8/12/16

Τρίτοι οι Εσθονοί μαθητές στα τεστ αξιολόγησης - Αυτό είναι το μυστικό τους


Ενώ οι Έλληνες μαθητές κατέλαβαν μόλις την 43η και οι Γερμανοί την 16η, οι μαθητές της μικρής Εσθονίας αναρριχήθηκαν φέτος στην 3η θέση στην νέα έκθεση PISA του ΟΟΣΑ

Μαζί με την Φινλανδία που ακολουθεί στην 5η θέση, η Εσθονία συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα της νέας έκθεσης αξιολόγησης εκπαιδευτικών συστημάτων του ΟΟΣΑ και ηγείται όλων των ευρωπαϊκών χωρών, όπως προκύπτει από το τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).
Η διάκριση αυτή του εσθονικού εκπαιδευτικού συστήματος βρέθηκε φυσικά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στη μικρή χώρα της Βαλτικής. Εντούτοις δεν αποτέλεσε έκπληξη.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι το αποτέλεσμα μιας συνετής εκπαιδευτικής πολιτικής.
Για τη συνέχεια ProtoThema

4 σχόλια:

  1. Τι θέλει να πει δλδ το άρθρο? Ότι στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό σύστημα δεν δίνει ίσες ευκαιρίες ? Προφανώς το συμπέρασμα είναι λανθασμένο.

    Η κακή παιδεία στην Ελλάδα έχει ερείσματα στο κακό υλικό των εκπαιδευτικών, στην χαμηλή παραγωγικότητα τους, στην μονιμότητα της θέσης τους, στο ότι δεν ελέγχονται για τα αποτελέσματα τους και σε πάρα πολλά ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όλα φταίει το << προοδευτικό >> Υπουργείο Παιδείας και οι δάσκαλοι - καθηγητές που ακολουθουν μεθόδους για ηλιθίους !! Πολλοί δάσκαλοι είναι στην κυριολεξία αγράμματοι , αστοιχείωτοι !! βεβαίως το υπουργείο έχει όλη την ευθηνή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τοτε που καταργηθηκε η ποδια και η πειθαρχια εν γενει, ειναι δυνατον να εχεις μυαλο για διαβασμα στα κωλοχανεια που λεγονται γυμνασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να στειλουμε τον φιλη να τους φερει κοντα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.