27/12/16

H νοικοκυρά που έβαλε... φωτιά στις εκλογές ΠΓΔΜ


Οταν η αλβανικής καταγωγής Φατιμέ Σουλεϊμανί προσήλθε την περασμένη Κυριακή στην πόλη Γκόστιβαρ της ΠΓΔΜ για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή, μια απλή ψηφοφόρος, θα έβαζε «μπουρλότο» στο μετεκλογικό σκηνικό και τη χώρα σε τροχιά επικίνδυνης πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Οι της εφορευτικής επιτροπής, αφού βρήκαν το όνομά της στους καταλόγους, της ανακοίνωσαν πως έχει ψηφίσει ήδη μία φορά και η διπλοψηφία απαγορεύεται.
Εκείνη αντέδρασε λέγοντας πως δεν έχει ξαναψηφίσει και όταν η εφορευτική επιτροπή κάλεσε γραφολόγο για να εξετάσει την υπογραφή που υπήρχε κάτω από το όνομά της, διαπιστώθηκε ότι είχε υπογράψει γι’ αυτήν άλλο άτομο.
Η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε, κατήγγειλε δημόσια τον αποκλεισμό της, και ένα αλβανικό κόμμα, το νεοσύστατο Bessa, υπέβαλε ένσταση, την οποία η κρατική εκλογική επιτροπή έκανε δεκτή – αυτήν μόνο, από τις 16 συνολικά που είχαν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις έλαβαν τη μορφή χιονοστιβάδας, με τη Φατιμέ να αναδεικνύεται σε πρόσωπο αυτών των εκλογών και την ψήφο της να κινδυνεύει να προκαλέσει το «φαινόμενο πεταλούδας» στο μετεκλογικό ρευστό πολιτικό τοπίο.

για τη συνέχεια kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.