24/12/16

Χομς: H ελληνορθόδοξη χορωδία "Ρωμανός ο Μελωδός» σε εκδήλωση για Χαλέπι και Χριστούγεννα.

H Διεύθυνση Τουρισμού της συριακής πόλης  Homs, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού διοργάνωσε βραδιά με τίτλο «Η γέννηση της νίκης ξεκίνησε από το Χαλέπι, » για το διπλό εορτασμό της νίκης στο Χαλέπι και των Χριστουγέννων.
Παρόντων επισήμων έγινε ο φωτισμός  του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην είσοδο  του Αραβικού Πολιτιστικού Κέντρου  στην Χομς, ενώ στην εκδήλωσε αποδόθηκαν  κατανυκτικά θρησκευτικοί ύμνοι, προσευχές και  τραγούδια της  χορωδίας της σχολής Βυζαντινής μουσικής   »Ρωμανός ο Μελωδός ».
Ο κυβερνήτης της Χομς Talal που τίμησε με την παρουσία του την όλη εκδήλωση  σε ανακοίνωση του στον Τύπο τόνισε  ότι το μήνυμα της Συρίας στον κόσμο υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι η αγάπη,η ειρήνη και η χαρά ενώ αναφέρθηκε και στους  μάρτυρες που θυσιάστηκαν για να υπερισχύσει η Συρία.
Με τη σειρά του ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Χομς  Γεώργιος είπε ότι το  « αποψινό μήνυμα που στέλνει στον κόσμο   η Συρία είναι ότι είναι μια χώρα της αγάπης και της θυσίας « , και πρόσθεσε ότι ελπίζει  η ειρήνη και η ασφάλεια θα επικρατεί στη Συρία και ότι οι νίκες θα συνεχιστούν.
Η χορωδία διαθέτει σήμερα   140 νέους επαγγελματίες στον τομέα του βυζαντινού μέλους, σύμφωνα με το διευθυντή της Bassam Flint.sana 23.12.16
dimpenews.com


Απο την επίσκεψη του συλλόγου Βυζαντινής και Λόγιας Μουσικής "Ρωμανός ο Μελωδός" στον ποντιακό σύλλογο ‘’ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ’’στο Ζυγό Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.