27/12/16

Πούτιν: Ηχηρό μήνυμα στην Αμερική- «Ο στρατός της Ρωσίας είναι πιο ισχυρός των ΗΠΑ»

Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutin κατά την 12η ετήσια μεγάλη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή στη Μόσχα απάντησε σε ερωτήσεις 1430 ρώσων και ξένων δημοσιογράφων ένας αριθμός ρεκόρ. Κορυφαία στιγμή είναι όταν δηλώνει ότι » Ο στρατός των ΗΠΑ είναι δυνατός αλλά της Ρωσίας είναι πιο δυνατός από κάθε επιτιθέμενο».
Το κυριότερο λάθος σας κ. Poutin; Το πρωταρχικό στη ζωή είναι να παίρνεις τα μαθήματα και στη συνέχεια να εργάζεσαι με αποτελεσματικότητα. 13:48 Ποιό είναι το πρόγραμμα για την 1η συνάντηση με τον Trump; Περί του θέματος της εξομάλυνσης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Θύμησε ότι σύμφωνα με τον Trump, οι σχέσεις δεν θα επιδεινώνονταν στο μέλλον γιατί αυτές ήταν ήδη στο χειρότερο επίπεδο κάτι που συμερίζεται και ο ίδιος.

Οι ρωσοκινεζικές σχέσεις είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο δήλωσε πάνω από το επίπεδο τους στρατηγικού εταίρου. « Έχουμε κοινές θέσεις στη διεθνή σκηνή αναφορικά με πολυάριθμα ζητήματα », πρόσθεσε ο Poutine.Οι συναλλαγές μεταξύ των 2 χωρών είναι στα ύψη ενώ το διάστημα και ενέργεια παραουσιάζουν καλές προοπτικές.
Ο Poutin καλεί σε κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας. Κάλεσε να ενωθούν οι προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας.Βέβαια σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτελεσματική μια μάχη στο πλαίσιο των τιμωριών που εισάγει η Δύση εναντίον της Ρωσίας και την άρνηση της πρώτης για συνεργασία. Για τις ρωσοδυτικές σχέσεις όσο και γι αυτές με τη Γερμανία ο πρόεδρος είπε: Η Ρωσία δεν ήταν ο εμπνευστής της επιδείνωσης των σχέσεων η χώρα μας δεν εισήγαγε καμιά τιμωρία αυτόπου έκανε ήταν ν΄απαντήσει στους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν εναντίον της ρωσικής οικονομίας. Ο Poutin, είπε ότι η χώρα του δεν θ΄άρει τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε όσο η Δύση δεν ακυρώνει τις τιμωρίες της.
Για το κουρδικό ισχυρίστηκε πως « βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στην Μέση Ανατολή (…) Μπορώ να πιστοποιήσω ότι οι μονάδες των κούρδων μαχητών συμπεριφέρονται με πολύ θάρρος έννατι της τρομοκρατίας « Σύμφωνα με τον ίδιο τα δικαιώματα του κουρδικού λαού θα είναι εγγυημένα αλλά με ποιό τρόπο αυτό εξαρτάται από τους κούρδους και το Ιράκ. Η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει καμιά ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ.
Διαβάστε επίσης:   Πούτιν: Τι αλλάζει στη Ρωσία μετά τον φόνο του Πρέσβη
Για το Ισλαμικό Κράτος ο πρόεδρος είπε ότι »Θα προτιμούσα η λέξη islam να μην αναφέρατια μάταια δίπλα από τη λέξη τρόμο. Για τη δημοκρατία στην Αμερική τόνισε ότι « ναι υπάρχουν προβλήματα που εδρεύουν στον αρχαϊκό χαρακτήρα του αμερικανικού εκλογικού συστήματος ». « Το κόμμα που ονομάζεται δημοκρατικό ξέχασε τη σημασία αυτής της λέξης », πρόσθεσε. Οι hackers που έκαναν κυβερνοπειρατία στους serveurs του Δημοκρατικού αμερικανικού κόμματος ξεσκέπασαν την χειραγώγηση της οποίας θύμα ήταν ο αμερικανικός λαός τόνισε. Για τις ευρωρωσικές σχέσεις ανέφερε ότι « θέλουμ ενα έχουμ εμια δυνατή εταιρική κι ανεξάρτητη σχέση «.
Αναμένει άνοδο στην τιμή του πετρελαίου. Μια διαφορά 10 dollars αναά βαρέλι θα αποφέρει συμπληρωματικά έσοδα στο ρωσικό budget ,σημείωσε. Πρόσθεσε ότι ο ρωσικόςπρουπολογισμός θα βασιζόταν σε μια συντηρητική εκτίμηση των 40 δολαρίων το βαρέλι.
Για το ρόλο της Ρωσίας στην απελευθέρωση του Χαλεπίου είπε ότι »χωρίς τη συμμετοχή απλά θα ήταν παντελώς απίθανο. Ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με Τουρκία,Ιράν. « Χιλιάδες άτομα εκκενώθηκαν κι αυτό είναι μια ανθρωπιστική δράση ..», υπογράμμισε. « Δεν θα συνέβαινε χωρίς τη δραστήρια εργασία των τούρκων,ιρανών και ρώωσν ιθυνόντων…και των συριακών αρχών ». Ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα για την υπογραφή πρωτοκόλου συμφωνίας Ρωσίας Συρίας αναφορικά με την ανάπτυξη μιας ομάδας αεροσκαφών στην Tartous, ανακοίνωσε το site του Κρεμλίνου. Για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού δήλωσε « ήμουν σκεπτικός αναφορικά με τις διατυπώσεις σύμφωνα με τις οποίες το αεροπλάνο μας καταρρίφθηκε χωρίς το πράσινο φως των τούρκων διευθυνόντων αλλά τώρα μετά τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη αρχίζω να πιστεύω ότι αυτή η εκδοχή είναι εύλογη ».
» Ο στρατός των ΗΠΑ είναι δυνατός αλλά της Ρωσίας είναι ποιό δυνατός από καθε επιτιθέμενο» Για τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Ρωσία ενορχήστρωσε κυβερνοεπιθέσεις ο πρόεδρος είπε καλό θα ήταν ν΄αναζητήσοιυν το πρόβλημα σε αυτούς τους ίδιους…..
Πηγή: sputnik, Τηλεγράφημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.