28/12/16

Το Διεθνές Δίκαιο του Μουσταφά Ακιντζί ή Διεθνές Δίκαιο “α λα τούρκα”

Αντιγράφω το παρακάτω σχόλιο από το http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/akintzi-axreiasti-i-symmetoxi-ton-pente-toy-symboylioy-asfaleias-gia-kypriako σχετικά με τις δηλώσεις τού Μουσταφά Ακιντζί ότι θεωρεί “Αχρείαστη” την συμμετοχή των πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας στις συζητήσεις τής Γενεύης για το Κυπριακό και το προσυπογράφω λέξη προς λέξη:
«Πολύ κράτησε ο φερετζές τού Μουσταφά Ακιντζί, έστω και ημιδιαφανής - μισοσκισμένος (από τα απροκάλυπτα φλερτ του με τον Recep Tayyip Erdoğan) και πια δεν κρατιέται στην θέση του μήτε με τσιμπιδάκια.
Δεν θέλει μήτε Κίνα, Ρωσία, Γαλλία ούτε Η.Π.Α. στην συζήτηση, αφού τού αρκεί να έχει τούς Λονδρέζους πάτρωνες των τουρκοκυπρίων, οι οποίοι τούς κατέστησαν ρυθμιστές των Κυπριακών θεμάτων μολονότι μειονότητα 16%.
Τού αρκεί να έχει εξασφαλίσει ένα τραπέζι με την Κυπριακή πλευρά αποδυναμωμένη και με μόνους συζητητές τα συνεταιράκια Αγγλία Τουρκία . Να είναι λέει και μια Ελληνοκυπριακή εκπροσώπηση (τού 84%) απέναντι σε μια ισοδύναμη τουρκοκυπριακή (16%) που θα δημιουργήσουν κάτι το νέο και αυτό το νέο θα υπογράψει λέει ο Μουσταφά. Η άλλη "εγγυήτρια χώρα" , η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει επίσης τον άξονα Τουρκίας Αγγλίας Τουρκοκυπρίων. Μια χαρά τα βολεύει με το μυαλουδάκι του ο Ακιντζί : Τρείς εναντίον δύο. Την Κυπριακή Δημοκρατία μέλος τού Ο.Η.Ε. από το 1960 και Κράτος μέλος τής Ε.Ε. από το 2004, δεν την θεωρεί αναγκαία , προφανώς διότι ο Recep Tayyip την θεωρεί εκλιπούσα !!!
Διεθνές Δίκαιο α λα τούρκα!!!
Και πόσοι , πόσο δεν είχαν ελπίσει και επενδύσει στην σοβαρότητα, την εντιμότητα, την αξιοπιστία τού κου.Ακιντζί.
Προχθές έλεγε για διατήρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων επί μιά δεκαπενταετία (!!!), σήμερα απαιτεί να πετάξει έξω από το τραπέζι των συζητήσεων όσους τον ενοχλούν , αλλά και θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία , την οποία τάχα υπερασπίζεται, ως "εκλιπούσα", γιατί το λέει ο μπαμπάς του. Και την αποκλείει από τις συζητήσεις.
Μα όσο και αν δεν θέλουν να το αποδεχθούν οι τούρκοι, παρά ταύτα η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει και είναι απόλυτα ισότιμη με την Türkiye Cumhuriyeti . Δεν μπορεί να απουσιάζει ως κεντρικός ιδιαίτερος συζητητής από συνομιλίες που αφορούν τα εδάφη της.
Καμιά πράξη, καμία ενέργεια που δημιουργεί δίκαιο στα εδάφη της και μεταβάλλει την δομή τού πολιτεύματός της και τον τρόπο άσκησης τής εξουσίας της δεν θα μπορούσε ποτέ να λάβει χώρα χωρίς την σύμπραξη τής νυν υπάρχουσας Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό θα αντέβαινε και στον Χάρτη τού Ο.Η.Ε και στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο .
Αυτονόητη βέβαια είναι και η συμμετοχή τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφ' όσον και αυτή ως ιδιαίτερος κυριαρχικός θεσμός, ενδιαφέρεται για την διαμόρφωση τού νέου καθεστώτος στην Κύπρο, σύμφωνα με τις αρχές τής Ε.Ε. και ευλόγως και τα συμφέροντά της.. Αυτονόητη επίσης και η συμμετοχή των 5 μονίμων μελών τού Ο.Η.Ε., αφού στα πλαίσια τού Χάρτη του γίνονται οι συζητήσεις και αυτός πρόκειται να εγγυηθεί (σε κάθε περίπτωση) την τήρηση των συμφωνηθησομένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.