9/1/17

Να γιατί έχει δίκιο το "δέλτα" – Να γιατί το "δέλτα" είναι η λύση που περιμέναμε - Το «τελειωμένο» πολιτικό σύστημα υπεύθυνο για τις «τερατογεννέσεις»

Η περίπτωση «Σώρρα» και οι ευθύνες των όλων κυβερνήσεων
Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις πολιτικές τερατογεννέσεις
Της Ίριδος Σταθάκου*
Τις τελευταίες μέρες έχει πάρει ιλιγγιώδη τροπή η υπόθεση της ειδεχθούς ανθρωποκτονίας της παιδοψυχολόγου Θώμης Κουμπούρα από τον -κατά καθομολόγηση του ιδίου-  Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες του πολιτικού εκτρώματος με την ονομασία «Ελλήνων Συνέλευσις».
Για όσους δεν γνωρίζουν εμβριθώς, το εν λόγω μόρφωμα -με έντονες παραθρησκευτικές προεκτάσεις- σχηματίσθηκε προ λίγων ετών υπό την αρχηγία του Αρτέμιου Σώρρα, ο οποίος με το ιμάτιον του Αντισθένους εμφανιζόταν ως από μηχανής θεός και οιονεί Σωτήρας της Ελλάδας, καθώς διατεινόταν ότι εξώνησε τη μυστική διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα στον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα με αντάλλαγμα 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 600 δισεκατομμύρια κατετέθησαν σε λογαριασμό ξένης τράπεζας προκειμένου να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος (κι ένας ζουρλομανδύας άνοιξε μόνος του)!!!
Δηλώνει επίσης ότι το επάγγελμά του είναι «εκτελεστής καθεστώτος» (;;!), και κατά καιρούς προκαλεί με την αγραμματοσύνη, την αδολεσχία και τις ακραίες δηλώσεις (από το θάνατο του Γρηγορόπουλου, την ακύρωση των εκλογών της ΝΔ, τις πρόσφατες για τους Παραολυμπιακούς κλπ).
Μέχρι πρότινος, αντιμετωπιζόταν συγκαταβατικά απλά ως γραφικός κι ενοχλητικός. Όμως, διαρκώς έρχονται στο φως νέα –ανησυχητικά- στοιχεία που συνδέουν άρρηκτα την ιδεολογία, τη δράση και το σκοπό της «Ελλήνων Συνέλευσις» με εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες δεν μπορούν επ’ ουδενί πλέον να αγνοηθούν (εν προκειμένω με το έγκλημα της ανθρωποκτονίας), αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα δρακόντεια μέτρα για την αναχαίτισή της.
Η ιδεολογία της εγκληματικής οργάνωσης Σώρρα είναι αυτή της παθητικής παρακίνησης στη βία. Η στοχοποίηση γίνεται μέσω ταύτισης του θύματος με πληθυσμιακές μειονότητες, στις οποίες έχει αυθαιρέτως αποδοθεί κάθε κακό και κάθε συμφορά κατά του Ελληνισμού. Στη συνέχεια, η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται με την πλήρη απομόνωση του οπλισμένου οπαδού, από οποιονδήποτε έχει την αντίθετη άποψη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι προσηλυτισθέντες γίνονται φορείς της κατευθυνόμενης οργής και του φανατισμού που εκπέμπει η εγκληματική οργάνωση Σώρρα στα μέλη της, επιφορτίζονται δε με καθήκοντα εγκληματικά δήθεν για να προστατεύσουν την εθνικιστική «αγνότητα» της ομάδας έναντι των υπόλοιπων «μπάσταρδων» και «υβριδίων» (sic).
Οι λόγοι που έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη πολιτικών τερατογενέσεων (γιατί περί αυτού πρόκειται) και ψευδοΜεσσίων τύπου Σώρρα - για να μην αναφερθούμε σε όλους εκείνους που εξαπατούσαν τους απελπισμένους πολίτες και υπόσχονταν μονομερή διαγραφή του χρέους, σκίσιμο μημονίων και άλλα τοιαύτα, τερατογέννεση άλλου είδους ήταν και το φαινόμενο εκείνο- είναι κυρίως το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, η κουφότητα, η απόγνωση, ο πανικός, η οργή και η ματαιοδοξία των ανθρώπων. Ακριβώς οι ίδιοι λόγοι φυσικά, είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει στην έξαρση του λαϊκισμού/εθνικισμού, παρέχοντας βήμα εντός του Κοινοβουλίου σε ακροδεξιά/εθνοσοσιαλιστικά κόμματα, ή στον αντίποδα στην ανάδειξη χωλών και κίβδηλων αριστερών Κυβερνήσεων. Έτσι, ο Σώρρας απευθύνεται σε ανθρώπους απελπισμένους, που έχουν χρέη, σε ανθρώπους θυμωμένους από το σύστημα, που έχουν τραφεί με τον εθνικισμό και την ανωτερότητα της «αρείας φυλής», σε ανθρώπους που πιστεύουν σε ψεκασμούς, ερπετοειδή και παγκόσμιες συνωμοσίες. Ευαγγελίζεται δε πλήρη αποπληρωμή των χρεών όσων τον ακολουθήσουν και μια παραπλανητική καμπάνια «σεισάχθειας», καθώς και μια «Ελλήνων Συνένωση». Έχουμε δηλαδή το καλύτερο μείγμα οικονομικής απελπισίας και εθνικιστικής έπαρσης, τη στιγμή που ήδη δοκιμάσαμε την άλλη συνταγή, εθνο-αριστερο-λαϊκιασμού τα τελευταία δυο χρόνια. Εκτός των άλλων λόγων, υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται σε τίτλους και αξιώματα. Όταν μια ζωή ο πολίτης ασκεί ένα τίμιο επάγγελμα, πλην όμως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από την κοινωνία, και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να ιδρύσει ένα γραφείο, όπου θα φέρει τον τίτλο του προέδρου, δεν μπορεί να μην συγκινηθεί.
Τι κάνει όμως με αυτούς τους επικίνδυνους τρελούς το Ελληνικό Κράτος;;;
Πού βρίσκεται η Δικαιοσύνη ώστε να τιμωρήσει τον «ηθικό αυτουργό» Σώρρα ως ηγέτη της οργάνωσης, καθώς η επιρροή του προς τα μέλη της είναι τέτοιας έντασης που τους πείθει να τελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις;;;
Είναι δυνατόν η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη να μην μπορούν να μας διαβεβαιώσουν κατηγορηματικά και επισήμως για το αν αυτός ο άνθρωπος έχει 600 δισεκατομμύρια ευρώ; Και τι κάνουν για τις καταγγελίες σχετικά με την οργάνωση του;;;

Η απάντηση δόθηκε από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που με απόφασή του έκρινε ότι πράγματι απεδείχθη ότι ο κύριος αυτός έχει 600 δισεκατομμύρια ευρώ!!!!!

Η εν λόγω απόφαση αναφέρει στο αιτιολογικό της ότι ο Αρτέμης Σώρρας «δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισ. ευρώ που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων, λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας» και το δικαστήριο αποφαίνεται ότι «από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν» και «εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει». Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς περί διασποράς ψευδών ειδήσεων από τον Σώρρα και λοιπούς συνεργάτες του, οι οποίοι αθωώθηκαν για την ως άνω κατηγορία!!!!!!!!

Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και κ-Υ-νοβουλευτικά, αφού στις 19 Δεκεμβρίου στη Βουλή απαντήθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου  σχετική επίκαιρη ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το Σώρρα, τους συνεργάτες του, την ύπαρξη των αμφιλεγόμενων χρημάτων, και το αν όντως τελείται το έγκλημα της απάτης από την εν λόγω οργάνωση. Η υφυπουργός διαβεβαίωσε, απαντώντας και σε επερωτήσεις βουλευτών, ότι από τα δυο υπουργεία (Δικαιοσύνης και Οικονομικών) έχουν γίνει όλες οι προσήκουσες ενέργειες, ότι το υλικό από την έρευνα δεν είναι ανακοινώσιμο, διότι καλύπτεται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας κι ότι οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Η συζήτηση έληξε με αοριστολογίες, χαριτολογίες και κλίμα θυμηδίας.

Η κατάσταση όμως είναι σοβαρή, δεν χωρούν σκώμματα και ελαφρότητα. Ίδωμεν  τώρα, μετά τις αποκαλύψεις για την ανθρωποκτονία, τους εκβιασμούς και σωρεία άλλων εγκλημάτων, τι ακριβώς είναι αυτή η οργάνωση που εκμεταλλεύεται την ανάγκη, την ευήθεια και την απελπισία ορισμένων συμπολιτών μας.
Δυστυχώς, είμαστε μάρτυρες ενός δικαιϊκού συστήματος που διυλίζει τον κώνωπα τιμωρώντας απλούς πολίτες για πταίσματα και καταπίνει την κάμηλον, αθωώνοντας πανηγυρικά εγκληματίες σαν το Σώρρα. Η Δικαιοσύνη απεδείχθη διόλου διορατική, απεναντίας μυωπική και κοντόφθαλμη, μιας και αντί να κόψει από τι ρίζα το φαινόμενο που λέγεται «Ελλήνων Συνέλευσις» εν τη γενέσει και να προλάβει τα χειρότερα, επέλεξε να εθελοτυφλεί.
Το πολιτικό σύστημα, το οποίο αδυνατεί να εμπνεύσει τους πολίτες, αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, της κοινωνίας και της χώρας, αφήνει έκθετους τους πολίτες στον κάθε τυχάρπαστο λαϊκιστή και πολιτικό απατεώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα πολιτικών τερατογεννέσεων, διαφόρων εκφάνσεων, εσχάτως αυτό του κινήματος του Αρτέμη Σώρρα.
Η πολιτική πρωτοβουλία και η εκστρατεία ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος στην Πατρίδα μας, η πολιτική δημοκρατική επανάσταση που ακούει στο όνομα "δέλτα", έχει εντοπίσει έγκαιρα και με ακρίβεια τα προβλήματα και τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, που οδηγεί σε τέτοιες τερατογεννέσεις και το, κυριότερο, έχει προτείνει τη λύση, που θα τη δώσει ο ίδιος ο πολίτης και κανένας σωτήρας.
Μάθε πώς στο δέλτα.
Γίνε υποστηρικτής http://todelta.gr/participate/

Ίρις Σταθάκου είναι δικηγόρος και εκ των υποστηρικτών του δέλτα



10 σχόλια:

  1. Ο Σώρρας ειναι ενα νούμερο που ομως κατάλαβε οτι υπαρχουν στην Ελλαδα πολλα αλλα νούμερα και τα εκμαιταλευτηκε....
    ΟΜΩΣ ακομη και αν αυτο το νούμερο Σώρρα εξαφανισθεί τα υπόλοιπα θα περιφέρονται αδέσποτα μεταξυ του σκίζουμε τα μνημονια , η τις σημαίες αν ειναι για ιδιωτική χρήση,η των απόψεων οτι η Κωνσταντινούπολη θα δωθεί σε εμας γιατι δεν θα εχουν τι να την κανουν οι μεγάλοι....
    Σαββα καλο κουράγιο στην προςπαθεια σας που εκ των πραγμάτων ειναι Δ υσκολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορφέα
      αν και έχω μάθε στη ζωή μου να αγωνίζομαι και να τρέχω μεγάλες αποστάσεις, υπερμαραθωνοδρόμος γαρ, ομολογώ ότι δεν θα έκανα, δεν θα ξεκινούσα εγώ αυτό το εγχείρημα.
      Γιατί όσο μεγαλώνεις, τόσο τα μετράς και τα ζυγίζεις όλα.
      Όμως εμπιστεύομαι τα παιδιά, τους νέους που το ξεκίνησαν.
      Γιατί οι νέοι έχουν αυθορμητισμό και ορμή.
      Τους στηρίζω λοιπόν και περιμένω να τους στηρίξουν οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι στον καθένα μας ανήκει η ευθύνη να σωθεί αυτή η χώρα.

      Διαγραφή
  2. Σάββα,

    Πας στοίχημα ότι θα βρεθούν αρκετές χιλιάδες εγκεφαλικά αναπήρων που έχουν μάλιστα και δικαίωμα ψήφου να τον υποστηρίξουν στις προσεχείς εκλογές;

    Δεν με εκπλήσσει τίποτα πλέον! Εάν υπήρξαν μερικές εκατοντάδες που αυτοβούλως εμφανίζονται σε βίντεο να ορκίζονται πίστη κι αφοσίωση στον «Πολέμαρχο» με τη μυστική τεχνολογία των «Ελ», φαντάσου πόσοι κρυφοί υποστηρικτές του ζουν ανάμεσά μας.

    Αν ο λαός αυτός έχει ψηφίσει σε εκλογές ημίγυμνους καρνάβαλους, διωκόμενους ή καταδικασμένους από την ποινική δικαιοσύνη, υμνητές του Χίτλερ ή του Στάλιν, ακτιβιστές με τσεκούρια, νονούς του υποκόσμου, κοινωνικά απαίδευτους τραμπούκους που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε μία πρόταση σε σωστά Ελληνικά, γιατί να μην χάφτει αμάσητο το χόρτο που του πουλάει ο κάθε επιτήδειος;

    Αν ο λαός αυτός έχει επιλέξει να τον κυβερνήσουν ο Σιμήτης, ο Λαλιώτης, ο «Άκης» (που του στρώνανε χαλιά και τον προσκυνούσαν ως Φαραώ), ο Μπέος, ο «Βαγγέλας», ο GAP, o «υπουργός Μυκόνου» Μιλτιάδης, ο μπούλης «υπουργός Ικαρίας», ο Καρανίκας, η Κούνεβα, ο «πουλάω 50 κιλά βιβλία» και η παρέα του Βατοπεδίου, γιατί να μην αναδείξουν και τον «κατά φαντασία Κροίσο» που συχνάζει στα πατσατζήδικα; Μιλάμε για τον ίδιο λαό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να μην πληρώσει τα διακοποδάνεια που έπαιρνε τόσα χρόνια και μιλάμε για τον ίδιο λαό που μέχρι και σήμερα νομίζει πως οι ναζιστές είναι πατριώτες και πως φυλακίστηκαν δήθεν για την ιδεολογία τους και όχι για ποινικά αδικήματα.

    Μιλάμε για τον ίδιο λαό, που πιπιλάει την καραμέλα ότι για τα δεινά του φταίνε αποκλειστικά οι κακοί ξένοι, οι Εβραίοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι εξωγήϊνοι - οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον ίδιο. Μιλάμε για τον ίδιο λαό που καταφεύγει σε ρασοφόρους μάγιστρους για να «φύγει» η οικονομική κρίση και να ξαναζούμε και πάλι όπως παλιά, τότε που τα διακοποδάνεια και οι κάρτες φυτρώναν στους κήπους. Μιλάμε για τον ίδιο λαό που προσκυνάει θαυματουργές σαγιονάρες και διατηρεί φρούδες ελπίδες σε προφητείες πως τάχα θα μπει καβαλάρης στην Αγια Σοφιά την ώρα που κλάνει μέντες (και αδειάζει τα σουπερμάρκετ) κάθε φορά φταρνίζονται οι Τούρκοι.

    …με τέτοιο πολιτικά ανώριμο, καλοπερασάκια και επιρρεπή σε λάθη λαό, δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν ο Σώρρας ή ο κάθε «Σώρρας», εκλεγεί ακόμη και «συμπαντικός αυτοκράτορας του Ελλάνιου κόσμου» με πρωτεύουσα τη Γαστούνη Ηλείας. Και παρά τις (ανόητες και αυτοκτονικές) πολιτικές επιλογές του λαού αυτού, συνεχίζουμε να έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση πως «εμείς» είμαστε οι σωστοί και όλοι οι «άλλοι» είναι μοχθηροί και ζηλόφθονες που θέλουν το κακό μας…!

    Αν και είμαστε ένα Έθνος με καταγεγραμμένη Ιστορία χιλιετιών, αποδεικνύεται πως όχι μόνο δεν έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, αλλά με τις πολιτικές μας επιλογές διακινδυνεύουμε προκλητικά το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κυβερνήσεις έλαβαν εντολές για καιρό να μην σταματήσουν τον Σώρρα διότι όπως και αυτές, έφτιαξε και αυτός βαλβίδες για να ξεφουσκώνει η οργή του κόσμου. Ο ίδιος δημόσια δήλωσε τη συνεργασία του με ξένες υπηρεσίες φουσκώματος και ξεφουσκώματος. Αφού έκανε το ξεφούσκωμα που μπορούσε θα ξεφουσκωθεί και αυτός για να φουσκωθούν και ξεφουσκωθούν και άλλες κινήσεις μέχρι να κλατάρει εντελώς το γένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Γ.Σ. ...σημαςια δεν εχει ο Σώρρας αυτου και εαυτού ,όσο το φαινόμενο των Σωρροπληκτων λοβοτομημένων συμπολιτών μας που πείθονται απο τέτοια εποχιακά φρούτα...
    ( ...παντα ευκολόπιστος και παντα προδομένος...ως λεει και ο ποιητής..)
    Σαββα καλο ειναι η προςπαθεια των νέων να μπολιάζεται με τις εμπειριες των τίμιων παλιών ,γιατι οπως εχει καταλάβει, οταν ο άνθρωπος αρχίζει να αντιλαμβάνεται καποια πραγματα απο το πολιτικο παιχνίδι που μια ζωή του παίζουν και τον εξαπατούν.....ειναι ηδη γέρος...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοβαρευθεῖτε στά τοῦ νομικοῦ Ἑλληνορρωμαϊκοῦ πολιτισμοῦ μας. Σέ καμία σοβαρή δικονομία τοῦ κόσμου, δέν βαρύνεται κάποιος, ἤ ἡ δημοσία ἀρχή, νά ἀποδείξῃ, ἀρνητικά γεγονότα. Τά ἀρνητικά γεγονότα, πάντα μένουν ἀναπόδεικτα. Δέν ἀποδεικνύονται!
    Γι' αὐτό, τό βάρος ἀποδείξεως εἶναι πάντα σέ ἐκεῖνον πού ἐπικαλεῖται ὅτι κάτι ἔγινε, ἤ ὅτι κάτι ὑπάρχει.
    Ποτέ τό ἀπίστευτο τῆς ἀνωτέρωω ἀοφάσεως Μονομελοῦς δικαστηρίου δέν θά λεγόταν παλαιότερα: " από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν" .
    Μετά μᾶς φταίει ἡ Κωνσταντοπούλου, πού σέ πολιτκῶς ἀριστερή βέβαια ἐκδοχή, ἔχει πάντως ενσωματώσει στοιχεῖα τέτοιων αὐτονόητων ἀληθειῶν. Ἀλλά ποιός φταίει πού ἡ ἀπόφαση τοῦ Μονομελοῦς δικαστηρίου ἔφτασε νά λέῃ τέτοια πράγματα;
    Τά τεκμήρια! Παντοῦ τεκμήρια. Φορολογικά, πολιτικά, ἀκόμη καί ποινικά, φταῖς ἄν δέν ἀποδείξῃς ὅτι δέν φταῖς! ἔχεις παρανομήσει, ἄν δέν ἀποδείξῃς ὅτι δέν ἔχεις παρανομήσει!
    Ἕνα κατρακύλισμα τοῦ ἀποδεικτικοῦ βάρους στόύς ὤμους αὐτοῦ που ἀδυνατεῖ νά ἀποδείξῃ ὅτι δέν ἔγινε κάτι, ὅτι δέν εἶναι ἐλέφαντας, ὅτι δέν εἶναι ὁμοφοβικός, ὅτι δέν εἶναι καί ἔτσι καί ἀλλιῶς!
    Καί ὅπως πάντα, στά καίρια ρήγματα τοῦ πολτισμοῦ μας, τόν δρόμο τόν ἄνοιξε ἡ λεγόμενη "θρησκευτική ἐλευθερία" τῶν νεοφανῶν αἱρέσεων, , σιγανό ποταμάκι, χῶρος ὅπου κάθενας εἶναι ὅ,τι δηλώνει! Καί ἐπί πλέον, δικαίωμά του νά μήν δηλώνη τίποτα! Ἄς ἀποδείξουν οἱ ἄλλοι ὅτι δέν τούς κορόϊδευε, ὁ ἐπιτήδειος ἐκμεταλλευτής τῶν βιωμάτων τους, ὁ αἱρεσιάρχης.
    Τέτοιος περιγράφεται ὁ Σῶρρας ἀνωτέρω. Ἄκου πούλησε στόν Ὀμπάμα τά μυστικά τοῦ ...Ἀπόλλωνα!
    Ἄν δέν ἦταν ὁ ἀποχριστιανισμός πού ἐπεδίωκε κομμάτι τοῦ Σύριζα, μαζί μέ τήν ἀρχαιολατρεία ἀρκετῶν ἡγετικῶν μελῶν τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς, παράλληλα μέ κάποιες ἀποκρυφιστικές εἰδωλολατρικές σέκτες-αἱρέσεις, ὑπό τήν ἰδεολογική προστασία τῆς μέϊντ ἴν ΗΠΑ Νέας Τάξεως Πραγμάτων, θά εὕρισκε ὁ Σῶρρας ἀκροατές; Μέ βάση τήν οικκονομική κρίση μόνον, θά τόν εἶχαν πάρει μέ τίς πέτρες. Ὄχι, νά μπερδεύονται καί δικαστήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δέν ἐξελίχθηκε ὁ ἄνθρωπος ἔκτοτε, κε Πόϊντμαν. Ἴδιος εἶναι. Μόνο πού λόγῳ καί χάριτι Ἰησοῦ Χριστοῦ καί τῆς Ἐκκλησίας Του, ἀγίασαν πολλοί ἐντός αὐτῆς, καί χάρη σέ αυτούς ὁ κόσμος ὅλος "παρηγορήθηκε". "Βελτιώθηκε" ὅπου ἄγγιξε ἠ ἀγιοσύνη αυτή. (κατάργηση δουλείας, ὅσο τό δυνατόν, θέση γυναικῶν ὅλο καί πιό τιμητική, σεβασμός τοῦ ἀνθρώπου ὡς προσώπου ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ)
      Αλλά καί πρίν ἀπό 2000 χρόνια, κάτι βελτιωνόταν ὅλως κατ' ἐξαίρεση, λόγῳ τῆς καλοπιστίας, ὅπου κι ἄν εὑρίσκετο, [καί σέ Ἕλληνες καί σε΄Ἐβραίους, καί σέ Κινέζους,καί στήν Σίβυλλα, ὅπου κι ἄν προφήτευσε αὐτή...], ὡς πρός τό ὅτι ἀναμενόταν ἡ ἔλευση τοῦ Χριστοῦ, τοῦ Σωτῆρος τοῦ ἀνθρώπου. Ἦταν ὁ λεγόμενες σπερματικός λόγος γιά τούς ἀρχαίους Ἕλληνες, ἦταν ὁ προφητικός λόγος στόν ἀρχαῖο Ἰσραήλ, ἦταν κάποιοι σοφοί τῆς Κίνας, ἦταν τό δίκαιο στούς Σπαρτιάτες καί στούς Ρωμαίους, ἦταν ἡ φιλαλήθεια ἤ ἡ φιλοξενία ἀκόμη καί σέ βαρβάρους.
      Τώρα, μέ τόσο πόλεμο κατά τοῦ Χριστοῦ καί τῆς ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας Του, μέ σύγχυση ἔξω ἀπό τήν Ἐκκλησία Του, ὡς πρός τό ποιός εἶναι ὁ ἀληθινός Μεσσίας, ὁ προαιώνιος Μεσίας, καί μέ τήν ἀφροσύνη ὅτι, ἀντί τοῦ Ἀληθινοῦ Μεσσία μεταξύ Θεοῦ καί ἀνθρῶπων, σώζει τόν ἄνθρωπο ἤ τό νόημα τῆς ζωῆς του, αἰωνίας, κάποιος μόνον προφήτης..., ξεφυτρώνουν οἱ αἱρεσιάρχες τάχα γιά νά καλύψουν τό κενό. Κενό δέν ὑπάρχει ὅμως, παρά στίς φαντασίες τῶν πεπλανημένων (ζαλισμένα πρόβατα, ἀντί λογικά πρόβατα).
      Τήν ἐποχή τοῦ Χριστοῦ, ἡ ἀνθρωπότητα λόγῳ τῶν δεινῶν της, καί λόγω τοῦ ὅτι δέν εἶχαν πάρει τά μυαλά της ἀέρα ἕνεκα τῆς τεχνολογίας της, μποροῦσε τότε νά σηκώσῃ τό μήνυμα τῆς άληθείας καί τῆς θείας δικαιοσύνης μέ μεγάλη ὅμως δυσκολία. Τώρα, μοιάζει νά ἀδυνατῆ πλέον....ὁλοένα καί πιό πολύ.

      Διαγραφή
  6. Ο Σώρρας δεν έγινε πιστευτός από χιλιάδες σε μια μέρα, υπήρξε ολόκληρος μηχανισμός ακόμα και στρατηγών και καθηγητών και δοκτοράτων που τον ανέβασαν στα μάτια του λαού, πολλοί από αυτούς με καλές προθέσεις. Ο κάθε λαός από τη φύση του περιμένει ηγέτες και αρχηγούς να τον σώσουν. Σε αντίθεση με εσένα εκτιμώ πολύ το κάθε Έλληνα που πιστεύει στην αναβίωση της Ελλάδας έστω και αν έχει πάρει λάθος δρόμο επειδή τον εξαπάτησαν. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα τον έπαιξε και αυτόν σαν βαλβίδα, όπως βαλβίδες είναι και άλλες παρατάξεις για να ξεδίνει ο λαός μέχρι να του φτιάχνουν καινούργιες φούσκες να τσιμπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Even if Sorras were a genuine patriot and leader, we would not be able to distinguish him from the rest and that is the system's biggest success

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.