31/12/16

"Μεταρρυθμιστές", παρόντες και απόντες

Χθες έγραψα για ένα μέγα σκάνδαλο, που ακόμα δεν το πήραν πρέφα οι “θεσμοί”, και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για νέο κύμα μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο. Με μια άσχετη τροπολογία, στο τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή, πριν κλείσει για τις γιορτές, όσοι έχουν προσληφθεί σε Δήμους και Περιφέρειες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μπορούν να μονιμοποιηθούν με μια απλή προσφυγή στο πρωτοδικείο. Λεπτομέρειες εδώ.
Προσπάθησα να βρω ποιοι έφεραν την τροπολογία προς ψήφιση και τι ψήφισαν τα κόμματα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η ιχνηλασιμότητα της νομικής μας παραγωγής είναι ακόμα ζητούμενο και κανένα κόμμα δεν την περιλαμβάνει στις εξαγγελίες του. Κατανοητό από μια άποψη: όταν εκλέγεσαι χωρίς να πεις τίποτε συγκεκριμένο, γιατί να θες οι πολίτες να ξέρουν πώς ψηφίζεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα;
Δυστυχώς, την βρήκα την άκρη. Και λέω δυστυχώς διότι σε μια καραμπινάτη, πελατειακής νοοτροπίας διάταξη, που μπορεί να ρίξει έξω ακόμα και αυτόν τον λυμφατικό στόχο για 0,5% πλεόνασμα, τα κόμματα που διατείνονται ότι είναι μεταρρυθμιστικά, ενώ θα έπρεπε να ασκήσουν σφοδρή αντιπολίτευση, να απαιτήσουν την απόσυρση της τροπολογίας και να ξεμπροστιάσουν την λαμογιακή μπαμπεσιά του ΣΥΡΙΖΑ, την άφησαν και πέρασε, σφυρίζοντας αδιάφορα.
Πάμε λοιπόν να σας δείξω πόσο “εύκολο” είναι για έναν πολίτη να βρει την άκρη στους νόμους που ψηφίζονται κατά συρροήν και διέπουν, ή σωστότερα διαλύουν, τη ζωή του. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ο 4447/2016 και το “πονηρό” άρθρο είναι το 54. 

Για τη συνέχεια AV



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.