11/1/17

Γροθιά στο στομάχι

Έκανα πριν λίγη ώρα ζάπινγκ και σταματώ στον ΣΚΑΪ. Προβάλλεται η χιουμοριστική εκπομπή "Ό,τι να ΄ναι" με τους Βουλαρίνο-Νικολάου, η οποία με αφορμή τα 600 δισ. του Σώρρα (χθες το βράδυ στην εκπομπή του Αναστασιάδη στον ΑΝΤ1, αυξήθηκαν στα 2,8 τρισ.!!!) κάνει γκάλοπ στον δρόμο υποβάλλοντας δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις:
Ερώτηση 1η: Πόσα εκατομμύρια είναι το 1 δισ. ευρώ;
Ερώτηση 2η: Πόσα εκατομμύρια είναι τα 3 τρισ. ευρώ;
Πάνω από 15 νοματαίοι κυρίως μεταξύ 20-35 ετών αλλά και μερικοί μεγαλύτεροι έως και 60 ετών με έκαναν να τιναχτώ από την καρέκλα μου. Δεν πίστευα αυτά που άκουγα και έβλεπα.
Οι απαντήσεις στην 1η ερώτηση ήταν 300 εκατ., 200 εκατ. 100 εκατ. 400 εκατ.!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι απαντήσεις στη 2η ερώτηση αντίστοιχα ήταν 200 δισ., 400 δισ. 999 δισ. ευρώ!.
Για όσους δεν το είδαν αξίζει να μπούν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΚΑΪ μόλις ανέβει η αποψινή εκπομπή.
Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν και καθορίζουν το μέλλον της χώρας στρώνοντας αναλόγως το τραπέζι για το γεύμα των επόμενων γενεών. Και όπως οι περισσότεροι πίστεψαν τα δισ. του Τσίπρα και το 1 τρισ. ευρώ από τους... υδατάνθρακες του Καμμένου αύριο μεθαύριο θα πιστέψουν και τα τρισ. του Σώρρα. Τι να πω; Ντροπή; Ξεφτίλα; Αυτή είναι η εθνική μας κατάντια. Γροθιά στο στομάχι...
Υ.Γ.: Στα ωραία της εκπομπής το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" με τις εξαγγελίες Τσίπρα, αφού προηγουμένως οι παρουσιαστές είχαν "πασάρει|" το σχετικό βίντεο ως ανακοινώσεις Σώρρα!

6 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=t7ZX_JhMJvo&feature=youtu.be

    θλιβερή κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀλήθεια,παρακαλῶ κάποιον ποὺ γνωρίζει,διότι περὶ τὰ οἰκονομικὰ εἶμαι πλήρως ἄσχετη,νὰ μοῦ διευκρινίση:

    Ποιὸ ἦταν τὸ χρέος τῆς χώρας μας,ὅταν μπήκαμε στό ΔNT;

    Ἔχει μειωθῆ μετὰ τὰ ὅσα ἔχουμε πληρώσει;Ἀπὸ ὅτι ὑποψιάζομαι,αὐξάνεται καὶ ἐπειδὴ ἔχω μιὰ κάποια ἡλικία φοβᾶμαι μήπως πεθάνω "Μνημονιακή".

    Πῶς δημιουργήθηκε τὸ χρέος αὐτὸ;

    Γιατὶ νὰ μὴ πληρώσουν αὐτοὶ ποὺ τὸ δημιούργησαν;

    Τὸ "μαζί τὰ φάγαμε",εἶναι 80% ὁ κύριος ποὺ τὸ εἶπε,20% οἱ δικοί του καὶ 0% ἐγώ καὶ ὅλοι οἱ λοιποὶ ἐμεῖς.

    Ποιὸ εἶναι τὸ πραγματικὸ χρέος;

    Ρωτῶ ὅλα αὐτὰ διότι ἔχω ἀκούσει κάτι περί θυσίας τῆς Ἑλλάδος γιὰ νὰ σωθοῦν Γαλλικὲς καὶ Γερμανικὲς τράπεζες καὶ ἦρθε στὸν νοῦ μου ἡ κυρία τοῦ Καρατζαφέρη* ποὺ ἐδὲχετο θυσία τῆς Ἑλλάδος γιὰ νὰ σωθῆ ἡ Εὐρώπη.

    Τὸ ὅλο πρᾶγμα μοιάζει μὲ νέας ἐφευρέσεως,κατοχὴ ἀφοῦ πλέον δὲν εἶναι τῆς "μόδας" νὰ γίνωνται εἰσβολὲς γιὰ τὴν ἁρπαγή πλούτου μιᾶς χώρας καὶ μάλιστα ἀνηκούσης στὴν ἘΕ.

    Εἶμαι ἀφελὴς ἄν ρωτήσω,γιατὶ ἐνδιαφέρει τὸν δανειστὴ πῶς θὰ ξαπληρώσω τὸ χρέος μου καὶ ὄχι ἄν ἐγώ τὸ ξεπληρώσω μὲ ὅποιον τρόπο μὲ συμφέρει παρὰ νὰ ὁδηγήσω τὴν οἰκογένειά μου σὲ ἀφανισμὸ,στὴν προκειμένη περίπτωσι,τὴν χώρα μου;

    Μετὰ ἀπὸ ὅλα αὐτὰ ρωτῶ,ποῦ στὸ διάβολο πῆγαν οἱ Ἕλληνες,τὰ ἐγγόνια τοῦ Λεωνίδα,τοῦ Μεγαλέξανδρου,τοῦ Καραϊσκάκη,τοῦ Νικηφόρου Φωκᾶ ποὺ ἐλευθέρωσε τὴν Κρήτη ἀπὸ τοὺς βαρβάρους τῆς Ἀφρικῆς(τ᾿ἄκοῦς Ἀναστασιάδη;)

    Μήπως τελικὰ ὁ Luigi Cavalli Sforza κάνει λάθος;

    Πράγματι ἐπιζητῶ ἀπάντησι καὶ εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων ὅποιον μοῦ τήν δώσει.

    *Ὁ Καρατζαφέρης ξαναεμφανίστηκε νομίζοντας ὅτι ξεχάσαμε πώς ψήφισε Μνημόνιο,πώς ζήταγε τὸν Παπαδῆμο καὶ πώς εἶχε στὸ κόμμα του τον Ἑλλαδέμπορα Γεωργιάδη καὶ τὸν τσεκουροφόρο,πρώην ὁπαδο τοῦ Λεπὲν καὶ νῦν τοῦ Μητσοτάκη,Βορίδη.

    Ταϋγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι πίστεψαν και το "λεφτά υπάρχουν" και τα αντιμνημονιακά Ζάπειο 1 & 2, σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θέλει να ελπίζει στο καλύτερο, την ευθύνη έχουν αυτοί που λεηλάτησαν και πτώχευσαν την χώρα με λίγα λόγια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χρέος της Ελλάδος σαν σκέτο νούμερο δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το χρέος μίας χώρας υπολογίζεται σαν ποσοστό βάση του ΑΕΠ της. Αν πούμε ότι μία χώρα χρωστά 100 δις, τότε το χρέος της είναι μεγάλο ή μικρό? Δεν μπορούμε να το πούμε αν δεν γνωρίζουμε το ΑΕΠ της συγκεκριμένης χώρας. Αν η χώρα έχει ΑΕΠ 1 τρις τότε το χρέος της είναι ασήμαντο (10% επί του ΑΕΠ). ΑΝ όμως έχει ΑΕΠ 50 δις, τότε το χρέος της είναι τεράστιο (200% επί του ΑΕΠ) Βέβαια στον πραγματικό κόσμο παίζει σημαντικό ρόλο και η φερεγγυότητα μίας χώρας. Πχ. η Ιαπωνία έχει χρέος 250% του ΑΕΠ της αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα.

    Τώρα η Ελλάδα έχει χρέος 172,2% του ΑΕΠ. Το 2009 είχε 126,8% του ΑΕΠ. Σαν απόλυτο νούμερο η αύξηση του χρέους δεν είναι γραμμική. Και αυτό γιατί το ΑΕΠ της Ελλάδος έχει υποστεί σημαντική μείωση (πάνω από 24%) με ταυτόχρονη αύξηση του δημοσίου χρέους.

    Από που προήλθε το χρέος? Αν δεις τον πίνακα στο site https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82
    θα διαπιστώσεις ότι από το 1995 που δείχνει ο πίνακας μέχρι και το 2012 είχαμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς σαν χώρα. Αυτά τα ελλείμματα πως καλύφθηκαν? Με δανεισμό φυσικά. Δανειστήκαμε χρήματα για το "Τσοβόλα δώστα όλα" δανειστήκαμε για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, δανειστήκαμε τεράστια ποσά για την άμυνα, δανειστήκαμε, δανειστήκαμε.... και πάει λέγοντας. Τα χρήματα αυτά συν τους τόκους μας κάνουν το 126,8% του ΑΕΠ. Από τα μνημόνια και μετά αυξήθηκε το χρέος σαν απόλυτο νούμερο αλλά έπεσε και το ΑΕΠ της χώρας. Διπλό το κακό. Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα φέσωσε τον τόπο χωρίς να κάνει τίποτα 80 δις €. Αυτό ίσως είναι και το μόνο ποσό που εκπίπτει από το "μαζί τα φάγαμε".

    Όσον αφορά το που πήγαν αυτά τα χρήματα είναι εύκολο. Πολλά πήγαν σε πραγματικές δαπάνες του κράτους. Υποδομές, άμυνα κτλ. Κάποια πήγαν σε τόκους, μίζες, υπερκόστολογήσεις, γλέντια συνδικαλιστών, ταξιδάκια υπουργών κτλ. Κάποια σε μισθούς συντάξεις και νέες προσλήψεις και κάποια για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών.

    Είναι πραγματικό το χρέος? Φυσικά και είναι γιατί εμείς μόνοι μας συναινέσαμε για να τα πάρουμε. Τώρα αν έχεις ανάγκη για να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις και σου δανείζει ο άλλος με 9% επιτόκιο, δεν φταίει ο άλλος. Φταις εσύ που δεν νοικοκυρεύεις τα οικονομικά σου. Στον πίνακα που ανέφερα πιο πάνω θα δεις ότι το 1990 είχαμε έλλειμμα δημόσιου προϋπολογισμού 15%!!!!!

    Όσον αφορά για το ποιος θα πληρώσει το χρέος, αναφέρεις "να τα πληρώσουν οι κυβερνήσεις", έχω την άποψη ότι θα τα πληρώσουμε εμείς και μας αξίζει. Μας αξίζει γιατί παρ' ότι πέρασαν τόσα χρόνια ύφεσης, μάθαμε τόσα πολλά, αποκαλύφθηκαν περισσότερα και εμείς ψηφίζουμε πρόθυμα πάλι όσους θα μας τάξουν το "λεφτά υπάρχουν". Καλά να πάθουμε!

    Ελπίζω να σε κάλυψα στα βασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ GeorgeTS Ptol

    Ταϋγέτη.

    Σ᾿εὐχαριστῶ
    καὶ ἔχεις δίκιο στὴν τελευταία σου πρότασι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.