13/12/16

Διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα, συζεί με Τουρκάλα διπλωμάτη - Τον ακολούθησε από την Άγκυρα στην Αθήνα!

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.
Έλληνας διπλωμάτης, όσο υπηρετούσε στην Άγκυρα, έκανε σχέση με Τουρκάλα διπλωμάτη που υπηρετούσε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Όταν πήρε μετάθεση στην Αθήνα, ο Έλληνας διπλωμάτης, και τοποθετήθηκε στο Γραφείο του κ. Τσίπρα, τον ακολούθησε και η κυρία διπλωμάτης.
Το ζήτημα αυτό το αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, την Κυριακή, έκανε σχετική ερώτηση ο Ανδρέας Λοβέρδος και το επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ένα ερώτημα πρέπει να απαντηθεί:
Πώς η Τουρκάλα διπλωμάτης έπεισε την υπηρεσία της, η οποία γνώριζε για τη σχέση της με τον Έλληνα διπλωμάτη, να μετατεθεί στην Αθήνα;
Γιατί συναίνεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ να τη στείλει στην Αθήνα, δίπλα στο σύντροφό της, που είναι και σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού;
Για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας;

Όποιος δώσει μια λογική εξήγηση στην ερώτηση αυτή, κερδίζει μια θέση δίπλα στον Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου!

Ο Τζανακόπουλος επιβεβαιώνει τη σχέση Τουρκάλας της πρεσβείας με σύμβουλο του Μαξίμου
Ρωτήθηκε από την «Αυγή» στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Για προσωπικό ζήτημα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του μεκριτήριο, την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ' όλα την εντιμότητα
Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής για την Τουρκάλα Feyza, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία έχει σχέση με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Αυγής» για το δημοσίευμα στο «ΘΕΜΑ» που προκάλεσε και σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.
Αφού έκανε μια παύση δύο δευτερολέπτων, θέλοντας να εκφράσει θεατρικά τη δυσφορία του -στο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: «Ντρέπομαι τόσο για το δημοσίευμα όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ' όλα την εντιμότητα. Κάποιοι, ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού. Θεωρούμε αυτή τη θέση απολύτως απαράδεκτη».

Η Ερώτηση Λοβέρδου
Στην ερώτησή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι το θέμα του Έλληνα διπλωμάτη που συμβιώνει με Τουρκάλα της πρεσβείας στην Αθήνα είναι «ένα ζήτημα ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής» προσθέτοντας ότι «η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο».
«Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;» σημείωνε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθετε: «Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;».

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή
Διαβάστε την ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου προς τον πρωθυπουργό:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλ. Τσίπρα

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα διαβάζουμε για ένα ζήτημα Ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο.

Γι' αυτό, λοιπόν, σας ρωτώ:

 *   Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;
 *   Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;
 *   Μήπως οι κινήσεις αυτές πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα και με διακριτικότητα, πριν άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης και των ΜΜΕ δώσουν στο θέμα αδιάκριτες αλλά και προσβλητικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαστάσεις;

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ».

Η ερώτηση του κ. Λοβέρδου αφορά σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τίτλο: «Σύμβουλος του Μαξίμου με Τουρκάλα της Πρεσβείας» για την γοητευτική Feyza, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας η οποία συζεί με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει ιδιαίτερα ευαίσθητο πόστο.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

16 σχόλια:

 1. Εδώ ένας σχολιαστής στο Πρώτο Θέμα τα λέει όλα:

  Α ρε Ελλαδάρα13/12/201615:37
  Πόσο άρχοντες πόσο τεράστιοι Πόσο Μπόλικοι και ευρύχωροι είμαστε ρε σαν λαός. Ποια διπλωματία και ποια κατασκοπεία πιάνει τόπο εδώ ρε. Εδώ μόνο ο άνθρωπος μετράει. Μόνο η αγάπη έχει σημασία. Καίμε και την χώρα ολόκληρη και την πουλάμε στους Τούρκους μόνο για την αγάπη. Δεν ήξερα αλλά τώρα κατάλαβα ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αγάπης ρε μικρόψυχοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι αυτή τους την ασχετοσύνη θα την πληρώσουμε ακριβά και ίσως με αίμα. ..Το πλεον στοιχειώδες είναι να μετακινηθεί ο εν λόγω.σε άλλη ανώδυνη θέση. .. Πιστεύουν αλήθεια ότι η Τουρκία έστειλε την κυρια στην Ελλάδα από ευαισθησία? Μία έρευνα για τυχον διαρροή πληροφοριών κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία ίσως να ωφελούσε την Ελλάδα μας...

   Διαγραφή
 2. Μας εθίζουν για αυτά που θα ακολουθήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Feyza Barutcu


  Councellor
  Turkish Embassy in Greece
  FEYZA BARUTÇU

  Ankara, Turkey

  Telephone: +30 694 0111905

  feyza.barutcu@mfa.gov.tr, feyzabarutcu@gmail.com

  Female

  Born 18 September 1981, Ankara

  Citizenship: Turkish

  EDUCATION  Master of Laws (LL.M.) of International and European Law with a focus on Public International Law and Human Rights

  Graduated “With Merit”. Thesis title: “Violation of Human Rights of Asylum-Seekers in the Aegean Sea”

  Thesis supervisor: Prof. Ineta Ziemele, (then) Judge, European Court of Human Rights

  Riga Graduate School of Law, 2008-2009  Bachelor of Arts (B.A.) of International Relations

  Bilkent University, Ankara, Department of International Relations, 1999-2002  Department of Business and Management Administration (transferred)

  University of Maryland University College, Mons, Belgium, 1997-1998  SHAPE American High School, Mons, Belgium

  1996-1998

  Graduated with U.S. President’s Award for Academic Excellence by Bill Clinton, 1998  PROFESSIONAL HISTORY  Counsellor

  Embassy of the Republic of Turkey in Athens, Greece

  1 October 2015 to date  Head of Department for the Council of Europe

  Deputy Directorate General for the Council of Europe and Human Rights

  Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey, Ankara

  1 September 2012 to 1 October 2015  Counsellor and Deputy Chief of Mission

  Embassy of the Republic of Turkey in Beirut, Lebanon

  1 September 2010 – 1 September 2012  Second Secretary

  Embassy of the Republic of Turkey in Riga, Latvia

  1 October 2006 – 1 September 2010

  Political Advisor

  Office of High Representative (OHR), Sarajevo, Bosnia-Herzegovina

  1 September 2005 – 1 October 2006  Election Observer and Reporter

  Organization of Security and Cooperation in Europe, Office for Democratic Institutions and Human Rights, Macedonia

  10-17 March 2005  Attaché

  Directorate-General of Protocol, Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey

  17 March 2003- 26 September 2005  Intern

  Office of the United Nations High Commissioner for Refugees, Ankara

  May 2002-July 2002  Interpreter/Executive Assistant, Part-time

  Hema Makina A.Ş., Ankara

  September 2000-June 2001  Journalist, Part-time

  Bilkent News

  September 1999-June 2000; September 2001-May 2002  LANGUAGES  Turkish - Native

  English - Fluent, with International Certificate of Legal English, Cambridge University

  French - Working level

  Russian, Serbo-Croat, Arabic, Greek - Elementary  Distinguishing Qualities:  Practicality and diligence; flexibility and versatility.
  Structured analytical ability.
  Excellent communicational skills, written and oral.
  Advanced organizational skills prone to both team and unsupervised work
  Diplomatic skills, both bilateral and multilateral, with extensive experience of cooperation with public and private authorities as well as international governmental and nongovernmental institutions from various cultural backgrounds
  High motivation; eagerness to explore new cultures and languages
  References available upon request

  Return to speakers list

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οταν του φυγει η κοπελλια, του ερωτοκτυπημενου , αχνιζοντας τα παρασημα για τις πολυτιμες υπηρεσιες της θα καταλαβει......η ειναι το αντιστροφο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρύβεται σκοπιμότητα από Ελληνικής πλευράς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σωπαστε ρε παιδια. ειναι μονο ενας αθωος ερωτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σ αυτον που αφησε το πλουσιο βιογραφικο: καταλαβαινω τον πονο σου...πιστευεις ειλικρινα η εισαι τοσο αφελης, οτι υπαρχει βιογραφικο που γραφει secret agent?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είστε σκληροί και ανάλγητοι, ανέραστοι. Δείξτε κατανόηση στον αισθηματία.
  Το παιδί την αγαπάει!
  Και με την ευκαιρία "συσφίγγει" τις Ελληυνοτουρκικές σχέσεις. Και προς το παρόν τις "συσφίγγει" (ως υποθέτω) κατά την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια παραμένει μια μικρή ανησυχία μήπως η φορά αντιστραφεί (μεταφορικώς).
  Αλλά το σωστό να λέγεται. Αφού την αγαπάει; Στον έρωτα όλα επιτρέπονται και όλοι υποκλίνονται. Μόνο που στις υποκλίσεις χρειάζεται και κάποια προσοχή μην συμβεί κανένα "ατύχημα".
  Πάντως ένας υπουργός Προφιούμο τής Αγγλικής Κυβένησης, παραιτήθηκε για μόνο τον λόγο ότι είχε ερωμένη, η οποία αποδείχθηκε πως είχε σχέσηκαι με σοβιετικό λειτουργό. Αλλά μην μασσάτε εκεί στο Μαξίμου: Τι ξέρουν από έρωτες οι Άγγλοι; ξενέρωτοι προτάσσουν κάτι θεσμικές προτεραιότητες και κάποιες ευαισθησίες για τα υπηρεσιακά, ενώ εμείς εδώ αποδεικνύουμε ότι μπροστά στον ερωτικό οίστρο όλα καταργούνται: Και δεοντολογίες και υπηρεσιακές ευαισθησίες και κρατικά απόρρητα και όλα.
  Το παιδί την αγαπάει!
  Δείξτε κατανόηση στον ερωτύλο σύμβουλο, μήν είστε άπονοι και ανέλγητοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εντάξει το θέμα είναι λίγο λεπτό.Δε μπορούμε να δαιμονοποιήσουμε και τις ανθρώπινες σχέσεις και επίσης υπάρχει και προσωπική ευθύνη σε κάποιον να μην αποκαλύψει μυστικά κρατικά ακόμα και στη γυναίκα του είτε είναι Ελληνίδα είτε Τουρκάλα είτε Μογγόλα.Υπήρξαν Έλληνες πρωθυπουργοί παντρεμένοι με ξένες και πολλοί Έλληνες μεγαλόσχημοι παντρεμένοι και παντρεμένες με άτομα από τον οικονομικό τομέα που θα έλεγε κανείς ότι είχαν και εσωτερική πληροφόρηση ουδείς ησχολήθη ενώ υπήρχε και λόγος.Δεν αναφέρομαι ονομαστικά καθώς δεν ειναι πρέπον.Προσωπικώς δεν με φοβίζει το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Election Observer and Reporter

  Organization of Security and Cooperation in Europe, Office for Democratic Institutions and Human Rights, Macedonia

  10-17 March 2005 Feyza Barutcu από το βιογραφικό της μαθαίνουμε ότι δεν μας σέβεται ως χώρα , δεν γνωρίζω κατα πόσο νομιμοποιείται ξένος διπλωμάτης στην Ελλάδα να αποκαλεί τους σκοπιανούς με άλλο όνομα εκτός το FYROM .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. she got a flat tire and he helped her. Sounds innocent to me. Love at first sight

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εάν είχε γίνει κάτι ανάλογο σε κάποιο σοβαρό κράτος, ο "ερωτευμένος διπλωμάτης", θα είχε απολυθεί, διότι η "σχέση" του προφανώς έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας του. Σε περίπτωση μάλιστα που κρατικά μυστικά είχανε διαρρεύσει από απροσεξία του στον εχθρό, οπωσδήποτε θα βρισκότανε κατηγορούμενος διά προδοσία.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αλου ειναι το θεμα ελινεεεσ ...ξιπνατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.