηλαδή ήσαν ακόμη εν ζωή. Άρα δεν ισχύουν. Δεν έπεσαν, τώρα που πέθανε να τον φάνε. Από παλιά, επαναλαμβάνω, είναι αυτά γνωστά.

      @ Michael Lysandrou

      Εγώ έδωσα κάποιες πηγές και υπάρχουν κι άλλες, όπως παραπάνω αναφέρει ο Myron, 29 Νοεμβρίου 2016 - 11:34 μ.μ.

      Εσύ τι κατέθεσες μέχρι τώρα, εκτός από την δική σου ξεκάρφωτη γνώμη;

      ΥΓ: Διάβασες τούς συνδέσμους που έδωσα στο σχόλιό μου, ή τούς αντιπαρήλθες;


      Διαγραφή
    7. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και ο Κάστρο έπαιξε και βρώμικα και έκανε και απαράδεκτα πράγματα. Επίσης δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ένας από αυτός που πολέμησε για τα ίδια τα ιδανικά της Αμερικανικής Επανάστασης για ανεξαρτησία. Μετά τις εκατοντάδες απόπειρες για τη δολοφονία του απορώ πως δεν έκανε μεγαλύτερα και χειρότερα λάθη και εγκλήματα. Τον τιμώ για το πνφιλελεύθερο πνεύμα του και όχι για τα στραβά του. Τώρα που πέθανε το θέμα είναι να τον αφήσουμε ήσυχο, διφορετικά θα βγει από το τάφο, πάμε και στοίχημα. Είναι η δική μου μοίρα να είμαι ξεκάρφωτος και να μιλάω ξεκάρφωτα. εσύ μπορείς να παραμείνεις με καρφωμένα επιχειρήματα και να συνεχίσεις το καρφωματικό έργο σου. Μην με παρεξηγείς. Πάντως, το πως τα κατάφερνε να έχει θαλαμηγό και πάει κρυφά ταξιδάκια σε κρυφό νησί, όταν κάθε σχεδόν δύο βρομάδες τη γλύτωνε και από μια απόπειρα δολοφονίας, δεν μπορώ να το καταλάβω. 'Οπου πήγαινε κουβάλαγε μαζί του και το νερό που έπινε, και οι κινήσεις πέρα από τη βάση του ήταν ελάχιστες.

      Διαγραφή
    8. >Είναι η δική μου μοίρα να είμαι ξεκάρφωτος και να μιλάω ξεκάρφωτα<
      Τουλάχιστον έχεις το γνώθι σαυτόν.

      >Μην με παρεξηγείς<

      Εγώ δεν μίλησα για παραμυθένια νησιά, τα οποία βεβαίως μπορεί να υπάρχουν και η επίσκεψίς των δεν είναι αδύνατη, όταν κανείς λαμβάνει τα μέτρα του και ο Κάστρο τα ελάμβανε, να είσαι σίγουρος, και καλά έκανε.
      Εγώ αναφέρθηκα αλλού και γι αυτά δεν ξέρω τι έχεις να πεις.
      Προς Θεού, πώς θα μπορούσα; Τόσα χρόνια σ' έμαθα πια...

      Διαγραφή
  3. Ειναι πολυ ευκολο να σκοτωσεις ηθικά ενα ...νεκρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://sputniknews.com/analysis/201611291047967115-fidel-castro-cuba-legacy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από αυτά που ακούμε ένα μεγάλο ποσοστό διοχευτεύεται στον τύπο από αμερικανούς δημοσιογράφους που είναι στο payroll της CIA.Υπάρχει ειδική ομάδα ψυχολογικού πολέμου.Όλα τα καθεστώτα έχουν.Από τις 100 ειδήσεις για την έξαλλη ζωή του Φιντέλ ίσως ισχύουν οι μίσες.Εξηγούμαι.
    Δεν θεωρώ το Φιντέλ κανένα άγιο.Ουδείς επαναστάτης είναι ! Έχει σκοτώσει και έχει φυλακίσει αντιπάλους του.Έχει χύσει αίμα αθώων.Όμως δε θεωρώ και το πολυκομματικό αντιπροσωπευτικό σύστημα άνευ συνεπειών για τους ψεύτες πολιτικούς που έχουμε στην κακώς εννούμενη Δύση καλύτερο από την αμεσοδημοκρατία σοσιαλιστικού τύπου άνευ κομμάτων που έχουν ή είχαν οι Λαικες Δημοκρατίες.Της πλάκας είναι και τα δύο συστήματα.Με τη μόνη διαφορά ότι στο πρώτο πληρώνεις τα πάντα και στο δεύτερο σου δίνει το κράτος μερικές υπηρεσίες.Μήπως οι Αμερικάνοι δεν έχουν χύσει αίμα αθώων ή ο Χίλτερ και ο Μουσολίνι ? Παρέα είναι στην κόλαση όλοι οι μεγάλοι "ηγέται"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ποιός είναι στην κόλαση ευτυχώς δεν το αποφασίζεις εσύ!
      http://www.dimokratianews.gr/content/69358/aristeri-ypokrisia

      Διαγραφή
  6. Μωρέ εσεις δεν έχετε αλλο σεκλέτι από τη σκιά του Κάστρο, για να πετροβολάτε;
    Δεν αντιλαμβάνεστε πως έχετε χάσει την αίσθηση του γελοίου, όχι λιγώτερο από τον Τζίφρα, που πήγε στην Αβάνα μήπως και ξαναπασαλειφτεί λίγη μπογιά επανάστασης και αριστεράς,κι'αυτός ο γυφτοπρόεδρος της ριζοσπαστικής αμερικανίλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια και λες αιμα,δε τι εγινε στην Κουβα,συγγνωμη στις ΗΠΑ:
    http://thehill.com/latino/307836-woman-dies-in-ice-custody-in-arizona

    και στο θεμα παρακολουθησης στην Αγλλια:
    http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/investigatory-powers-bill-act-snoopers-charter-browsing-history-what-does-it-mean-a7436251.html

    Αυτο παντως που προσπαθω να πω και καποιοι θεωρουν οτι συμπαθω τον Καστρο(το ξαναλεω,αδιαφορος μου ειναι),ειναι οτι γινονται πολλα,σε ολα τα λεγομενα δημοκρατικα καθεστωτα,τα οποια ομως δεν αναφερονται.Μιλανε για δικτατορα(και πολυ σωστα) Καστρο,αλλα καμια αναφορα στις λεγομενες δημοκρατικες χωρες.Που ξερεις ομως,τωρα που θα φυγει ο Ομπαμα,να μας πουν και γι αυτον....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς η ιδια περίπτωση με τον έμπιστο σωματοφύλακα του Τσάβες που βρίσκεται υπό την προστασία της DEA, ως ουσιώδης "μάρτυς" στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών που έκανε ο αποθανών Τσάβες (δηλητηριασθείς πιθανώτα από τον ίδιο).

    Το ότι ο Κάστρο έδειχνε το δάκτυλο στους Αμερικάνους επί 60 χρόνια αρκεί για να καταταγεί στους ηγέτες και όχι στις ατέλειωτες πολιτικές μαριονέττες της CIA.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα των Αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ουτε για μεσημεριανη Τατιανα το αρθρο. κριμα. κινδυνευουμε απο εξωτερικο εχθρο και σεις στειρα αντιπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://sputniknews.com/radio_hard_facts/201611301047974558-cuba-fidel-castro-trump-us/

    Ο δημοσιογραφος ειναι απο Σκωτια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά πώς τα καταφέρνουμε εμείς οι Έλληνες να χάνουμε την ουσία, μη χρησιμοποιώντας την απλή λογική.
    Ο Κάστρο ήταν μια γοητευτική φιγούρα και μας γοητεύει όλους, γιατί οι συνέπειες της πολιτικής του αφορούσαν άλλους.
    Επισκέθηκα την Αβάνα, το 2004, με την ευκαιρία των θυρανοιξίων του Αγίου Νικολάου.
    Είδα τον Κάστρο από κοντά, ο οποίος κάθησε επί μια και πλέον ώρα όρθιος και με ευλάβεια παρακολούθησε την τελετή, στην οποία χοροστατούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
    Μίλησα χωρίς προκαταλήψεις με απλούς πολίτες, με ανθρώπους του κόμματος και με αντιπολιτευόμενους.
    Το συμπέρασμα που έβγαλα, ήταν ότι το σύστημα που εφάρμοσε ο Κάστρο, είχε τελείωσει προ πολλού και ήταν ζωντανό μόνο το φάντασμά του.
    Οι πολίτες, κυρίως η νεολαία, αδυνατούσε να αντιληφθεί γιατί οι τουρίστες που επισκέπτονταν την Κούβα ζούσαν μια άλλη πραγματικότητα, με κινητά, υπολογιστές και ίντερνετ, ενώ οι ίδιοι ήταν βυθισμένοι στην υπανάπτυξη και τι μιζέραι.
    Ναι μιζέρια, μια κατάσταση που ήταν αποτυπωμένη και διάχυτη παντού.
    Φυσικά η νομενκλατούρα, ζούσε στη δική της πραγματικότητα, στην πολυτέλεια και τη χλιδή, του Κάστρο συμπεριλαμβανομένου.
    Με άλλα λόγια, ένα ανελεύθερο καθεστώς, ένας λαός στα όρια της κατάθλιψης, με τη νεολαία να κατέχει ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στον κόσμο.
    Θα μπορούσα να πώ πολλά, αλλά αρκούμαι σ' αυτά.
    Απλά, να σημειώσω ότι οι περισσότεροι σχολιαστές που υπερθεματίζουν υπέρ Κάστρο, σε ένα τέτοιο καθεστώς, ακριβώς επειδή γράφουν με συναίσθημα, θα ήταν υπό επιτήρηση, περιορισμό ή και στη φυλακή.
    Γι' αυτό το ξαναλέω, μας γοητεύουν όλα αυτά, γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής αφορούσαν άλλους.
    Αν τα είχαμε υποστεί όλα αυτά εμείς, άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Απλά, να σημειώσω ότι οι περισσότεροι σχολιαστές που υπερθεματίζουν υπέρ Κάστρο, σε ένα τέτοιο καθεστώς, ακριβώς επειδή γράφουν με συναίσθημα, θα ήταν υπό επιτήρηση, περιορισμό ή και στη φυλακή.
      Γι' αυτό το ξαναλέω, μας γοητεύουν όλα αυτά, γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής αφορούσαν άλλους.
      Αν τα είχαμε υποστεί όλα αυτά εμείς, άστα να πάνε..."


      Δύο φοβερές αλήθειες!

      Διαγραφή
    2. Είσαι τυχερός, Σάββα, που περευρέθης στα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου. Ο Κάστρο είχε πειχειρήσει μία στροφή προς την εκκλησία, ρωμαιοκαθολική και ορθόδοξη, στα τελευταία χρόνια τής δικτατορίας του.

      Βαρθολομαίος και Φιντέλ Κάστρο

      Όπως κι εσύ θα είδες, ο Κάστρο φορούσε πολιτικά. Πολιτικά φορούσε και όταν επεσκέφθη τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο Β', πολιτικά και όταν ο τελευταίος πήγε στην Αβάνα. Εγώ τον θυμούμαι ακόμη πιο παλιά με πολιτικά, στην κηδεία τού στρατηγού Ντε Γκώλ (ίσως η πρώτη φορά που εμφανίστηκε χωρίς την γνωστή στολή εκστρατείας).

      Βέβαια, ο Κάστρο δεν ήταν καμμιά προσωπικότητα τού βεληνεκούς ενός Βαρουφάκη ή Τσίπρα, οι οποίοι επιμένουν να πηγαίνουν ντυμένοι (ή μάλλον άντυτοι), όπως και όπου αυτοί γουστάρουν!

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να έχει πάει στην Κούβα και να μην έχει καταλάβει ότι ο Κάστρο έκανε τρομερά λάθη και ρήμαξε τη χώρα του όπως κάθε Σοβιετικού τύπου ηγέτης.
      Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι άδειασε ακόμα και τον Τσε και θα μπορούσε να τον είχε σώσει. Κάτι σαν Ζαχαριάδης που πούλησε Βελουχιώτη. Είναι υπεύθυνος και για πολλά άλλα εγκλήματα. Υπήρξε όμως ή δεν υπήρξε κάποιος που έδωσε αγώνα για την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής; Είχαν ή δεν είχαν σαν τα ζώα τους γηγενείς οι διάφοροι ιδιοκτήτες τους προ της εμφάνισης του Κάστρο; Ποιός έδωσε ελπίδα σε τόσους λαούς με την αντίστασή του; Έχετε υπόψη σας τις τρομακτικές γενοκτονίες που κάνουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε Αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού, καλιέργειας μπανάνας κτλ? Να μην αναφέρει κάποιος τι παίζει και με κοκαϊνες κτλ διότι εκεί θα τα χάσουμε.
      Πολλές χώρες όπως και η Ρωσία σήμερα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα χωρίς να είχαν γίνει επαναστάσεις του τύπου που έγιναν, όμως σε πολλές χώρες η αδικία και η απανθρωπιά είναι τόσο κτηνώδης που ο κόσμος θα ζητάει πάντα τύπους Κάστρο και Τσε.

      Στην Ελλάδα έχουμε γενοκτονία και δεν την έφερα κανένας Κάστρο, με υπογεννητικότητα χειρότερη από αυτή της Κούβας και με ανθρώπους να πεθαίνουν σαν σακιά με πατάτες μέσα σε νοσοκομεία χειρότερα από της Κούβας, με τρελά ποσοστά νέων που έχουν σιχαθεί τη χώρα τους και φεύγουν δίχως επιστροφή.

      Διαγραφή
    4. "Έχετε υπόψη σας τις τρομακτικές γενοκτονίες που κάνουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε Αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού, καλιέργειας μπανάνας κτλ?"

      Εγώ όχι. Για πες μου (με στοιχεία, εννοείται).

      Διαγραφή
    5. Γιωργο εχεις δικιο γι αυτα που λες για τον ρολο της Αμερικης,τι ςγενοκτονιες κλπ.Οπως και στην Κουβα,η κατασταση,ηταν καλη,μεχρι να πεσει το Σοβιετικο καθεστως.Μην ξεχναμε και το (απανθρωπο) εμπαργκο των ΗΠΑ,που επαιξε μεγαλο ρολο στην οικονομικη κατασταση της Κουβας.Βεβαια,καποιοι παπαγαλιζουν αυτο (το κομμουνιστικο) που λεει ο ΣΟιμπλε,οτι πρεπει να ζουμε με αυτα που εχουμε,συμφωνα με τις δυνατοτητες και μετα σχολιαζουν αρνητικα,ενα κομμουνιστικο καθεστως,που κανει αυτο που λεει ο Γερμανος.Λενε για τις αυτοκτονιες της ΚΟυβας,χωρις να βλεπουν τι γινεται σε αλλες αντιστοιχες χωρες της περιοχης,http://davidaslindsay.blogspot.gr/2016/11/next-door-numbers.html,χωρις ομως ν αναφερουν τον ρολο των ΗΠΑ

      Διαγραφή
    6. Αν εσύ έχεις στοιχεία για τις γενοκτονίες, τότε δώσε τα. Άλλως μην πετάγεσαι σαν πορδή εκεί που δεν σε σπέρνουν.

      Διαγραφή
    7. Όλοι οι σχολιαστές έχουν δικαίωμα να βγαίνουν όπου και όπως θέλουν και είναι στην κρίση των διαχειριστών να αναρτούν ή όχι σχόλια. Τεράστιες περιοχές-μπανανίες στη Λατινική Αμερική ψεκάζονται με απίστευτα μεγάλες ποσότητες χημικών. Οι κάτοικοι πεθαίνουν σαν τις μύγες. Επίσης τεράστιες περιοχές που έχουν χρυσό έχουν πάθει αυτά που έπαθε και θα πάθει ο υδάτινος ορίζοντας της Χαλκιδικής, με τον κόσμο και εκεί να τα τινάζει όπως οι μύγες. Η εκμετάλευση της Λατινικής Αμερικής από πολλές Αμερικανικές εταιρείες είναι τύπου Άουσβιτς. Αν τα μάθει αυτά ο ίδιος ο Αμερικανικος λαός θα πάρει τα όπλα και θα κάνει νέα επανάσταση. Τα Χριστιανικά κινήματα των ΗΠΑ θα πάρουν φωτιά και θα κάψουν τους Σατανιστές που καταστέφουν εκατομμύρια Λατινοαμερικάνους. Η Καθολική Εκκλησία μετράει αρκετούς δολοφονημένους παπάδες που τα έβαλαν με τις Αμερικάνικες Εταιρείες. Μελέτησε τον Ιωάννη Περκίνιο ο οποίος εργάστηκε για τη θεία του τη Σία και έβγαλε τα άπλυτά της στη φόρα.

      Διαγραφή
    8. Γιωργο,δες και τι λεει ενας Ρεπουμπλικανος,που ηταν στην κυβερνηση του Ρηγκαν,οπως καταλαβαινεις λοιπον,γνωριζει τα δεδομενα,καλυτερα απο ξερολους νεοΕλληνες:
      http://www.paulcraigroberts.org/2016/12/01/did-the-cuban-revolution-die-with-castro/

      Διαγραφή
    9. "Αν τα μάθει αυτά ο ίδιος ο Αμερικανικος λαός θα πάρει τα όπλα και θα κάνει νέα επανάσταση"

      Δηλαδή, τα ξέρεις εσύ και δεν τα ξέρει ο αμερικανικός λαός; Σού έχουν απαγορεύσει πάλι να μιλήσεις, όπως έκαναν και με τις παγκοσμίως πρωτότυπες και συνταρακτικές ιστορικές σου μελέτες, που μάς έλεγες τις προάλλες; Μάλιστα!

      "Τα Χριστιανικά κινήματα των ΗΠΑ θα πάρουν φωτιά και θα κάψουν τους Σατανιστές που καταστέφουν εκατομμύρια Λατινοαμερικάνους"

      Τι σχέση έχεις με τον Αλεξανδρινό; Ποιος είναι ο Περκίνιο. Καλά, ρε φίλε, με το τσιγκέλι θα σού τα βγάζομε; Αντί να παπαρολογείς, τόσο δύσκολο σου είναι να δώσεις έναν σύνδεσμο, ή ένα όνομα βιβλίου, αντί να στέλνεις τον συνομιλητή σου, τον οποίο προφανώς θεωρείς αφελή, να ψάχνει; Τόσα χρόνια στα ιστολόγια μέσα, ακόμη δεν έμαθες να κάνεις διάλογο;



      Διαγραφή
    10. Και κάτι τελευταίο, Σιδηρούντιε. Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις!

      Όταν μιλάς για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, μιλάς για κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο έχει τον εξής από ορισμό από τον ΟΗΕ: "acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial, or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part 1; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."

      Κάνοντας λόγο εσύ για γενοκτονίες, που τάχα διαπράττουν οι Αμερικανοί, εμένα στο παραπάνω πηγαίνει το μυαλό μου, διότι το ψέκασμα (ακόμη λείπουν οι πηγές) δεν γίνεται με σκοπό τον θάνατο ανθρώπων, αλλά για την αύξηση/βελτίωση τής παραγωγής. Αν επιφέρει τον θάνατο, κακό μεν, σε καμμία περίπτωση, όμως, γενοκτονία.

      Αν ο καθένας ορίζει τις λέξεις και τις έννοιες όπως τού καπνίσει, τότε θα καταλήξομε Βαβέλ και θα μπορούμε να συνεννοηθούμε.

      Διαγραφή
    11. Γιωργο,να σχολιασω κατι που ειπες,αν φυσικα μου επιτρεπει ο γνωστος γραφικος.

      Στην Αμερικη,δυσκολα θα κανουν επανασταση για οτι κανει η χωρα στο εξωετερικο.Δες τι γινεται τωρα,εχουν βγει στο δρομο για την εκλογη Τραμπ,ο οποιος εκλεχτηκε με δημοκρατικο τροπο(αν και εκλογικες κομπινες εκαναν και οι δυο).Δηλωνουν δημοκρατια,αλλα διαμαρτυρονται επειδη δεν τους αρεσε το αποτελεσμα,snowflakes τους λενε στην Αμερικη.εχεις δει καποια αντιδραση σε οτι εκανε ο συνεχιστης του Μπους,Ομπαμα;ενδιαφερονται πιο πολυ για την καταναλωση και την ασφαλεια,δες τις συζητησεις στα ντιμπειτ κλπ,εσωτερικα οχι τοσο στα εξωτερικα θεματα.ΚΑι γενικα ειναι ενας λαος(δεν λεω ολοι) αρκετα ανενημερωτος,ειτε γιατι ενημερωνεται απο τα συστημικα μεσα ειτε γιατι δεν ενδιαφερονται.Μακαρι να ξεσηκωθουν,αλλα δεν βλεπω να γινεται.Ισως αν ο Τραμπ,αποτυχει και αυτος στην οικονομικη πολιτικη του.Η αν τους το πει ο αριστερος φιλανθρωπος(ετσι χαρακτηριζεται στην Αμερικη) Σορος,που εχει παραδεχθει(ιδρυμα του) οτι ζηταει απο Αμερικανους να κατεβαινουν σε διαδηλωσεις και πολλοι λενε οτι τους πληρωνει και κανονιζει και τον τροπο που θα πανε στις αντιστοιχες πολιτειες.

      Διαγραφή
  12. Για το θεμα αυτοκτονιων που λες,δες εδω:

    https://www.youtube.com/watch?v=uBMPDhUXVRY

    απο 4.02 εως 6.36

    επισης,δες στα wikileaks,Αμερικανοι να δηλωνουν οτι εχουν Ολιγαρχια και οχι Δημοκρατια.

    ΝΑι ο Καστρο ηταν δικτατορας,αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν και θετικα σχολια για Καστρο,αν δεις αυτα που γραφω ειναι με λινκ,απο αγγλοφωνα μεσα,τα οποια δεν νομιζω να ειναι φιλικα προς ΣΥΡΙΖΑ

    Δεν βλεπω να γινεται αναφορα στο εμπαργκο των Αμερικανων και ποσο επηρεασε την κατασταση στην Κουβα

    Τελος,στα σχολια,συμπεριλαμβανομενοων και των δικων μου,δεν ειναι υπερθεματισμος υπερ του Καστρο,οσο κρικτικη στ αρθρα,τα οποια κανουν μονοπλευρη κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επισης,στο λινκ που εχω δωσει απο σπουτνικ και ο καλεσμενος,που ειναι Σκωτσεζος πολιτικος,εχει επισκεφτει την Κουβα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι με αυτούς που αντιστάθηκαν στο ολοκληρωτικό καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο. Είναι με αυτούς που αψήφησαν τον τρόμο και την καταπίεση, χωρίς να λογαριάζουν το προσωπικό κόστος. Με εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους, που δεν εμήδισαν. Ιδίως με εκείνους, που είχαν το διανοητικό θάρρος να παραδεχτούν ότι το «όνειρο της Επανάστασης» στο οποίο πίστεψαν, ήταν ένας εφιάλτης.

    Αισθάνομαι τυχερός που γνώρισα προσωπικά έναν από αυτούς. Τον Daniel Alar-con Ramirez, γνωστό ως Benigno, που στρατεύθηκε ολόψυχα στη Μεγάλη Ουτοπία. Από τους πρωτεργάτες της Κουβανέζικης Επανάστασης, αντάρτης με τον Τσε στη Βολιβία, ανώτατος αξιωματούχος στην Κούβα του Φιντέλ, βίωσε μια αφόρητη συνει-δησιακή κρίση και δραπέτευσε από τον «παράδεισο», επιβιώνοντας ως οικοδόμος στο Παρίσι.
    Το 2002 κυκλοφόρησε στα ελληνικά το συγκλονιστικό βιβλίο του «Η ζωή και ο θάνατος της Επανάστασης στην Κούβα», από τις εκδόσεις Παρατηρητής. Με αυτή την αφορμή βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε για ώρες. Ο ζόφος που αναδύεται από το βιβλίο του είναι πολύ λίγος μπροστά στη βιωματική προφορική μαρτυρία. Μακάρι να είχα μαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες μας.
    Ο Benigno πέθανε τον Μάρτιο του 2016 στο Παρίσι. Ως φόρο τιμής σε αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο, παραθέτω την τελευταία σελίδα από τον επίλογο του βιβλίου του:

    «…Ο λαός της Κούβας τα βλέπει αυτά και τα καταλαβαίνει, αλλά τον τρομοκρατούν τόσο που δεν μπορεί να πει τίποτε. Σήμερα υπάρχει στην Κούβα πολύ μεγάλος τρόμος και εμείς οι στρατιωτικοί χρησιμοποιηθήκαμε για να εμφυτεύσουμε και να διατηρήσουμε τον τρόμο αυτόν, αν και μπορώ να πω με βεβαιότητα, χωρίς το φόβο ότι σφάλλω, πως περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό των κουβανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι με την κυβέρνηση ούτε με το Φιντέλ. Απλώς είναι άνθρωποι που δεν έχουν που αλλού να πάνε και ζουν μέσα στο φόβο. Έχω συζητήσει με χιλιάδες υψηλόβαθμους αξιωματικούς και οι ερωτήσεις τους είναι πάντα οι ίδιες: μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό; Τι θα σκεφτεί να κάνει ο Φιντέλ; Η αίσθηση του λαού είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής και ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει πολιτική, αλλά δεν το εκδηλώνει γιατί μια φράση αρκεί για να θεωρηθείς αντεπαναστάτης.
    …Σήμερα, νιώθω μεγάλη ντροπή επειδή όλα αυτά δεν τα σκέφτηκα νωρίτερα, αλλά παρότι δεν είναι δικαιολογία, θυμάμαι καλά το πόσο δύσκολο ήταν για μένα. Δέχομαι το βαθμό της ενοχής μου και σήμερα πιστεύω ότι, όσο κι αν με καταδικάσουν ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Δεν είναι ότι προσπαθώ να βρω δικαιολογίες, αλλά η πίστη μου στο Φιντέλ ήταν τόσο τυφλή, που ακόμα και μετά τη συνειδητοποίηση της αλήθειας, στα όνειρά μου εξακολουθούσα να πιστεύω σ’ αυτόν. Ήταν πολύ σκληρό για μένα να δεχτώ ότι, μετά τα τόσα όμορφα πράγματα που μας είχε κάνει να πιστέψουμε, όπως το δίκιο τού να κάνεις την Επανάσταση, ο ίδιος ο Φιντέλ θα έκανε πράξεις τόσο ποταπές.
    …Αυτό που πραγματικά με πονάει είναι ότι αποτέλεσα μέρος του εγκλήματος που διαπράχθηκε σε βάρος του κουβανικού λαού και γι’ αυτό σήμερα νιώθω εντελώς μετανιωμένος που ακολούθησα έναν άνθρωπο με τις ιδέες του Φιντέλ».

    Petros Papasarantopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω βγαλει και γω αρκετα λινκ(αρθρα και βιντεο) γι ανθρωπους που μιλανε για τον Καστρο,προφανως δεν τα εχεις διαβασει ουτε ακουσει,δεν εισαι βεβαια και υποχρεωμενος να διαβαζεις αυτα που γραφουμε εμεις.

      για καθε αρθρο που θα βαζεις,θα σου βαζω τουλαχιστον ενα θετικο,μεχρι να καταλαβεις οτι αυτο που κανεις,δεν ειναι ενημερωση,αλλα προπαγανδα:
      http://www.counterpunch.org/2016/11/28/vultures-over-havana/

      http://www.counterpunch.org/2016/11/28/fidel-castro-a-part-of-us/

      http://www.usatoday.com/story/news/world/2016/11/27/elian-gonzalez-has-fond-words-fidel-castro/94512530/


      η εικονα του στρατικοποιημενου αστυνομικου που μπαινει στο σπιτι του ψαρα,μην μπερδευτεις,ειναι απο την Αμερικη,οχι την Κουβα.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ σου λέω xristos ότι τα σχόλιά σου εφόσον δεν έχουν τίποτα μεμπτό ( υβριστικά κτλ ) θα δημοσιεύονται.

      Διαγραφή
    3. Ειμαι σιγουρος γι αυτο,δεν εχω αμφισβητησει οτι και οι 3 ειστε(εσυ,Σαββας και Κριστιαν) δημοκρατες και δεχεστε τον αντιλογο,ενα απ τα πολλα θετικα της ιστοσελιδας αυτης.

      Διαγραφή
    4. Τον Κάστρο τον έναναν ήρωα οι ίδιες οι ΗΠΑ με τις δικές τους τακτικές. Χωρίς την αδικία των ΗΠΑ προς τους λαούς της Λατινικής Αμερικής ο Κάστρο δεν θα υπήρχε. Σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν έντιμοι και ικανοί ηγέτες που δεν ήταν κομμουνιστές και ήθελαν να βοηθήσουν τις χώρες τους και να κάνουν έντιμες και δίκαιες συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Ήταν λάθος για τις ΗΠΑ να δολοφονούν τέτοιου είδους ανθρώπους. Ακούστε τους ίδιους τους Αμερικάνους που μιλάνε για τα δικά τους λάθη και εγκλήματα με το στόμα του Τζων Πέρκινς. Αν υπάρχουν ακόμα ισχυρές ΗΠΑ είναι επειδή κάποιοι Αμερικάνοι, οι ίδιοι, τα βγάζουν στη φόρα.

      Διαγραφή
  15. Πολυ σωστο σχολια.Διαβασε και αυτο:

    http://ardin-rixi.gr/archives/201771

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ινφογνομων:

    Κυριοι διαχειριστες,γραφεται Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών

    αυτο ισχυει για ολους η οχι;

    Επισης μπορουμε να λεμε την αποψη μας ελευθερα η θα μας βαζουν χερι διαφοροι;ειδικα οταν δεν απευθυνομαστε σε αυτους αλα σε γραφομενα ΑΛΛΩΝ σχολιαστων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν γράφεις "Γιωργο εχεις δικιο γι αυτα που λες για τον ρολο της Αμερικης,τι ςγενοκτονιες κλπ", δεν απαντάς εμμέσως στο δικό μου ερώτημα, με το οποίο τον καλώ να προσκομίσει στοιχεία γι αυτά που γράφει; Τι θέλεις τώρα, να βγεις κι από πάνω;

      Διαγραφή
  17. Προς Ινφογνομων:
    Καταλαβαινω οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα αρεστος επειδη κανω αρνητικη κριτικη σε διαφορα αρθρα.Ισως αν ελεγα οτι ολα ωραια οσα λετε,να ισχυαν οι κανονισμοι οπως σε καποιον συγκεκριμενο,ο οποιοιος βλεπει φαντασματα παντου και νομιζει οτι ολοι δινουν σημασια σε αυτα που γραφει.

    Συμβουλη:μπορειτε να προσθεσετε ενα κανονισμο,που θα λεει οταν καποιος παει ν απαντησει σ ενα σχολιο,θα κοιταξει πρωτα ποιος εχει απαντησει πιο πριν,αν ειναι ο γνωστος,που θεωρει οτι ολοι ασχολουνται μαζι του,οφειλει πρωτα να ζητησει την αδεια του,για το αν θα απαντησει στον αρχικο σχολιαστη και αν φυσικα συμφωνει η οχι μαζι του.

    Υγ1 Κακο να θεωρει καποιος οτι ολοι ασχολουνται μαζι του.Αλλα τι να κανουμε,κανεις δεν ειναι τελειος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάψε να κλαψουρίζεις σαν γυναικούλα, διότι προκαλείς αηδία.

      Διαγραφή
    2. Παρακαλειτε ο γνωστος γραφικος τυπος να σκεφτεται πριν μιλησει και να μνην γραφει οτι του κατβει.Αν εχει προσωπικα προβληματα στην ζωη του,ειναι κατανοητο,αλλα καλο ειναι να βρει αλλο τροπο να ξεσπαει.

      Αλλα για να λεμε την αληθεια,δυσκολα ν τα βαλεις με καποιον,που νομιζει οτι εχει τοση αξια,ωστε βαζει χερι στον οποιονδηποτε διαφωνει μαζι του,με ακομψο τροπο και την ιδια στιγμη νομιζει οτι ολοι ασχολουνται μαζι του.

      Με αλλα λογια,πιο γραφικος απο το Πηλιο και τ Ζαγοροχωρια μαζι.

      ΥΓ1 Το καλο με τα γραπτα ειναι οτι μενουν,οποτε ολοι μπορουν να κρινουν ποιος κανει τι.

      ΥΓ2 Γραφικε, συνεχισε να προσφερεις το γελιο σ εναν λαο που το χρειαζεται,που εχει φτασει εδω,επειδη υπαρχουν αστειοι τυποι οπως εσυ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.