7/12/16

Αποκαλύφθηκε το πάρε-δώσε της Ρωσίας με την Τουρκία - Πάρε Αλ Μπαμπ, δώσε Χαλέπι

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Ζαχάροβα, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ ότι Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στην Τουρκία με υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης της Συρίας, με στόχο την παράδοση του Χαλεπίου στις δυνάμεις του Άσαντ και τη Ρωσία.
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε δημοσίευμα των Financial Times (FT) της Αγγλίας, που μιλούσε για μυστικές διαπραγματεύσεις που έγιναν στο έδαφος της Τουρκίας, η Ζαχάροβα είπε:
"Οι επαφές μας αυτές, έγιναν θέμα από ορισμένους δημοσιογράφους της Δύσης. Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι γίνονται τέτοιες συναντήσεις στο έδαφος της Τουρκίας. Αυτό είναι περίεργο, γιατί εμείς ποτέ δεν κρύψαμε αυτές τις επαφές. Είπαμε μάλιστα, ότι αυτές πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα".
Ένα στέλεχος της αντιπολιτευσης της Συρίας, μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε:
"Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι μιλάνε μαζί μας, χωρίς την παρουσία των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον έμεινε εντελώς έξω από το παιχνίδι τη φορά αυτή και δεν γνωρίζει καν τι είναι σε εξέλιξη".

Σημειώνεται ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, την συνάντηση του Λαβρόφ με τον Τσαβούσογλου στην Αττάλεια και τις επαφές της Ρωσίας με τον ΕΣΣ στο έδαφος της Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Αλ Μπαμπ και να προετοιμάζουν την πολιορκία και την κατάληψή της.

25 σχόλια:

  1. Δεν ξερω τι ακριβως αποκαλυψη,φαινεται απ τα γεγονοτα,τα οποια οπως ειπε η Ζαχαροβα ειναι γνωστα εδω και καιρο,αλλα η ιστοσελιδα αυτη,αποκαλυπτει,αεροπορικους βομβαρδισμους σε Τουρκους:
    http://en.hawarnews.com/7-turkish-soldiers-and-8-mercenaries-killed-in-bab/


    οποτε κλεινει συμφωνιες μαζι τους και μετα τους βομβαρδιζει;η Συρια αρνειται,αλλα ο Ασαντ και ο Πουτιν δεν ελεγχουν τον εναεριο χωρο της Συριας,δεν ξερουν ποιος εκανε τους βομβαρδισμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερίζουν τους Αμερικανούς και οι Ρώσοι το απολαμβάνουν όπως φαίνεται , θα έχουμε αντίμετρα με την ενίσχυση των Κούρδων απο πλευράς Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως οχι μονο των Κουρδων,αλλα και των... μετριοπαθων επαναστατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ρώσοι δεν νομίζω ότι θεωρούν την Συρία πλέον ως μελλοντικώς ενιαία και δεν νομίζω ότι έχουν συμφέρον από ένα αμερικανόφιλο και ισραηλινόφιλο Κουρδιστάν που θα ακουμπά στο Ιράκ και στη Συρία και θα φτάνει στη Μεσόγειο.Ουσιαστικώς επενέβησαν στην Συρία για την αποτροπή δημιουργίας αυτού του ενεργειακού διαδρόμου σχηματισμένου από σουνίτες που θα θέτει εν αμφιβόλλω την ενεργειακή τους δύναμη στην Ευρασία.Για αυτό έδωσαν και το πράσινο φως για την έναρξη της επιχείρησης του Ευφράτη και αντήλλαξαν την Αλ Μπαμπ με το Χαλέπι.Ο διάδρομος αυτός δεν τους συμφέρει επ ουδενί να σχηματιστεί ούτε από Κούρδους για αυτό και νομίζω ότι πλέον ταυτίονται με την Τουρκία που για άλλους λόγους δε θέλει το διάδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο που ακριβως προκυπτει οτι εδωσαν την Αλ Μπαμπ για το Χαλεπι;Θα συμφωνησω με αυτο που εγραψε ο Δημητρης,αυτη ειναι και η δικη μου αποψη.Κανεις δε σχολιαζει οτι κανεις δεν ξερει τι ακριβως επιλογες θα κανει ο Τραμπ.ΟΜΩΣ εχει βγει δημοσια,οτι ο γιος του εχει συναντηθει,με Συριους,προσκειμενους στην Ρωσια,προφανως για το θεμα της Συριας.

      https://www.theguardian.com/us-news/2016/nov/23/donald-trump-jr-syria-russia-meeting-randa-kassis


      οπως και οι Ρωσοι εχουν πει οτι μιλησαν προεκλογικα με ανθρωπους του Τραμπ.Απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε τι θα κανει η Αμερικη,ειναι δυσκολο να αποκρυπτογραφησουμε τα γεγονοτα.Γι αυτο οι Ρωσοι,εχουν πει οτι θελουν να τελειωσουν με το Χαλεπι,πριν το 2017.Τωρα κανουν ανταλλαγη με την Αλμπαμπ;με εναν Ερντογαν,που μια λεει ετσι,μια αλλιως;Ολα ειναι πιθανα,δεν αρνουμαι τιποτα,ισως ομως, θα επρεπε να κανουμε υπομονη να δουμε τι θα γινει.

      Διαγραφή
    2. Τα επιχείρηματα αναφέρονται στο άρθρο.Πρώτον είχαμε συγκεντρώση στρατευμάτων μετά από συναντήσεις Τούρκων και Ρώσων και δεύτερον δεν είχαμε αντίδραση των Ρώσων.Κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά να δείξουν ότι υπάρχει συμφωνία.Δεν είμαι σίγουρος βέβαια καθότι δεν ήμουν και μέσα στις συναντήσεις αυτές.Παρακολουθώ τις εξελίξεις ,βλέπω,σκέπτομαι και διαμορφώνω άποψη.Στοιχεία δεν έχω.Δεν παρακολουθώ και τα τηλέφωνα του Λαβρόφ.

      Διαγραφή
    3. Δεν βλεπω κανενα επιχειρημα στο αρθρο.Μπορει να ειχαμε συγκεντρωση στρατευματων,αλλα ειχαμε και αεροπορικη επιδρομη στους Τουρκους.Τωρα βεβαια αν το αρθρο σε πειθει οτι υπαρχει συμφωνια,δεν μπορω να πω κατι αλλο,οπως λες σκεφτεσαι και διαμορφωνεις αποψη,οπως ολοι μας.

      Διαγραφή
  5. Διάβασα το κείμενο τρεις φορές και με προσοχή.

    Από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει κρυφή συμφωνία Ρώσσων και Τούρκων, στο στύλ πάρε δώσε και τσιμουδιά μην μας πάρουν χαμπάρι.

    Η Ρωσσία που λόγω του βραχυκυκλώματος της Αμερικανικής ηγεσίας μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, μονοπωλεί τις εξελίξεις στο Χαλέπι και προσπαθεί, όπως δημοσίως έχει δηλώσει ο Λαβρόφ, να ανακαταλάβει τις συνοικίες της πόλης με την παράδοση των ανταρτών και όχι με στρατιωτικά μέσα, για να μηδενίσει τους κινδύνους των αμάχων κατοίκων.

    Πουθενά δεν έχει γραφεί ότι οι Τούρκοι έχουν ενθαρρυνθεί στο μέτωπο Αλ Μπαμπ, απεναντίας υπήρξαν απώλειες σε Τούρκους στρατιωτικούς μετά από βομβαρδισμό Συριακών αεροπλάνων στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να ρωτησουμε και την CIA...τι ξερε για το θεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Μην βάζετε συνδέσμους, χωρίς να εξηγείτε περί τίνος πρόκειται. Βάζετε κάποιο τίτλο, κάτι τέλος πάντων, ώστε να ξέρει ο άλλος αν τον ενδιαφέρει ή όχι.

      Διαγραφή
    2. το πως θα γραφουμε ειναι δικο μας θεμα και οχι δικο σου,σταματα να δινεις οδηγιες στους αλλους τι θα κανουν....

      Διαγραφή
    3. Αν γράφεις για τον εαυτό σου, είναι δικό σου θέμα. Μπορείς να γράφεις κεφαλαία, greeklish, κλειστούς συνδέσμους και ό,τι άλλο θέλεις.

      Αν όμως γράφεις σε δημόσιο, ανοικτό διάλογο, τότε όχι. Οφείλεις να ακολουθείς κάποιους κανόνες. Πάψε, λοιπόν, να αντιδράς σαν σπαστικό.
      Βεβαίως, πάντα έχει κανείς την δυνατότητα να μην σε διαβάζει και προπαντός να μην ανοίγει συνδέσμους, που δεν ξέρει τι περιέχουν.

      Διαγραφή
  8. Noμιζω οτι ολους τους τελευταιους μηνες επιχειρηματολογουσατε οτι η Τουρκια δεν θα πετυχαινε τον στοχο της ,την διασπαση της συνεχειας του Κουρδικου διαδρομου, αλλα φαινεται το αντιθετο , η Τουρκια θα καθησει στο τραπεζι για το μελλον της Συριας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αληθεια ειναι οτι παντα υπαρχουν οι ασταθμητοι πραγοντες σε οτιδηποτε στην ζωη.
      Παντως η ζωη φιλοδοξει να μην τελειωνει εδω και τωρα, αλλα τουναντιον πασχιζει ναχει μελλον...Εχει μελλον το πραμα...

      Διαγραφή
  9. Το πάρε Αλ Μπαμπ δώσε Χαλέπι δεν είναι τίποτα άλλο από ικασία του αρθρογράφου.Η επικεφαλίδα του άρθρου κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι παραπλανητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aπο που πηγαζει οτι η Ρωσια ειχε αναγκη την Τουρκια για να παρει το Χαλεπι;Αυτη ειναι η δικη μου απορια,που δεν απανταει το αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από πουθενά δεν προκύπτει αυτό που αυθαίρετα (γιατί;...)ιχυρίζεται αυτός που έγραψε ως "Είδηση" στον τίτλο!!! Έλεος!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίλογος Χανίων
      στο κείμενο ναι μεν δεν το έλεγε καθαρά, αλλά είναι αυτό που λέμε "τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια".
      Κοίτα λοιπόν τι κάνει νιάου νιάου:
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/blog-post_734.html

      Διαγραφή
  12. Προς όλους τους σχολιαστές
    μην εκτίθεστε.
    Περίμενα να έχει αυξηθεί η κριτική σας σκέψη, τουλάχιστον όσων είναι για χρόνια αναγνώστες μας.
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/blog-post_734.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε στο συγκεκριμενο αρθρο που δινεις υπαρχει καποια αποδειξη,απλα η αποψη ενος αρθογραφου.

      http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/turkey-syria-trump-has-to-decide-between-kurds-turks.html

      εδω ειναι η αποψη ενος αρθογραφου,Τουρκου ου μιαλει γia υποτιθεμενη συνεργασια και εικασιες

      http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/turkey-syria-first-hand-information-al-bab.html

      εδω ενας δημοσιογραφος,γεννημενος στο Κομπανι,βαζει και στο παιχνιδι τις ΗΠΑ,οτι υποστηριζουν την ΤΟυρκια και οτι Ρωσια και Αμερικη δεν εμπιστευονται τον Ερντογαν

      Υγ1 Επειδη ακριβως εχουμε κριτικη σκεψη,βγαζουμε το συμπερασμα οτι απ τα 2 αυτα αρθρα,δεν βγαινει καμια αποδειξη γαι αλισβερισι Τουρκιας Ρωσιας.Αν εχει γινει στην πραγματικοτητα;δεν γνωριζω,τα γεγονοτα ειναι πολυπλοκα,για να βγει μια τετοια αποψη,οι ΗΠΑ πχ ειναι εκτος παιχνιδιου;

      Διαγραφή
    2. Και κατι αλλο:εχεις πει σε αρθρο σου,οτι ο Πουτιν ειπε στον Ερντογαν,οτι το Ιραν σκοτωσε τους στρατιωτες,δες εδω τι λεει ο Ιρανος γαι συνεργασια με Ρωσια:
      http://www.kurdpress.com/En/NSite/FullStory/News/?Id=14729#Title=%0A%09%09%09%09%09%09%09%09Iran has close cooperation with Russia: spokesman%0A%09%09%09%09%09%09%09

      Τι λενε οι Ρωσοι για YPG:
      http://www.kurdpress.com/En/NSite/FullStory/News/?Id=14690#Title=%0A%09%09%09%09%09%09%09%09Russia stresses on inclusion of Kurds in Syrian political process%0A%09%09%09%09%09%09%09


      Τι ζητησαν οι Κουρδοι απο ΤΟυς Ρωσους:

      http://www.kurdpress.com/En/NSite/FullStory/News/?Id=14585#Title=%0A%09%09%09%09%09%09%09%09Kurdistan Region demands military support from Russia%0A%09%09%09%09%09%09%09

      Διαγραφή
    3. Χρήστο
      μην επεκτείνεσαι αλλού.
      Το άρθρο είναι ρεπορτάζ από το ταξίδι του Τούρκου πρωθυπουργού στη Ρωσία.
      Σε ένα σημείο λέει:
      "Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να ασκήσει πίεση στον Άσαντ, για να σταματήσει τον βομβαρδισμό του Χαλεπίου. Όσον αφορά τις ανησυχίες μας για το Χαλέπι, την επόμενη μέρα της επίσκεψής μας στη ρωσική ηγεσία, είχαμε θετική απάντηση.
      Από την άλλη, ακούστηκαν οι ανησυχίες της ρωσικήςπλευράς για την Αλ Μπαμπ. Η Ρωσία πείσθηκε ότι η Τουρκία δεν έχει στόχο να φθάσει στο Χαλέπι και ότι η επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη δεν πρόκειται να κινηθεί νοτίως της Αλ Μπαμπ. Οι Ρώσοι πίστεψαν ότι δεν θα κινηθούμε προς το Χαλέπι. Η Ρωσία με τη σειρά της εξήγησε στο καθεστώς Άσαντ την θέση της Τουρκίας για το θέμα, και θα εμποδίσει την προσέγγιση των δυνάμεων της Συρίας στην Αλ Μπαμπ και θα αποτρέψει μια σύγκρουση με τον τουρκικό στρατό."
      Αν αυτό δεν είναι απόδειξη, τότε τι είναι;
      Όταν γράφουμε ένα άρθρο, πρέπει να φέρνουμε και τα αντίγραφα των συμφωνιών;
      Δεν κατάλαβα;

      Διαγραφή
    4. Χρήστο
      όλοι κάνουμε λάθη.
      Το να επιμένουμε όμως σε μια λάθος εκτίμηση, απλά χειροτερεύουμε τα πράγματα.
      Γι' αυτό σου λέω, άστο.

      Διαγραφή
    5. Δεν ειπα οτι οταν γραφεις ενα αρθρο,πρεπει να φερνεις και τα αντιγραφα,απλα σχολιαζω τ αρθρα,παραθετοντας αλλα,που τα λενε λιγο διαφορετικα.Το αν κανω λαθος εκτιμηση,πιθανον,πιο πανω εγραψα οτι ΔΕΝ γνωριζω,απλα ψαχνομαι,καλως η κακως ομως, τα 2 αυτα αρθρα δεν θα μου καθορισουν αποψη,αφου διαβαζω και αλλα που ερχονται σ αντιθεση.

      Το σταματω εδω λοιπον,ο καθενας ας βγαλει την αποψη που τον ικανοποιει..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.