29/12/16

Ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος - Σύλληψη του διακεκριμένου δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ

EPA/STR
Ο Αχμέτ Σικ (αριστερά, φωτ. αρχείου) είχε ήδη προφυλακιστεί για έναν χρόνο (2011-2012) κατηγορούμενος για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν από τους σπουδαιότερους δημοσιογράφους της χώρας, τον Αχμέτ Σικ, για τη ανάρτηση tweets που θεωρήθηκαν επικριτικά για το καθεστώς και για άρθρα του στην εφημερίδα Cumhuriyet.
Ο κ. Σικ, τιμημένος με το Διεθνές Βραβείο Τύπου UNESCO/Guillermo Cano 2014, κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για προσβολή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο Twitter μηνύματα υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet επέκρινε τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών.
Συγγραφέας σειράς βιβλίων, ο Αχμετ Σικ είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους δημοσιογράφους της Τουρκίας. Εχει ήδη προφυλακιστεί για έναν χρόνο (2011-2012) κατηγορούμενος για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon.
Είχε κάνει έρευνα για τις σχέσεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Το βιβλίο του «Ο στρατός του Ιμάμη», που εκδόθηκε το 2011, αποκαλύπτει πώς οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν διεισδύσει στην τουρκική γραφειοκρατία και είχαν συνομολογήσει συμφωνία με την εξουσία.
«Συνελήφθην. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στον λογαριασμό του.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.