12/1/17

Η ψευδοκυβέρνηση έστειλε "φιρμάνι" στον Ακιντζί να μην υποχωρήσει

Για υποχωρήσεις στο Κυπριακό κατηγορεί την κυβέρνηση ΑΚΡ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής αντιπολίτευσηςΛύση πρωτογενούς δικαίου και εγγύηση για εκ περιτροπής προεδρία ίσου χρόνου πριν από την κατάθεση χαρτών ζήτησε, μέσω χθεσινής επιστολής, η ψευδοκυβέρνηση από τον Ακιντζί
Συνολικά 7 σημεία περιλαμβάνει η επιστολή με τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας, που απέστειλε χθες η ψευδοκυβέρνηση στον κατοχικό ηγέτη. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ΣΙΓΜΑ, νωρίς το μεσημέρι η λεγόμενη κυβέρνηση απέστειλε «φιρμάνι» στον κατοχικό ηγέτη, στο οποίο τον καλούσε να μην καταθέσει χάρτη, αν δεν εξασφαλίσει την εκ περιτροπής προεδρία.
Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει προς τον Μουσταφά Ακιντζί τα ακόλουθα:
-Ζητείται πρωτογενές δίκαιο από την ΕΕ.
- Η εν λόγω συμφωνία να εγκριθεί από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
- Διασύνδεση της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων με τα πιο πάνω σημεία.
- Να υπάρξει επίσημη διαβεβαίωση για υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ΕΕ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
- Πολιτική ισότητα και εγγύηση για εκ περιτροπής προεδρία, αλλιώς με τίποτα δεν δίδεται χάρτης.
- Στο ίδιο πλαίσιο, μέσω της ανακοίνωσης, το ψευδοκράτος ζητεί όπως η εκ περιτροπής προεδρία να είναι ίσου χρόνου μεταξύ των δυο συνιστωσών πολιτειών.
- Τέλος, ζητά να υπάρξουν καθόλα καθαρά κριτήρια για περιουσιακό, για να υπάρξει ελάχιστη δυνατή μετακίνηση πληθυσμών.


Οι απειλές Γιλμάζ
Την ίδια ώρα, σκληρή στάση για τα όσα τεκταίνονται στη Γενεύη κρατά η τουρκική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία (CHP) Οζτούρκ Γιλμάζ, σε μία προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση του ΑΚΡ, δήλωσε ότι «το Κυπριακό είναι για εμάς κόκκινη γραμμή, όπως και για την Τουρκία» και προδίκασε ότι η λύση που συζητείται θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο το νησί.
«Προσπαθούν με μεγάλη ανησυχία οι διαπραγματεύσεις να διεξαχθούν στη βάση ‘δώσε να τελειώνουμε’. Ακόμη και σε ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα, δεν υπάρχει καμία ευαισθησία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κεμαλικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Πόσοι άνθρωποι στην Τουρκία γνωρίζουν ότι η Κύπρος που πήραμε το ΄74 θα παραδοθεί σε ένα τραπέζι;
Οι εθνικές ευαισθησίες δεν λαμβάνονται υπ' όψιν. Δημιουργήθηκε μια ολόκληρη κοινωνία και δεν υπάρχει ζήτημα καν. Εσείς που σκοτώνετε εδώ το πολίτευμα, που το κάνετε ενός ανδρός πολίτευμα, σκέφτεστε πόσο θα πονέσει όταν δώσετε την Κύπρο στη Γενεύη;».

Βλέπουν υποχωρήσεις
Ο Γιλμάζ, αναφερόμενος επίσης στα ποσοστά εδάφους που θέλει η ε/κ πλευρά να δώσει στους Τ/κ, είπε: «Το μεγαλύτερο μέρος της Μόρφου, η ενδιάμεση περιοχή, τα κλειστά Βαρώσια, το πιο στρατηγικό μέρος της Κύπρου, το Ριζοκάρπασο, στο όνομα της ομοσπονδίας τα παίρνουν από την ΤΔΒΚ και δίνουν τη διοίκηση στους Ε/κ. Η ακτογραμμή επίσης μειώνεται». O αντιπρόεδρος του CHP αναφέρθηκε και στο περιουσιακό, στο οποίο έχουν γίνει επίσης πολλές υποχωρήσεις, όπως είπε. «Αν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Κύπρο, θυμηθείτε ότι σας προειδοποίησα», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να λυθεί τώρα στη Γενεύη το ζήτημα. Εγγράφει όμως σοβαρές (και καταστροφικές για τον ελληνισμό) υποθήκες σαν έναρξη για τον/τους επόμενο/ους γύρους συνομιλιών, όποτε κι όπου προκύψουν.
    Και σιγά-σιγά προσπαθεί να παγιώνεται στις συνειδήσεις μας η πανάθλια Ομοσπονδία.
    Απελευθέρωση-η μόνη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.