1/12/16

Σάββας Καλεντερίδης : Οι ήττες της Τουρκίας στην Τελαφάρ, το Σιντζάρ και την Αλ Μπαμπ και οι «λεονταρισμοί» της εναντίον Κύπρου και Ελλάδας - Η ανάγκη αποτροπής

Ηχητικό - Σάββας Καλεντερίδης
Τα μέτωπα σε Μέση και Εγγύς Ανατολή για την Τουρκία, παρά τους «λεονταρισμούς» της για δυναμικές παρεμβάσεις με ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, οδηγούν σε διπλωματικές και στρατηγικές ήττες την γειτονική χώρα, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης  μιλώντας  στον 9.84. Άρα οι όποιες απειλές της προς την Ελλάδα, είναι υπαρκτές μεν αλλά δύσκολα σε αυτή τη φάση πραγματοποιήσιμες. Για αυτό σε όλο τον άξονα από την Θράκη και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, η ισχύς της αποτροπής μας πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα , είπε ο ίδιος , ώστε να κοπεί κάθε όρεξη , ακόμη και για σχεδιασμούς τεχνητής κρίσης με «θερμό» επεισόδιο σε όλο αυτό τον άξονα.
Ο Σάββας Καλεντερίδης , μίλησε ακόμη για την ανάγκη να διαφυλαχθεί ως  «κόρη οφθαλμού»  η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα κεκτημένα που απορρέουν από αυτό σε ΟΗΕ και Ε.Ε. και όχι να εμφανιζόμαστε με λογικές βιασύνης στο όνομα της «λύσης για την λύση».

6 σχόλια:

  1. Εκτός της αποτρεπτικής μας ικανότητας, πρέπει να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα. Κάθε επίθεση στην Ελλάδα, είναι επίθεση στην Ε.Ε και η Τουρκία θα πρέπει να ξέρει ότι θα έρθει σε σύγκρουση με όλη την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ήδη η ΕΕ έχει κατεχόμενη από την Τουρκία χώρα.Την Κύπρο ! Και συνομιλεί επί ίσοις όροις με αυτόν που την κατέχει ! Δεν υπολογίζει καθόλου τέτοια θέματα η ΕΕ.

      Διαγραφή
  2. οτι ειναι να γινει ας γινει τωρα γιατι πχ σε 3 χρονια θα μαστε πολυ πιο κατω κι αυτοι πολυ πιο πανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν δεν τους κόψουμε τον βήχα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειχα πει απο την πρωτη ωρα του πραξηκοπηματος οτι η Ελλαδα πρεπει αμεσα να προχωρησει σε Ναυτικο αποκλεισμο της Ιμβρου και της Τενεδου για την προστασια των ελληνων εκει...ηρθαν και επεσαν αμεσα φωνες της λογικης απο ολους αυτους που ασχολουνται με τη Στρατηγικη σκεψη δεκαετιες τωρα που ειναι τα φρενα της λογικης του ηττημενου χωρις πολεμο ...ανευρο ΥΠΕΞ ολεθρια πολυχρονη και κουραστικη η συνεχης οπισθοχωρηση,...να που φτασαμε σε εκατο ημερες μετα απο την Ανατολη και οχι μονο αλλα πηραν αερα ακομη και οι Αλβανοι ...οι εκβιασμοι ολης της Ευρωπης απο ενα επιτελειο Ισλαμοφασιστων...με πρωτη και γειτνιαζουσα Ελλαδα και Κυπρο...ενας ρεαλιστικος αντιπερισπασμος της Ελλαδας εναντι των Τουρκων θα ενωσει ολους τους Αραβες κατα τους , θα υψωσει φωνες σε ολη την Ευρωπη..αλλα που να βρουν τα ''κακαλα'' εστω και να σεναριοποιησουν κατι τετοιο///??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα δεν είναι ο Ερντογάν ή η σημερινή Τουρκία, όπως πρόβλημα δεν ήταν η Οθωμανία του Χαμίντ, αλλά οι συμφωνίες ανάμεσα στους αυριανούς Τούρκους και τους προστάτες τους. Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός για την Ελλάδα από Μπρεζίνσκι Κίσσιντζερ σε εμένα δείχνουν αφανισμό, και τεμμαχισμό της χώρας μας. Το αν κάποια κομματάκια της πάνε για ένωση με κομματάκια της Τουρκίας με προβληματίζει, διότι σε αυτά το Ελληνικό στοιχείο θα αποτελέσει μειονότητα προς εξαφάνιση. Ο λαός μας δεν πήρε ποτέ το ιστορικό μάθημα ότι ο Χριστιανισμός επικράτησε δια της σκληρής βίας, και νομίζει ότι με αγάπες Χριστιανικές μπορεί να αλλάξει την ανθρωπότητα και τους γείτονες. Η συνταγή αυτή για αιώνες απέτυχε, και μόνο μετά την στρατιωτική άνοδο του Μέγα Πέτρου είδε πάλι λίγο φως ο υπόδουλος Ελληνισμός. Λύση δεν είναι το να γίνει μικρότερη η Ελλάδα. Θα την πατήσουμε με τους Χριστουληστές στρατηγιστές μας. Λύση είναι η διάσπαση της Τουρκίας σε μικρότερα κρατίδια, κάποια εκ των οποίων θα οδηγηθούν εκ των πραγμάτων στις αρχαίες θρησκείες και γλώσσες τους, και μετά από χρόνια βλέπουμε με ποιά από αυτά θέλουμε αδελφικές και ενωτικές σχέσεις. Λύση δεν είναι η ύπαρξη του Ισλάμ δίπλα μας, ούτε η ύπαρξη του Κεμαλικού ρατσισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.