23/1/17

Ο Αμόν νικητής στον α' γύρο των προκριματικών των Γάλλων σοσιαλιστών


Ολική ανατροπή στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών για το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Μπενουά Αμόν έρχεται πρώτος, μπροστά από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς με 4 σχεδόν μονάδες διαφορά.

O Μπενουά Αμόν πανηγυρίζει:

Αναλυτικά με βάση τις ψήφους σε 3.090 εκλογικά κέντρα, ο πρώην υπουργός Παιδείας (και αριστερός «αντάρτης» του Φρανσουά Ολάντ) Αμόν λαμβάνει 35,21%, ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς το 31,56% και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ το 18,78%.
Ο Μανουέλ Βαλς, ψηφίζει στις προκριματικές:
Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία προσήλθαν να ψηφίσουν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δείτε τα ποσοστά που πήραν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι:


1- Benoît Hamon : 35.21%
2- Manuel Valls : 31,56%
3- Arnaud Montebourg : 18,78%
4- Vincent Peillon : 6,48%
5- François de Rugy : 3,49%
6- Sylvia Pinel : 2,1 %
7- Jean-Luc Bennahmias : 1,6 %
Ας σημειωθεί ότι τα ποσοστά είναι προσωρινά γιατί καταμετρήθηκαν μόνο 3090 εκλογικά κέντρα στα 7 530.


Συνολικά 7.530 εκλογικά κέντρα άνοιξαν σήμερα στη Γαλλία για τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος και η συμμετοχή κόστιζε ένα ευρώ.

Την Παρασκευή οι βασικοί υποψήφιοι συναντήθηκαν για μια τελευταία φορά με τους αριστερούς ψηφοφόρους και ολοκλήρωσαν μια εκστρατεία εξπρές, στη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν τρεις τηλεμαχίες μέσα σε οκτώ ημέρες.

Βαλς, ο υποψήφιος της «δεξιάς» πτέρυγας του Σοσιαλιστικού κόμματος
Ο Βαλς, 54 ετών που προέρχεται από τη δεξιά πτέρυγα των Σοσιαλιστών, προειδοποίησε κατά των «ψευδών υποσχέσεων» που έδωσαν οι αντίπαλοί του, αναφερόμενος κυρίως στον πρώην υπουργό Παιδείας Χαμόν και στο σχέδιό του για την υιοθέτηση ενός καθολικού εισοδήματος 750 ευρώ για όλους τους Γάλλους, το κόστος του οποίου εκτίμησε ότι είναι τεράστιο.

«Η αριστερά κερδίζει όταν είναι αξιόπιστη, με προτάσεις που είναι αξιόπιστες», υπογράμμισε ο Βαλς, ο οποίος όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Δεκέμβριο φαινόταν να είναι το φαβορί, όμως πλέον έχει χάσει την ώθησή του.

Αμόν, ο «αριστερός» υποψήφιος των Σοσιαλιστών
Από την άλλη ο Αμόν έχαιρε μιας ευνοϊκής δυναμικής από τις δημοσκοπήσεις και είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως «έχει έρθει η ώρα μου».

Μοντεμπούρ: Ψηφίστε Αμόν!
Ο Ανρό Μοντεμπούρ (πρώην υπουργός Οικονομίας του Ολάντ και «αντάρτης» εναντίον της λιτότητας, παραιτήθηκε) εξελέγη τρίτος. «Οι ψηφοφόροι των προκριματικών μίλησαν. Και μίλησαν μαζικά. Επίσης, μαζικά καταδίκασαν την πενταετία Ολάντ καθώς και εκείνους που εφάρμοσαν φιλελεύθερες πολιτικές» ήταν η πρώτη δήλωση του Μοντεμπούρ, εννοώντας τον Μανουέλ Βαλς που ήρθε δεύτερος.


Ο Μοντεμπούρ, στην «αριστερή» πτέρυγα και αυτός (φίλος του Γιάνη Βαρουφάκη) κάλεσε τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Μπενουά Αμόν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, ώστε να αποκλείσουν τον Μανουέλ Βαλς.




Κέρδος online 23/1/2017 7:31

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.