9/12/16

Ο «καλός στρατηγός» και ο «κάλλιστος επιλοχίας»...

Με τον Κωστάκη Αντωνίου
«Ρεσιτάλ» Κασουλίδη από την κυβερνητική τηλεόραση
Ο άνθρωπος που εκβίασε τον κυπριακό Ελληνισμό με νέα Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν δεχόταν το σχέδιο Ανάν, παρουσιάστηκε προχθές βράδυ από την κυβερνητική τηλεόραση, για να μας αραδιάσει ένα σωρό αδυναμίες του σχεδίου που υποστήριξε, να μας "αποκαλύψει" ότι εκείνο το σχέδιο κατασκευάστηκε από ξένους και να το αντιπαραβάλει με την, κατά την άποψή του, καλύτερη λύση, την οποία έχει πετύχει σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης.
Αντί να απολογηθεί προς τον κυπριακό Ελληνισμό για τον εκβιασμό που άσκησε το 2004, αντί να απολογηθεί για την υποστήριξη προς ένα σχέδιο με τόσες δυσλειτουργικές αδυναμίες, αντί τουλάχιστον να απολογηθεί για την απουσία στοιχειώδους πολιτικής σκέψης και διορατικότητας, είχε την έπαρση να στηρίξει ένα χειρότερο του χειρίστου σχεδίου, όπως είναι το σημερινό.

Όμως, δεν έμεινε μέχρις εδώ. Ενώ ομολόγησε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παραβίασε τη δέσμευσή του προς τον λαό, να μη δεχθεί καθορισμό ημερομηνίας σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης προτού συμφωνηθούν τα κριτήρια του εδαφικού και παρουσιαστούν χάρτες, στη συνέχεια χαρακτήρισε αυτήν την ολέθρια παραπλάνηση ως πρότυπο σωστής κίνησης από έναν καλό στρατηγό!

Μάλιστα. "Καλό στρατηγό" χαρακτήρισε τον Νίκο Αναστασιάδη, επειδή παραπλανούσε τον λαό με μεγαλόστομες διακηρύξεις, επειδή άλλα λέγει και άλλα πράττει και επειδή προτού στεγνώσει η μελάνη μίας δέσμευσής του, αποδεσμεύεται.

"Καλός στρατηγός είναι εκείνος που αναπροσαρμόζει τις κινήσεις του και όχι εκείνος που παραμένει πιστός σε όσα δήλωσε προηγουμένως", είπε.

Με λίγα λόγια, ο κ. Κασουλίδης επιβραβεύει την παραπλάνηση του λαού από τον ηγέτη του, ωραιοποιεί το ψέμα του ηγέτη, εξαίρει την αποδοχή όρων του αντιπάλου, δικαιολογεί τους ηγέτες να διαφοροποιούν μέσα σε μια νύκτα όσα υποσχέθηκαν στον λαό τους. Τέτοια πρωτοφανής μη ηθική πολιτική συμπεριφορά, τέτοια πρωτοφανής απουσία σεβασμού στον λαό, τέτοιος απίστευτος κυνισμός, μόνο στην ιστορία του Δημοκρατικού Συναγερμού απαντάται.

Αλλά με ποία κωμικά επιχειρήματα επιχειρεί ο Υπουργός Εξωτερικών να δικαιολογήσει την ανακολουθία και την παράδοση στους τουρκικούς όρους; Με ποία εφευρήματα της στιγμής δικαιολογεί την άτακτη υποχώρηση του αρχηγού του;
Ιδού τι μας λέγει: Ναι μεν ο "καλός στρατηγός" Αναστασιάδης δεσμεύτηκε με όσα είπε, αλλά όταν το σκέφθηκε καλύτερα, έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να αφήσει την Τουρκία στο απυρόβλητο χωρίς να καταθέτει θέσεις για τη λύση και αφού ήρθησαν, στο δείπνο της Παρασκευής, ορισμένες "παρεξηγήσεις" που είχαν δημιουργηθεί με τον κ. Ακιντζί.

"Παρεξήγηση" ήταν η υπαναχώρηση του κατοχικού ηγέτη στο εδαφικό; "Παρεξήγηση" ήταν η απαίτησή του για διασύνδεση του εδαφικού με το θέμα των εγγυήσεων; "Παρεξήγηση" ήταν η παραβίαση της συμφωνίας για κατάθεση από την τουρκική πλευρά, χάρτη για το εδαφικό;

Και ποιος είπε στον κ. Κασουλίδη ότι η Τουρκία δεν κατέθεσε θέσεις στο Μον Πελεράν; Η ίδια η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν δήλωναν και δεν διοχέτευαν πληροφορίες, ότι η υπαναχώρηση του Ακιντζί ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης του Ερντογάν, ο οποίος διαφώνησε με τα ποσοστά εδάφους και τις υπό επιστροφή περιοχές, που είχε προτείνει ο Ακιντζί στο Μον Πελεράν 1;

Επιτέλους, για πόσο καιρό ακόμη οι αδυνατούντες να αντιληφθούν τις θέσεις της Τουρκίας, θα συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό, περιμένοντας να δουν τι θέλει η Τουρκία; Δεν τους είπε ο Ερντογάν τη θέση του για τη Μόρφου; Δεν αντιλαμβάνονται τι θέλει ο Ακιντζί διακηρύσσοντας καθημερινά ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας, η μη επιστροφή της Μόρφου, η παραμονή στρατευμάτων και η εκ περιτροπής προεδρία, αποτελούν κόκκινες γραμμές για τους Τουρκοκυπρίους; Επιτέλους, δεν μπορεί να αντιληφθεί ο κ. Κασουλίδης και ο κ. Αναστασιάδης ότι, συνομιλώντας με τον Ακιντζί, είναι ως να συνομιλούν με την Τουρκία;

Ούτε ο "καλός στρατηγός" (αντίστοιχος του "καλού καραβοκύρη") Νίκος Αναστασιάδης, ούτε ο "κάλλιστος επιλοχίας" Ιωάννης Κασουλίδης έχουν αντιληφθεί αυτά τα οποία αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος αστοιχείωτος πολιτικά πολίτης. Και με ανόητα εφευρήματα και εκβιασμούς υποτιμούν βάναυσα την ωριμότητα του λαού.

Δεν έχουν πολιτική. Αυτοσχεδιάζουν. Δεν έχουν επιχειρήματα. Κινδυνολογούν, εκβιάζουν, κατασκευάζουν μύθους. Δεν είναι ειλικρινείς και ντόμπροι. Περιπαίζουν τον λαό. Δεν διαθέτουν θάρρος να ομολογήσουν στον λαό ότι στόχος τους είναι η όποια λύση, η αυτοδικαίωση και η απαλλαγή από τα πολλά στίγματα που τους βαραίνουν.

Ευρίσκονται υπό πανικό. Και παρουσιάζονται ψύχραιμοι. Αποδέχονται τουρκικούς όρους και θέσεις. Και προβάλλουν την ενδοτικότητα ως "δεύτερη ωριμότερη σκέψη". Δηλώνουν ρεαλιστές. Και δεν συνειδητοποιηθούν ότι ο ρεαλισμός τους έχει ονειροποιηθεί. Αυτο-ανακηρύσσονται σωτήρες της Κύπρου. Και αδυνατούν να συλλάβουν πως η "σωτήρια" πολιτική τους περνά και καταλήγει στην καταστροφή της Κύπρου...
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.