6/12/16

Αλ-Μπαμπ, η Άγκυρα ανέστειλε τις επιχειρήσεις της

5.12.2016 - Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News, η Τουρκία ανέστειλε μόλις τις επιχειρήσεις της στην Αλ-Μπαμπ στα βόρεια του Χαλεπιού, μια επιπλέον παράδοση του Τούρκου προέδρου.

Η Τουρκία είχε κινητοποιήσει όλες τις προσπάθειές της για να αξιοποιήσει την εκεχειρία στο Χαλέπι και να διεισδύσει τους πράκτορες της στις ανατολικές συνοικίες της πόλης. Αλλά το τουρκικό σχέδιο φαίνεται να αποτύχει ενώπιον της ισχυρής αντίστασης του άξονα Ιράν/Συρία/ Ρωσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Syria-news, «λαμβάνουν χώρα συνομιλίες αυτή τη στιγμή στην Άγκυρα γύρω από το Χαλέπι και οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν να μεσολαβήσουν μεταξύ της Ρωσίας και των αρχηγών των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην πόλη».

Αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν για τις εγγυήσεις τις οποίες οι Ρώσοι (και οι σύμμαχοί τους) και οι τρομοκρατικές ομάδες ζητούν ο ένας από τον άλλο. Οι συνομιλίες από τις οποίες πολύ υπολόγισε η Άγκυρα για να εκμεταλλευτεί τη κατάσταση, απειλούνται επίσης τώρα από την προοπτική της εισόδου των ΗΠΑ στη σκηνή. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θέλει να μιλήσει αμέσως με τον Ρώσο ομόλογό του για αυτή τη προοπτική. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, αναμένεται στη Μόσχα τη Δευτέρα για διήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν και τον πρωθυπουργό του. Το Ιράκ και η Συρία θα είναι παρόντες σε υψηλό επίπεδο. Αλλά είναι απίθανο ο Τούρκος πρωθυπουργός να μπορεί να συμβιβάσει μόνος του τις διαφορετικές απόψεις που χωρίζουν την Άγκυρα από τη Μόσχα. Η Άγκυρα επιδιώκει εκεχειρία στο Χαλέπι. 

Τακφιριστικές πηγές κοντά στην Άγκυρα επιβεβαίωσαν την τουρκική απόφαση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Αλ-Μπαμπ. Τα τουρκικά μαχητικά δεν έχουν πετάξει πάνω από τη Συρία τις τελευταίες ημέρες και ο τουρκικός στρατός αρκέστηκε να βομβαρδίσει τις θέσεις του Νταές/Daech.

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 6.12.2016



6 σχόλια:

  1. εγω αλλα βλεπω: ενισχυονται οι τεθωρακισμενες μοναδες βορειως της αλ-μπαμπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι κ' εγώ τα βλέπω, η ανάρτηση είναι μετάφραση από προχθεσινό άρθρο. Πάντως μέχρι τώρα "ο τουρκικός στρατός αρκέστηκε να βομβαρδίσει τις θέσεις του Νταές/Daech" όπως λέει το άρθρο, και δεν γνωρίζω τι μαγειρεύουν οι Κούρδοι/Σύροι των οποίων τις κινήσεις τους πάντα αργεί να τις δημοσιεύσει το http://syria.liveuamap.com/en/2016/6-december-euphrates-shield-forces-not-confirming-new-airstrikes που μάλλον παρακολουθείς κ’ εσύ.

      Διαγραφή
    2. το οτι μαγειρευουν ειναι σιγουρο...και σιγουρα κατι αρκετα νοστιμο...εμεις παλι απτην αλλη αραγε τι να μαγειρευουμε; ειναι το αλλο ερωτημα...

      Διαγραφή
  2. http://en.hawarnews.com/chemical-weapon-factory-with-turkey-flag-discovered-in-aleppo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα...αυτοι οι τυποι απο το μηδεν φτιαχνουν χημικα.αντιαρεπορικους πυραυλους,κατι ολμους με καμπιγκ γκαζ,τηλεχειριζομενα πολυβολα κιεμεις παμε γερμανια....να γιατρεψουμε τους γερμανους...τελοσ παντων...ας το πιστεψουμε κιαυτο...

      Διαγραφή
  3. http://en.hawarnews.com/sheikh-maksoud-council-societies-in-europe-supplied-mercenaries-with-chemicals/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.