28/12/16

Ο Αναστασιάδης αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία και δεν το αρνείται

Από την 1/2/2016 έγραφε το ThemaOnline ότι η εκ περιτροπής προεδρία πρέπει να θεωρείται δεδομένη όσο κι αν για λόγους τακτικής και μόνο η δική μας πλευρά την απορρίπτει.
Του Τάσου Χριστοδούλου
Διαβάστε το  άρθρο όπου αποκαλύπταμε την συμφωνία για την εκ περιτροπής προεδρία: Αποκαλυπτικό: Κλειδωμένη η εκ περιτροπής Προεδρία - Πώς θα εκλέγεται ο Πρόεδρος
Ο Μουσταφά Ακιντζί σε συνέντευξη του στο Τουρκικό Αλ Τζαζίρα, την Τρίτη 20/12/2016, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι λύση, χωρίς παραμονή Τουρκικού στρατού, εγγυήσεις και εκ περιτροπής Προεδρία δεν μπορεί να υπάρξει.
Ο Νίκος Αναστασιάδης μια μέρα μετά την συνέντευξη του Τ/κ ηγέτη και στην σκιά των όσων είπε απάντησε ως εξής:  «Με στρατούς και εγγυήσεις θα είναι αδύνατη η εξεύρεση λύσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην εκ περιτροπής Προεδρία η οποία υποτίθεται πως δεν έχει συμφωνηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος επέλεξε να αντικρούσει και να απορρίψει δημόσια μόνο το ζήτημα της παραμονής στρατού και ξένων εγγυήσεων.

Αυτό διότι στη Γενεύη, εάν και εφόσον υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, η πλευρά μας στο πλαίσιο του πάρε – δώσε, θα δώσει την εκ περιτροπής -που ούτως ή άλλως είχε συμφωνηθεί και στο παρελθόν μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ - για να πάρει είτε στο εδαφικό (βλ. Μόρφου), είτε στο θέμα της ασφάλειας.

Αυτός είναι και ο λόγος που στις πρόσφατες του δηλώσεις «ξέχασε» να συμπεριλάβει την εκ περιτροπής στους λόγους που θα καθιστούν την λύση αδύνατη.
ThemaOnline

2 σχόλια:

  1. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα σχόλια διαφόρων, την δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των για την πολιτική Αναστασιάδη και αναρωτώμαι: Ο ίδιος λαός που είχε ψηφίσει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, δεν είναι αυτός που τον ψήφισε για πρόεδρο; Δεν γνώριζε την στάση που είχε τότε κρατήσει ο Αναστασιάδης; Προς τι λοιπόν η έκπληξη και οι διαμαρτυρίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστος μπηκε στη πολη και ο οχλος τον υποδεκτηκε ως ο Μεσσιας, την επομενη φωναζε "σταυρωσον αυτον".
    Ετσι συμπεριφερεται ο οχλος παντου και παντοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.