24/12/16

Ντεβλέτ Μπαχτεσλί, αρχηγός του κόμματος των Γκρίζων Λύκων: Αν χάσουμε την Αλ Μπαμπ, χάνουμε και το Ντιγιαρμπακίρ

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που αποτελεί την πολιτική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, αναφερόμενος στην επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" και σημασία που έχει η πόλη Αλ Μπαμπ και ο έλεγχός της από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, είπε τα εξής:
"Η επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί με νίκη της Τουρκίας. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν αποκτήσει βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, απειλούν την επιβίωση της Τουρκίας. Από την επιχείρηση ελέγχου της ΑλΜπαμπ πρέπει να βγούμε νικητές. Αν γυρίσουμε με άδεια χέρια, τότε θα θέσουμε σε κίνδυνο το Ντιγιαρμπακίρ. Θα θέσουμε σε κίνδυνο την ίδια την Άγκυρα".
Επίσης, αναφερόμενος στο βίντεο που δείχνει τρομοκράτες του ISIS να πυρπολούν και να καίνε ζωντανούς δυο Τούρκους στρατιώτες, ο Μπαχτσελί είπε:
"Αν το βίντεο που καίγονται οι δυο στρατιώτες είναι αληθινό, θα πρέπει να καταστρέψουμε τον ISIS μέχρι και το τελευταίο μέλος του. Η Αλ Μπαμπ πρέπει να γκρεμιστεί πάνω στα κεφάλια των άτιμων μελών του, να καούνε όλοι με τη μια. Πόσοι είναι οι στρατιώτες που έχει στα χέρια του ο ISIS; Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα για να πάψουν οι αμφιβολίες της κοινής γνώμης".
Να σημειωθεί ότι ο Μπαχτσελί αναγκάστηκε να αναφερθεί στο βίντεο που δείχνει να ταπεινώνονται και να πυρπολούνται οι δυο Τούρκοι στρατιώτες, γιατί έκανε τεράστια αίσθηση στην τουρκική κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κράτος να απαγορεύσει την πρόσβαση στο you toube.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο ηγέτης του ΜΗΡ, στη 13η εκπαιδευτική περίοδο της Σχολής Ηγεσίας και Πολιτικής του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.