15/11/16

Οι Τούρκοι στην Αλ Μπαμπ: φήμες για παράδοση της πόλης από το Νταές χωρίς μάχη…

Χθες το βράδυ, ο συνασπισμός των ένοπλων ομάδων υπό τουρκική καθοδήγηση που είναι γνωστός ως Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με την υποστήριξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, έφτασαν στο Roundabout Jafirah στα περίχωρα της πόλης αλ-Μπαμπ που ελέγχεται από το Νταές, στο συριακό κυβερνείο του  Χαλεπιού.

Προ-τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο FSA κατέβαλε επίσης ορισμένα κτίρια στην πόλη και ότι διεξάγονται περιστασιακές ανταλλαγές πυρών.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν βίντεο ή φωτογραφίες που να αποδείξουν τις συγκρούσεις. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η τρομοκρατική ομάδα Νταές μπορεί να παραδώσει τον έλεγχο της αλ-Μπαμπ στις δυνάμεις της Άγκυρας κάτω από κάποια συμφωνία μεταξύ των τουρκικών ειδικών υπηρεσιών και της ηγεσίας του Νταές.

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 15.11.2016


7 σχόλια:



  1. http://theduran.com/russia-us-reconciliation-challenges-turkeys-ambition-in-arab-world/

    δεν εχει αμεση σχεση με το αρθρο,αλλα αφορα τις νεοοθωμανικες ονειρωξεις του ΕΡντογαν στον Αραβικο κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Στο χάρτη του άρθρου θέλω να σκεφτείς τί θα συμβεί όταν οι πράσινοι από πάνω συναντηθούν με τους κόκκινους από κάτω...χε χε χε...και ποιοι ωφελούνται...

      Διαγραφή
    2. Μετά έχει σειρά η Ιεράπολις, από ότι φαίνεται

      Διαγραφή
  3. Πιστεύω ότι πλέον η μόνη ελπίδα είναι να τελειώνει ο Συριακός στρατός με το Χαλέπι ώστε να κινηθεί προς ΑλΜπάμπ, εκτιμώ πως είναι η μόνη ελπίδα για δύο λόγους, 1. είναι ο νόμιμος "κάτοχος" της πόλης, 2. εάν o Συριακός στρατός κατείχε την πόλη, ο FSA και οι τούρκοι δεν θα προχωρούσαν εναντίων φίλου(Συρία).. φίλου(Ρωσία).. Αργότερα στη "μοιρασιά" η πόλη θα μπορούσε άνετα να γίνει Κουρδική.. imho.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιος νοιαζεται για τον κουρδικο διαδρομο;
    το ΥΠΕΞ μαλλο...
    Παντως,οι ρωσοι πιεζουν για το Αλεπο...μετα την πτωση του,θα ειδωμεν...το πιο πιθανο ειναι να κλεισει ο κουρδικος διαδρομος με τους τουρκους εγκλωβισμενους νοτιωτερα της Αλ-Μπαμπ αν κατεβουν οι ιδιοι ως εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύσκολα μπορεί να έχει κανείς αμφιβολίες για την συνεργασία DAESH - Άγκυρας.
    Το ζήτημα είναι κατά πόσον οι προοδευτικοί δημοκράτορες σύμμαχοι και συνεργάτες τής τελευταίας θα συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι το αγνοούν και να βάλλουν κατά τού Άσσαντ επειδή είναι τάχα λιγότερο δημοκρατικός από τα αστέρια τής Συμμαχικής παρέας.
    Βέβαια υπάρχει και ο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ .
    Για να δούμε πόσο θα κρατήσει και ως πού θα πάει το τραγούδι τής Άγκυρας και τι θα γίνει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.