27/12/16

Ιράν: Να αποκλειστεί η Σαουδική Αραβία από τις συνομιλίες για τη Συρία

EPA/YURI KOCHETKOV
O Ιρανός υπουργός (φωτ. αρχείου) ανέφερε ότι η επιμονή της Σαουδικής Αραβίας για αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ από τον προεδρικό θώκο σημαίνει ότι το Ριάντ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ειρηνευτικής διαδικασίας για το συριακό.
Η Σαουδική Αραβία πρέπει να αποκλειστεί από τις συνομιλίες για την ειρήνευση στη Συρία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγάν.
Μιλώντας στο διεθνές ρωσικό δίκτυο RT, ο Ιρανός υπουργός ανέφερε ότι η επιμονή της Σαουδικής Αραβίας για αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ από τον προεδρικό θώκο σημαίνει ότι το Ριάντ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ειρηνευτικής διαδικασίας για το συριακό.
Το σιιτικό ισλαμικό Ιράν και η σουνιστική ισλαμική Σαουδική Αραβία παλεύουν για την ηγεμονία στον μουσουλμανικό κόσμο, με την Τεχεράνη να έχει κατακτήσει το τελευταίο διάστημα νίκες στον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, μέσω φιλικών της δυνάμεων, ενώ έχει καταφέρει να διαρρήξει την παραδοσιακή σουνιτική συμμαχία Αιγύπτου - Σαουδικής Αραβίας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.