29/12/16

Κυπριακό και Συρία σε τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Τσίπρα

Το ζήτημα της συριακής κρίσης και της διευθέτησης του Κυπριακού συζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Συζητήθηκε σειρά διεθνών θεμάτων, ανάμεσά τους η κατάσταση στη Συρία και η διευθέτηση του Κυπριακού» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ρώσο πρόεδρο τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Κάρλοφ στην Αγκυρα και την αεροπορική καταστροφή στη Μαύρη Θάλασσα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Από πλευράς του Γραφείου Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης συζήτησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους «Ελλάδα-Ρωσία», για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.
Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, με τον οποίο συζήτησε επίσης, μεταξύ άλλων, το θέμα της συριακής κρίσης.
Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Sputnik

1 σχόλιο:

  1. ουπς!!! συζητησεις αψηλου επιπεδου υποθετω...
    η πρεσβεια τα ξερει αυτα;
    μπραβο-μπραβο και σανωτερα...
    βαλτε και τον εργολαν στην παρεα...δειξτε λιγη ευγενεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.