12/12/16

Kurdish federal zone in Syria temporary: Bashar al-Assad

The Syrian President Bashar al-Assad said on Thursday that the Syrian constitution doesn’t allow federalism and that the federal structures created by the Kurds in northern Syria “are temporary.”

Assad said that the local self-administrations set up by the Democratic Union Party (PYD) and their allies in northern Syria are temporary, ARA News reported.

“They take advantage of the absence of the state in a number of areas in the north in order to create specific social structures, which take a political form, in order to manage people’s affairs, and they talk about federalism. These are temporary structures,” he further added.

“These factions [Kurdish parties] are diverse: some patriotic, some mercenary, and some seek separation and federalism. The scene is very diverse and complicated. We cannot take a clear position. It depends on the case,” he said.

“Priority is given now to dealing with terrorism. We say that we support every group fighting terrorism and terrorists. The question of federalism is quite different; it is related first to the constitution and second to the popular state in that region,” Assad said.

“The constitution doesn’t allow for it to happen, and amending the constitution needs a referendum, and the popular state is not amenable to that trend, even among the Kurds themselves. The largest section of the Kurds do not support this,” he said.

“But for us, dealing with federalism cannot happen except after we finish the problem of terrorism, then the people will decide. As far as we are concerned as a state, we accept whatever the Syrian people accept, and I don’t think that the Syrian people accept federalism anywhere in Syria. That’s why I’m not concerned about this proposition,” he stated.

Moreover, the Syrian president did not rule out a clash with the Turkish army in Syria. “As long as the Turkish policy is run by an abnormal and psychologically-disturbed person like Erdogan, we have to expect all possibilities,” Assad said.

“But ultimately, when there is Turkish interference, Syria has the right to defend its territories. This is self-evident, and we will of course do it. Now there are military priorities, but in principle we certainly have the right,” he added.

KurdPress

16 σχόλια:

  1. Ο Άσσαντ δε θα υπήρχε σήμερα, αν δεν ήταν το Ιράν και η Ρωσία. Ειδικά η Ρωσία του Πούτιν. Μαγκιές με ξένα στρατεύματα...Πάντως, αν ο Ασσαντ πιστεύει ότι μπορεί να ξανακυβερνήσει πάλι μία ενιαία Συρία όπως πριν, δεν είναι λιγότερο τρελός από το παλιό φιλαράκι του τον Ερντογάν. Η πολύ εξουσία όντως τρελαίνει τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oταν εχεις ν αντιμετωπισεις ΗΠΑ-ΤΟυρκια-Σ.Α. Καταρ κλπ λογικο ειναι να θες καποια βοηθεια.οσο για τ οτι θελει να απελευθερωσει ολη την Συρια,απο ποτε ειναι κακο ν αγαπαει καποιος την χωρα του και να θελει να ειναι ελευθερη;

      Διαγραφή
    2. Ο Ασσαντ δε φρόντισε το λαό του όπως έπρεπε. Το βιοτικό επίπεδο ήταν άθλιο ειδικά στις περιοχές των Σουνιτών, αλλά και των κούρδων. Καμία ξένη χώρα δε μπορεί να σου ξεσηκώσει το 50 - 60% του λαού εναντίον σου, εάν είσαι σωστός ηγέτης. Υπήρχε έδαφος ανοικτό που φυσικά το εκμεταλλεύθηκαν οι ξένοι για τα δικά τους συμφέροντα. Δεν είναι και αγγελούδι ο Ασσαντ. Δεν είπα ότι κακώς ζήτησε τη βοήθεια. Πολύ καλά έκανε και φέρθηκε και πολύ έξυπνα. Αλλιώς δε θα ήταν ζωντανός σήμερα. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι να λες στους Κούρδους ξεχάστε την ομοσπονδιοποίηση κλπ, η οποίοι τον βοήθησαν στρατιωτικά σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, απέχει πολύ. Να σου θυμίσω επίσης ότι στελέχη της κυβέρνησής του έχουν πει ξεκάθαρα ότι όταν ξεμπερδέψουν με τα τζιχάντια, θα κανονιστούν και με τους Κούρδους...Τί να εννοούν άραγε;;

      Διαγραφή
    3. ψαξε λιγο τις αλλαγες που εκανε ο Ασσαντ απο το 2000 μεχρι το 2010 και θα δεις οτι αλλαξε πολλα,δεν ειναι τυχαιο,οτι οι Σουνιτες,ηταν πλειοψηφια στην χωρα και τωρα στον στρατο.Ο λογος που ο λαος επαναστατησε,με την βοηθεια των ξενων,ειναι οτι ηθελαν και αλλα.Κα στην Ουκρανια(να υποθεσω οτι εκει εισαι υπερ των νεζιστων;),υπηρχε ανοικτο εδαφος,παντα υπαρχει κατι τετοιο και ξεσπαει μια επανασταση.Ναι δεν ειναι αγγελουδι ο Ασαντ,θες να μου πεις εναν σε ολη την γη που ειναι;Καλα κανει και λεει στους Κουρδους ξεχατε την ομοσπονδιοποιηση,γιατι η χωρα λεγεται Συρια,ειναι μαγκες οι Κουρδοι,που συνεργαζονται με τις ΗΠΑ την Σαουδικη αραβια,Καταρ Ισραηλ,που πανε να τεμαχισουν την χωρα,να κλεψουν τα εδαφη;Δεν ξερω τι εχουν πει τα στελεχη της κυβερνησης,αλλα ειναι φυσικολογικο να μην θελουν να διαλυθυει η χωρα τους.Τωρα αν εσενα αυτο σ αρεσει,εγω παω πασο.

      Υγ1 Επισης,το 2011,ο Ασαντ σε πανεπιστημιο της Συριας,ειχε πει οτι θα κανουμε αλλαγες,τις οποιες θα αποφασιοσυμε ΟΛΟΙ μαζι.Πηγη: Eva Bartlett

      https://ingaza.wordpress.com/

      Διαγραφή
    4. Η Ουκρανία είναι διαφορετική περίπτωση. Όχι δεν είμαι υπέρ των ναζιστών όπως λες, αλλά εσύ γιατί είσαι εκεί υπέρ των ρώσων που έχουν πάρει μεγάλα κομμάτια της χώρας;; Το δικαιούνταν εκεί;; Στη Συρία γιατί όχι, οι κούρδοι;; Θέλεις μια ενιαία Συρία, αλλά όχι μια ενιαία Ουκρανία; Γιατί;; Κακό πράγμα το 2 μέτρα και 2 σταθμά, φίλε μου...Οδηγούν σε αδιέξοδα και έχουν άσχημα ξεμπερδέματα...

      Διαγραφή
    5. Στην Συρια,η νομιμη κυβερνηση,καλεσε τους Ρωσους,οποτε εμενα δεν μου πεφτει λογος.Ο Ασαντ κυβερναει,οχι εγω η εσυ.Οι Ρωσοι δεν εχουν παρει
      εδαφη,πολεμανε μαζι με το τον στρατο της Συριας,γαι την απελευθερωση της χωρας(προφανως για τα δικα τους συμφεροντα,δεν αρχισαν αυτοι ομως τον πολεμο)

      Στην Ουκρανια,επενεβησαν οι Αμερικανοι,και ο κοσμος της Κριμαιας(και οχι μεγαλα κομματια οπως λες),προτιμησε να
      παει εκει που ανηκει,στην Ρωσια.ναι θα ηθελα ενιαια Ουκρανια,αλλα δεν φταιει ο Πουτιν,αν ο Ομπαμα ηθελε να κανει ζημια στην Ρωσια,διαλυοντας μια χωρα.Αν διαβασεις ιστορια της Ουκρανιας θα καταλαβεις σε ποιον ανηκει.Ο Πουτιν,εχοντας στρατιωτικη βαση εκει,προστατεψε τα συμφεροντα του.Με δημοψηφισμα ΟΧΙ πολεμο.Ας ελευθερωθει η Συρια καις ας γινει δημοψηφισμα τι θελει ο λαος.αντιθετως οι Κουρδοι θελουνμ ε το ζορι,να παρουν τα εδαφη.

      Αλλο λοιπον Ουκρανια αλλο Συρια,αστοχο το παραδειγμα

      Υγ1 υπαρχει βιντεο στο youtube,οπου ο γνωστος Σακασβιλι,μιλαει σε Ουκρανους κατα της Ρωσιας.Ολως τυχαιως μιλαει Ρωσικα και οι Ουκρανοι τον καταλαβαινουν(πηγη Αυγερινος ανταποκριτης στην Μοσχα)

      Διαγραφή
    6. Το παράδειγμα της Ουκρανίας το ανέφερες εσύ πρώτος, όχι εγώ. Η Ρωσία δεν είχε κανένα δικαίωμα να προσαρτήσει την Κριμαία η οποια σε εκταση εοναι η μισή Ελλάδα! Απολύτως κανένα. Το γεγονός οτι η πλειοψηφία είναι Ρώσοι δε σημαίνει κάτι. Και μέσα στη Ρωσία υπάρχουν περιοχές όπου οι Ρώσοι ειναι μειοψηφία. Να σου θυμίσω Τσετσενία; Νταγκεστάν; Στη Κριμαία υπαρχουν 600.000 Ταταροι. Να κάνουν και αυτοί δικό τους Κρατος; Ούτε ο Ομπάμα ούτε ο Πούτιν ούτε κανένας δεν είναι a priori καλός ή κακός...Τέλος πάντων, άποψη μου είναι ότι η Συρία τελείωσε με την προηγούμενη μορφή της και μόνο μία ομοσπονδιοποιηση μπορεί να θέσει τέλος στο δραμα αυτό. Ειδάλλως η σφαγή θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα...

      Διαγραφή
    7. αμα διαβασεις ιστορια,θα δεις τι γινεται με την Ουκρανια.Την Κριμαια πηρε,οχι αοριστα οπως λες μεγαλα εδαφη.Μιλας για Τσετσενια.εχουν παει τσετσενοι να πολεμησουν με Ρωσους,ο Τσετσενος προεδρος,εχει καλες σχεσεις με Πουτιν.Στην Κριμαια που λες εγινε δημοψηφισμα.Στις περιοχες που λες οτι οι Ρωσοι ειναι μειοψηφια,δεν θελει κανεις να αποσχιστει απο την Ρωσικη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.Συνεχιζεις να δινεις αστοχο παραδειγμα της Ουκρανιας,στην σχεση της με την Ρωσια και την Συρια.ο λαος της Κριμαιας ηθελε ενωση με Ρωσια,τι να κανουμε τωρα;πως δεν ειχε δικαιωμα;Αλλα ψαξε λιγο την ιστορια και θα δεις οτι ειναι αστοχα αυτα που λες.Αλλο Συρια,αλλο Ουκρανια.

      Διαγραφή
    8. H aναφορα μου στην Ουκρανια,εγινε στην ναζιστικη κυβερνηση και την υποκινουμενη εξεγερση,η οποια και αυτη ειχα καποιο υποβαθρο.Εσυ πηγες σε θεμα Κριμαιας και Ρωσιας

      Διαγραφή
    9. Προσπάθησε να βλέπεις τα πράγματα αντικειμενικά και μην είσαι τόσο ρωσόφιλος. Είμαι ο τελευταίος που θα συμφωνήσει με την πολιτική των ΗΠΑ αλλά και οι Ρώσοι δε φημίζονται για την ευαισθησία τους στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα! Η Ουκρανία και η Συρία έχουν ντε φάκτο διαιρεθεί φίλε μου και αυτό είναι τελικό. Όποιος δε το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί. Δε πρόκειται να υπάρξει πάλι ενιαία Συρία όπως επίσης και μη ακρωτηριασμένη εδαφικά Ουκρανία. Τις ευθύνες ξέρουμε ποιοι τις έχουν. ΗΠΑ ΚΑΙ Ρωσία ΜΑΖΙ. Ο καθένας παίζοντας το δικό του παιχνίδι παγκόσμιας κυριαρχίας στις πλάτες του κοσμάκη...Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    10. Επίσης πρόσεξε αυτά που λες για τα δημοψηφίσματα...γιατί έχουμε ευαίσθητα θέματα στη Θράκη...αν καταλαβαίνεις τί μπορεί να παιχτεί σύμφωνα με το σκεπτικό σου...

      Διαγραφή
    11. Γνωριζομαστε απο πριν;οχι,οποτε μην με κριτικαρεις σαν να με γνωριζεις(στο θεμα Ρωσοφιλιας κλπ).

      Οσον αφορα την Ρωσια,μιλαμε για ενα κρατος που υπαρει ουσιαστικα απο την διαλυση της ΣΕ.Το αν ειναι δημοκρατικη και με ευαισθησια στα ανθρωπινα δικαιωματα,δεν ξερω τι εχει να κανει με το θεμα που συζηταμε.Θεωρω οτι η Ρωσια,εχει κανει βηματα προς την δημοκρατια και τα ανθρωπινα δικαιωματα,ο Πουτιν συνηθηζει να λεει για την δικτατορια του νομου,σιγουρα μπορουν να γινουν και αλλα βηματα.αλλα για σενα ποια χωρα ειναι προτυπο δημοκρατιας και σεβασμου των ανθρωπινων διακιωματων;πες μου για να καταλαβω την αναφορα σου στην Ρωσια(εγω δεν ειπα πουθενα οτι ειναι προτυπο δημοκρατιας κλπ)

      Τις ευθυνες για τον ακρωτηριασμο Ουκρανιας και Συριας,απο που πηγαζει οτι φταινε και οι 2;τον DAESH,o Πουτιν τον δημιουργησε;Τη κατασταση στην Ουκρανια,με την Νιουλαντ σε Ουκρανικους δρομους να μοιραζει τροφιμα σε Ουκρανους,ο Πουτιν την εβαλε;Ποιες ακριβως ειναι οι ευθυνες της Ρωσιας;Οτι επρεπε να χασει την στρατιωτικη βαση στην Κριμαια,επειδη το ηθελαν τα γερακια στν Ουασιγκτον;η να μηνσ τηριξει εναν συμμαχο του στην Συρια;ΓΙα το θεμα της Συριας,εχει πει διαφορα και ο Σαββας και δεν θυμαμαια να μιλαει για Ρωσια.

      Αν θεωρεις οτι το να βλεπω την αληθεια,ειναι Ρωσοφιλια,ναι εχεις δικιο,ειμαι πολυ.

      Συμβουλη και σε σενα,μου επιτρεπεις ετσι;μην εισαι τοσο Κουρδοφιλος.ξερεις ποιοι θελουν Κουρδισταν στην περιοχη;να σε βοηθησω.Σ.Α.-Καταρ-Ισραηλ και ΗΠΑ.Παρακαλα μην αποφασισουν οι τελευταιοι,να υπαρξει κατι αντιστοιχο και στην Ελλαδα,τοτε θα εισαι τοσο ανετος;

      Καλο βραδυ και σε σενα και προσπαθησε να ξεχωριζεις τις διαφορες στις πολιτικες των κυβερνησεων.

      Διαγραφή
    12. Συνεχιζεις να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια.Τι σχεση εχει η Κριμαια(διαβασε λιγο ιστορια) με την Θρακη;θεωρεις οτι αν γινει δημοψηφισμα θα ψηφισει η πλειοψηφια ΤΟυρκια;Συμφωνα με αυτα που λες,προσεξε μην αποφασισει η Αμερικη,ακρωτηριασμο της Ελλαδος,οπως εκανε στην Συρια και την Ουκρανια,τοτε θα λες τα ιδια οπως λες για Συρια;Περιεργο βεβαια,που φοβασαι να γινει δημοψηφισμα στην Θρακη,κατι θα ξερεις που δεν ξερουμε ολοι οι αλλοι,αφου δεν νομιζω να ειναι πολλοι που να φοβουνται το αποτελεσμα σε μια τετοια διαδικασια.Παντως να ξερεις,αν γινει δημοηφισμα,οι πολιτικες των ΗΠΑ,θα το εχουν κανει πραξη...

      Υγ1 Εκτος απο το Σαββα και ο Κριστιαν εχει μιλησει για ΗΠΑ και τχιχαντιστες.Συγγνωμη Κριστιαν που σε ξεχασα

      ΥΓ2 Στην Ουκρανια η Αμερικη δεν περιμενε οτι θα παει η Κριμαια στην Ρωσια,επαιξαν και εχασαν εκει οι Αμερικανοι.

      Διαγραφή
  2. https://www.rt.com/shows/sophieco/369972-aleppo-offensive-isis-advances/

    μια ενδιαφερουσα συνεντευξη για το Συριακο(με αναφορα και στους Κουρδους),απο Αμερικανο.Για οποιον δεν θελει να δει το βιντεο,υπαρχει και σε κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.rt.com/uk/359597-iraq-christians-isis-asylum/

    δες τι λεει Χριστιανιος Ιρακινος,που λογω DAESH,φευγει απο κει που ζουσε και παει σε Κουρδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη παρακολουθω πολυ στενα τον Αμερικανικο τυπο και στο λογαριασμο μου στο twitteρ,η πλειοψηφια αυτων,ειναι στα επιπεδα του ποσοστου του δημοψηφισματος της Κριμαιας,ξερω πολυ καλα τι λενε στην Αμερικη.Ο συστημικος τυπος λεει για κακους Ρωσους και ο μη συστημικος κατηγορει την κυβερνηση του για οτι εχει κανει σε Συρια και Ουκρανια.Τυς δευτερους,οι συστημικοι τους χαρακτηριζουν ρωσοφιλους και προδοτες της Αμερικης.Οποτε,προσεξε το,οτι συμφωνεις με την συτημικη Αμερικη,χαρακτηριζοντας με, ρωσοφιλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.