15/11/16

Συνελήφθη για δωροδοκία ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας

  • Ο Αλεξέι Ουλουκάγιεφ κατηγορείται ότι πήρε «δώρο» αξίας 2.000.000 δολαρίων (φωτ.: ulpressa.ru)
Μίζα δύο εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορείται ότι πήρε ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ που συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, γιατί έδωσε θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft του 50% των μετοχών της επίσης πετρελαϊκής Bashneft.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας συνελήφθη επ' αυτοφώρω!
Η Επιτροπή Έρευνας που πραγματοποίησε τη δικαστική έρευνα, με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα. «Ο Ουλουκάγιεφ τέθηκε υπό κράτηση τη νύχτα, αμέσως μετά από την ανάκρισή του», είπε μέλος της Επιτροπής στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπηρεσιακής διευθύντριας του γραφείου τύπου της Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο στο πρακτορείο RIA Novosti, «ο Ουλουκάγιεφ συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ εισέπραττε τη δωροδοκία». Η έρευνα, πρόσθεσε, «εστιάζεται στον εκβιασμό για δωροδοκία από τους αντιπροσώπους της Rosneft υπό την χρήση απειλών».

(Φωτ.: Rosneft)
Ο υπουργός ήταν υπεύθυνος για το τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της ρωσικής κυβέρνησης και είναι ο πιο υψηλόβαθμος κυβερνητικός που έχει συλληφθεί στη Ρωσία μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, το 1991.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Δμίτρι Πέσκοφ είπε στο πρακτορείο TASS ότι η «αυτή είναι μια σοβαρή κατηγορία», ενώ πρόσθεσε ότι «μόνο ένα δικαστήριο είναι ικανό να αποφανθεί οτιδήποτε».
Η υπόθεση
Η Rosneft, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, πλήρωσε 300 δισεκατομμύρια ρούβλια (5 δισ. δολάρια/ 4,64 δισ. ευρώ) τον Οκτώβριο για την συναλλαγή.
Η συμφωνία έκλεισε στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik. Η Rosneft εξαγόρασε το τμήμα μετοχών της Bashneft που ανήκει στο ρωσικό δημόσιο, και μετέφερε περίπου 5,2 δις δολάρια στον προϋπολογισμό του ρωσικού κράτους.
Τότε, ο Ουλουκάγιεφ είχε δηλώσει ότι υπήρξε άλλος ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής ο οποίος απέτυχε να πλειοδοτήσει της Rosneft.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας παρακολουθούσε τον υπουργό για πάνω από ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες, σύμφωνα με πηγή της Υπηρεσίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο Sputnik.

4 σχόλια:

  1. Ψηλικατζίδικες μίζες, εδώ οι δικοί μας να δεις τι μίζες έπαιρναν. Μόνο τα κόμματα πήραν 400.000.000 δανικά και αγύριστα από τις τράπεζες που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός (όταν το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν μόλις 60.000.000).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Ρωσσία ετοιμάζεται για στροφή 180 μοιρών στην οικονομική της πολιτική, και μάλιστα συντόμως.

    Αναμένουμε την συνέχεια και πιθανώς στο πρόσωπο της Ναμπιουλίνα, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσσίας, του έτερου πόλου της Δυτικόστροφής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα.

    Η σύμβαση της Κεντρικής Τράπεζας με τους Ρότσιλδ (δώρον του Λένιν) λήγει το 2017 μαζί με την θητεία της επικεφαλής. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως ο Πουτιν,υποστηριζει την Ναμπιουλινα,η οποια δεν εχει κατεβασει τα επιτοκια,οπως εκανε η δυση:
      http://www.reuters.com/article/us-russia-cenbank-nabiullina-insight-idUSKCN11W166

      Διαγραφή
  3. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ανπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας ζωής, ακόμα και για νομοθετικές προτάσεις δίκαιης επίλησης προβλημάτων μέσα στα πλαίσια του ευνομούμενου της πολιτείας, άλλο τώρα που κάποιοι χασμουριούνται ή κοιμούνται.
    Υπάρχει όμως και η κοινόχρηστη περιουσία της ολομέλειας των δημοτών ΦΕΚ Α 3 1833, έλα όμως που εκεί υπάρχουν βουλευτές που το παίζουν και τσοπαναρέοι, καθώς θεωρού τα κουκιά τους ως πρόβατα, και δηλώνουν τα κοινόχρηστα βοσκοτόπια ως ιδία ιδιωτικά, κι απομηζούν ως εκμισθωτές τους υπομισθωτούς, οπότε για αυτούς δεν ισχυουν Προεδρικά Διατάγματα, όπως 659, 660, 661,662,663 ΦΕΚ166/1981, είναι και αυτό ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως την εκδηλώνουν και οι παιδεραστές, για να οικανοποιήσουν το αρωστημένο ένστικτο της ζωόδους ικανοποίησης, αλωστε και τα ζώα έχουν ιδιοτική πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.