15/1/17

ΝΑΤΟ-Πολωνία: Η άφιξη των Αμερικανών στρατιωτικών

Επιβαίνοντας σε αεροσκάφος Boeing 747της Atlas Air, ενός από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς που χρησιμοποιούνται από το αμερικανικό Πεντάγωνο, έφτασαν στο αεροδρόμιο Ławica του Πόζναν στην Πολωνία, 300 Αμερικανοί στρατιώτες στις 11 Ιανουαρίου τα ξημερώματα.
Η άφιξή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ατλαντική Αποφασιστικότητα» (Operation Atlantic Resolve) και της συμπληρωματικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, απόφαση που ελήφθη λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Οι στρατιώτες από το Πόζναν, επιβαίνοντας σε λεωφορεία, κατευθύνθηκαν σε τέσσερις διαφορετικούς προορισμούς εντός της Πολωνίας, τους Żagań, Świętoszów, Skwierzyna και Bolesławiec σύμφωνα με τον έγκυρο «Aviationist». Το αεροσκάφος στη συνέχεια απογειώθηκε και μετέφερε άλλους στρατιώτες στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας, οι οποίοι θα κατευθύνονταν σε κάποιον άλλον προορισμό.

Οι στρατιώτες που μίλησαν στις κάμερες για την άφιξή τους, ανέφεραν ότι απογειώθηκαν από το Κλοράντο Σπρινγκς, όπου επικρατούσαν παρεμφερείς καιρικές συνθήκες, με μια μικρή διαφορά στον τομέα της υγρασίας που επικρατούσε στην Πολωνία.


defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.