27/12/16

Τα κάλαντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Το σαφές μήνυμα για τη Σύνοδο (ΦΩΤΟ)

Σε ένα άκρως γιορτινό κλίμα Κωνσταντινοπολίτες και όχι μόνο, γιόρτασαν με μεγαλοπρέπεια την παραμονή των , λέγοντας τα κάλαντα και στέλνοντας μηνύματα χαράς και ευτυχίας σε όλο τον κόσμο.

Για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι μαθητές του  σχολείου οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου που έδινε το ρυθμό της μουσικής με το ακορντεόν του τραγούδησαν πλήθος γιορτινών τραγουδιών διατηρώντας το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα πρώτα κάλαντα ακούστηκαν μέσα στο Ζωγράφειο σχολείο όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τα ακούσει και στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαν στο ελληνικό Προξενείο για να πουν τα κάλαντα στις προξενικές αρχές.

Ο πρόξενος κ. Ευάγγελος Σέκερης υποδέχτηκε τους μαθητές και τον κόσμο με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες.
Επόμενος σταθμός ήταν το  όπου οι μαθητές του Ζωγράφειου μαζί με πλήθος κόσμου και τηρώντας το χριστουγεννιάτικο έθιμο «έψαλαν» τα κάλαντα στον Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο και του μετέφεραν τις ευχές.
Ο  απευθυνόμενος προς τον κόσμο είπε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι αυτός ο ενθουσιασμός και η χαρά να σας ακολουθούν όχι μόνο την επόμενη χρόνια αλλά σε όλη σας τη ζωή. Στο Γηροκομείο Βαλουκλι που θα πάτε αμέσως μετά, θα συναντήσετε το Χριστό και θα δείτε μια άλλη Βηθλεέμ. Εδώ που έρχεστε (εννοεί το Πατριαρχείο ) είναι η άκρα ταπείνωσης. Το Πατριαρχείο μας είναι ένα απλό και φτωχό κτίριο σε σχέση με το Βατικανό, όμως δεν παραπονούμεθα γιατί ο χώρος αυτός εκφράζει την ταπείνωση».

Επίσης αναφέρθηκε και στα δεινά του πλανήτη, τις βίαιες επιθέσεις και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν σε διάφορες γωνιές της γης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου που είπε ότι ήδη ζούμε τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποιός μάλιστα διεξάγεται σε διάφορες φάσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να δώσει στη συνέχεια θέση στην Ελπίδα. «Την ελπίδα μας τη δίνει ο Χριστός».
Κάνοντας μια σύντομη αναφορά σε όσα συνέβησαν το 2016 αναφέρθηκε και στη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη λέγοντας με παράπονο ότι απουσίαζαν ορισμένες εκκλησίες.
«Ελπίζω να έχουν μετανοήσει που δεν ήρθαν στη Σύνοδο της Κρήτης. Στη Σύνοδο αυτή διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι μια ζωντανή εκκλησία όπως μερικές φορές μας κατηγορούν οι Ορθόδοξοι της Δύσεως. Στη Σύνοδο αυτή θίξαμε όλα τα προβλήματα. Διότι η εκκλησία δεν ζει για τον εαυτό της αλλά για τον κόσμο». Τελευταίος σταθμός του Ζωγράφειου είναι το Γηροκομείο Βαλουκλί.
Με ειδικές αναφορές στις ένοπλες συγκρούσεις ανα τον κόσμο και στο προσφυγικό και χωρίς να παραλείπει αναφορές στον Πάπα, όπως η συνάντηση της Λέσβου,  στο  του ο  ζητάει κυρίως να μεριμνήσουμε για τα  των πολέμων. Σημειώνει ακόμη πως και στον υπόλοιπο κόσμο αλοιώνεται η παιδική ψυχή εξαιτίας της κρίσης του γάμου και της οικογένειας και ανακηρύσσεις το 2017 έτος προστασίας της ιερότητας της παιδικής ηλικίας….
Αναλυτικά η εγκύκλιος: 

Αυτά αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα παιδιά στο μήνυμά του με συνεχείς αναφορές στην Σύνοδο της Κρήτης… Για την οποία ισχύει το «πως να κρυφτείς απ΄τα παιδιά; έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»…
Πηγή: Βήμα της Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.