9/12/16

Ενίοτε τα δημοψηφίσματα, παράγουν και αποτελέσματα...

Κρατική διάσωση για Monte dei Paschi και κούρεμα πιστωτών

Προς κρατική διάσωση οδεύει ολοταχώς η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, Monte dei Paschi di Siena. Το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε το αίτημα της διοίκησης της Monte Paschi για παράταση της προθεσμίας ώστε να προσπαθήσει να αντλήσει νέα κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές. Παράλληλα οι τράπεζες που είχαν αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση της Monte Paschi ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε οι ιδιώτες επενδυτές είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν 5 δισ. ευρώ στην προβληματική τράπεζα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters το εποπτικό συμβούλιο της ΕΚΤ απέρριψε το μεσημέρι της Παρασκευής το αίτημα της Monte Paschi με το σκεπτικό ότι δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα η παράταση της προθεσμίας και ότι πλέον είναι καιρός να παρέμβει η Ρώμη. Η ΕΚΤ φοβήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι αν έδινε την παράταση τότε θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση. Η διοίκηση της Monte dei Paschi di Siena είχε ζητήσει παράταση της προθεσμίας που έληγε στα τέλη του έτους μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στην προσπάθεια να πείσει το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ να επενδύσει 1-2 δισ. ευρώ στην τράπεζα.
Για τη συνέχεια Kathimerini

2 σχόλια:

  1. Άσχετο με το δημοψηφίσμα.Θα γινόταν ούτως ή άλλως και 100-0 υπέρ της Μέρκελ να ήτο το ιταλικό δημοψήφισμα.Εδώ και δύο έτη την περιμένουν την εν λόγω τράπεζα...Έπονται και άλλες και μετά έπεται και η ...Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογια μεγάλα.

    Το bail in ξεχαστε το. Οι ιταλοί θα την διασώσουν χωρίς bail in, με κρατικό χρήμα. Και οι ευρωπαιοι θα το κανουν γαργαρα. Όπως το καλοκαίρι που μας πέρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.