4/12/16

Ο Γιώργος Λιλλήκας για τη πενταμερή διάσκεψη

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Λιλλήκας (Yiorgos Lillikas).
Γιώργος Λιλλήκας
Ο Νίκος Αναστασιάδης τελεί και λειτουργεί υπό πανικό και σύγχυση και πολιτεύεται με αυτοσχεδιασμούς. Μετά τη ψεσινή του υπαναχώρηση και αποδοχή όλων των Τουρκικών όρων, αμφισβητώ την ικανότητα και την αξιοπιστία του να διαπραγματευτεί υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Κύπρου. Ο κ. Αναστασιάδης είχε θέσει δυο όρους για να οριστεί πολυμερής διάσκεψη:
1. Ότι θα κλείσουν όλα τα κεφάλαια προηγουμένως και στην πολυμερή θα συζητηθεί μόνο η ασφάλεια.
2. Ότι θα υπάρξει συμφωνία στο εδαφικό που θα αποτυπωθεί σε χάρτη.
Ψες, την ώρα που η Τουρκία αμφισβητούσε την ελληνικότητα των Ιμίων και του Αιγαίου, ο κ. Αναστασιάδης αποδέχτηκε να οριστεί πενταμερής διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, χωρίς συμφωνία στο εδαφικό. Απλά μια μέρα πριν θα ανταλλαγούν χάρτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα πράξει ότι έπραξε και το 2004.

Η τουρκική πλευρά, έχοντας εξασφαλίσει τα χρονοδιαγράμματα θα κωλυσιεργήσει, δεν θα κάνει κανένα συμβιβασμό και έτσι θα οδηγηθούμε στην πενταμερή διάσκεψη με όλα τα κεφάλαια ανοιχτά.
Η Τουρκία θα διασυνδέσει το εδαφικό με τις εγγυήσεις. Θα επιβάλλει πάρε-δώσε σε όλα τα κεφάλαια χωρίς να υποχωρήσει στο ζήτημα των εγγυήσεων και της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία, έχοντας απέναντι της τον κ. Αναστασιάδη που υποχωρεί με τόση ευκολία στα πάντα, δεν πρόκειται να υποχωρήσει η ίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Αναστασιάδης θα αποδεχθεί συγκεκαλυμμένες εγγυήσεις στο πνεύμα Κασουλίδη.
Θα αποδεχθεί την προσωρινή/μόνιμη παρουσία στρατευμάτων μετά τη λύση. Ο κ. Αναστασιάδης αποδέχθηκε μεταμφιεσμένη πενταμερή. Αποδέχθηκε να είναι εκλιπούσα η Κυπριακή Δημοκρατία από μια διάσκεψη που είναι το συμβαλλόμενο μέρος.
Το επιχείρημα του κ. Κασουλίδη ότι αυτός θα είναι παρών και θα εκπροσωπήσει το Κράτος, είναι γελοίο.
Παρών θα είναι και ο λεγόμενος «Υπ. Εξωτερικών» του ψευδοκράτους. Και οι δύο με το ίδιο καθεστώς.
Η αναφορά στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών ότι μπορούν να παραστούν και όσοι απαιτούνται, είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Δεν πρόκειται πάνε η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα και να καθίσουν ως παρατηρητές.
Στο Εθνικό Συμβούλιο είχαμε συμφωνήσει για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν αλλά επ΄ουδενί και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνήθηκε η επανέναρξη με τουρκικούς όρους.
Από τους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη κινδυνεύει πλέον η υπόσταση του Κράτους μας.

Γιώργος Λιλλήκας
Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.