30/12/16

Η Συρία ζήτησε από τις YPG να αποχωρήσουν από το βόρειο τμήμα της χώρας

  
Ένας Σύρος στρατηγός δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασία του Λαού (YPG) να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι YPG έχουν πάρει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Συρίας και έχουν δημιουργήσει τρία ξεχωριστά καντόνια και ανακηρύξαν την περιοχή ως αυτόνομη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, η Δαμασκός ζήτησε από τις κουρδικές δυνάμεις να αποχωρίσουν από τις περιοχές και να τις αφήσουν στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τις YPG αφήνοντας τους τις περιοχές και τώρα θέλει να τις πάρει πίσω. Η δουλειά τους να πολεμήσουν εναντίον των τρομοκρατών έχει λήξει », δήλωσε ο στρατηγός Haitham Hasoun χωρίς να καθορίσει χρονοδιάγραμμα.

Οι δεσμοί που υπήρξαν μεταξύ των YPG και της Δαμασκού ήταν επειδή η συριακή κυβέρνηση χρειαζόταν τις δυνάμεις της σε άλλα μέρη της χώρας και επειδή η εχθρότητα μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας θα διατηρούσε την ισορροπία δυνάμεων στα βόρεια σύνορα.

Ο Hasoun ισχυρίστηκε ότι επιτηρούσε προσωπικά τη συριακή κυβέρνητική στρατιωτική υποστήριξη στις YPG.


Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 30.12.2016

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Το άρθρο δεν αφορά τη συνοικία Shekh Maqsoud του ανατολικού Χαλεπιού, εκεί η αποχώρηση μερικών Κούρδων (νομίζω 50) έχει ήδη συντελεστεί, το δε υπόλοιπο (νομίζω 450) θα ενταθεί σε μικτές μονάδες Σύρων/Κούρδων των κυβερνητικών δυνάμεων
      2-3. Δεν μας λες απολύτως τίποτα

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, το άρθρο δεν αφορά το Χαλέπι, αλλά τη Ροζάβα ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα.

      Διαγραφή
  3. Καταρχάς συγγνώμη που γράφω τηλεγραφικά άλλα εχω το ταμπλέτ και δεν με βολεύει. Ειχα γραψει προ καιρού οτι ήταν θέμα χρόνου οι Τούρκοι να τα βρουν με τιυς Ρώσους και κατεπεκταση με τον Άσαντ οταν το ισλαμικό κράτος θα έπαιρνε την κάτω βόλτα. Ωστόσο, νομιζω πως οι Ρώσοι βιάστηκαν. Το ισλαμικό κράτος δεν εχει ηττηθεί ακόμα και η σύμπραξη με την Τουρκία θα καθυστερήσει την ήττα του. Οι Τούρκοι πλέον μπαίνουν απέναντι στην Αμερική ενω ειναι πλέον ηλίου φαεινότερο οτι κανεις δεν μπορεί να εμπιστευθεί τον Ερντογαν, ο οποίος εχει μονον έναν στόχο αυτόν που εχει δηλώσει εδω και καιρό να μεγαλώσει την Τουρκία. Οποίος λοιπόν παει να πετάξει είτε θα τα καταφέρει είτε θα φάει τα μουστάρδα του ενω το πέταγμα προφανώς δεν στοχεύει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αν πετύχει γιατί να μην πετάξει και προς άλλες κατευθύνσεις. Επομένως εμεις που μας εχει βάλει ο σουλτάνος στον στόχο εδω και πολυ καιρό και εχει στήσει στρατό με απόλυτο στόχο την Ελλάδα...εκτός και αν μερικοί πιστεύουν οτι η αεροπορία και το ναυτικό στοχεύουν το κουρδισταν....θα πρεπει να θελουμε ο σουλτάνος να πέσει και όχι να πετάξει. Ειναι τρομερό πράγμα το οτι υπάρχουν πολλοί μα παρά πολλοί που απλώς εθελοτυφλούν αλλα δικαίωμα τους. Ασχέτως με το κουρδισταν με την Συρία και την Ρωσία εγω ως Έλληνας υποστηρίζω όποιον νικήσει τον Ερντογαν ακόμα και το ισλαμικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ερτογαν δεν θα ησυχάσει αν δεν παρει την μοσουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.