17/1/17

Τα βήματα της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία - Ανάλυση Τούρκου καθηγητή

(Φωτ.: worldstockmarket.com)
Η αντιπολίτευση αλλά και η κυβέρνηση, με διαφορετική ένταση η καθεμία επισημαίνουν ότι υπάρχει μια κρίση στην Τουρκία. Ο καθηγητής Χουρσίτ Γκιουνές επισήμανε ότι ακόμη και αν δεν υπάρχει κρίση με την τεχνική έννοια της λέξης, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. Οι απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων που ήρθαν μαζί με την Πρωτοχρονιά, οι έντονες διακυμάνσεις της τιμής του δολαρίου, η ανεργία που δεν έχει επιλυθεί εδώ και πολύ καιρό και έχει μετατραπεί σε δομικό πρόβλημα και η μη επίτευξη της ανάπτυξης η οποία θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας, χαρακτηρίζονται ως ο ήχος από τα βήματα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.
Ο πρώην βουλευτής του CHP και οικονομολόγος καθηγητής δρ Χουρσίτ Γκιουνές αξιολόγησε για την εφημερίδα μας*, τις καταστάσεις που βιώνουμε και δηλώνει πως παρόλο που η Τουρκία δεν έχει οικονομική κρίση, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες που προκαλούν κρίση. Η αξιολόγησή του έχει ως εξής: εδώ και καιρό γίνεται συζήτηση για την πιθανότητα οικονομικής κρίσης στην Τουρκία.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Μιλάμε πάντοτε για τον γνωστό κολοσσό τής παγκόσμια οικονομίας με τούς εκτυφλωτικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το αστέρι τού G20, που σύμφωνα με άρθρα και ανακοινώσεις "εγκρίτων" οικονομολόγων (Ελλήνων, τούρκων και άλλων) πρόκειτια (ή επρόκειτο) το έτος 2020 να είναι η Οικονομική Δύναμη παγκόσμιο υπόδειγμα και κάπου το 2030 (;) η κορυφαία (ή έστω μεταξύ των τριών κορυφαίων) τού πλανήτη Γή.
    Και προς την οποία έκλιναν γόνυ θαυμασμού, σεβασμού ακόμη και δοξολογίας,
    ποικίλοι κύκλοι Ελληνικοί και ξένοι.
    Προφανώς βιάστηκαν όσοι υμνούσαν την τουρκιά και τον σουλτάνο της και μάς προανήγγελαν τούς θριάμβους της για το 2030 .
    Άλλωστε για να μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται η οικονομία μιάς χώρας μέχρι το 2030, θα πρέπει απαραιτήτως(condicio sine qua non) να συνεχίζει ως τότε να υπάρχει.
    Κάτι που για την Türkiye Cumhuriyeti καθίσταται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο αμφίβολο. Για να μην πούμε ότι ώρα με την ώρα καθίσταται όλο
    και πιό βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.