19/1/17

Άρθρο-γροθιά στο στομάχι του Σενέρ Λεβέντ προς τους Τουρκοκυπρίους - Φοβάστε και θέλετε προστασία από τον τουρκικό στρατό, γιατί νοιώθετε ένοχοι

Φοβόμαστε. Φοβόμαστε επειδή ζούμε σε εδάφη που γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικά μας. Μας κατατρώει το αίσθημα της ενοχής...
Μέσα μας υπάρχει μια ενόχληση λόγω του ότι ζούμε σε χώματα που γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικά μας. Και δεν είναι μόνο ενόχληση.
Είναι φόβος και ανησυχία. 
Είμαστε όπως ένας κλέφτης και εγκληματίας που νιώθει συνεχώς μέσα του το αίσθημα της ενοχής και φοβάται ότι θα συλληφθεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό θέλουμε προστασία. Αιώνια προστασία. Να στέκεται πάντοτε στην πόρτα μας (ο προστάτης).
Να μας περιμένει. Αν οι ιδιοκτήτες έρθουν να πάρουν την περιουσία τους, να τους αναχαιτίσει. Να κοιμόμαστε ήσυχοι στο κρεβάτι μας. Φοβόμαστε. Φοβόμαστε επειδή κλέψαμε κάτι που δεν είναι δικό μας. Και θα συνεχίσουμε να φοβόμαστε ενόσω δεν επιστρέψουμε στον ιδιοκτήτη του αυτό που δεν είναι δικό μας. Μια ζωή θα φοβόμαστε. Αυτός ο φόβος θα περάσει μετά από εμάς στα παιδιά μας και ύστερα από τα παιδιά μας στα εγγόνια μας. Αυτός ο φόβος θα είναι η πιο θλιβερή κληρονομιά που θα τους αφήσουμε. Θα θέλουν και αυτοί έναν προστάτη πάντοτε, όπως εμείς. Θα παρακαλούν να μην μας αφήσει και φύγει ποτέ ο προστάτης. Θα του υποβάλλουν την ευγνωμοσύνη τους, επειδή σώζει τη ζωή μας προστατεύοντάς μας.
Εκείνοι των οποίων τις περιουσίες κατακτήσαμε με τη βία και τους διώξαμε από τα εδάφη τους γνωρίζουν ότι κάποτε διέπραξαν έγκλημα εναντίον μας. Και εμείς ξέρουμε ότι έστω και αργά το αντιλήφθηκαν αυτό και μάλιστα ότι μετάνιωσαν. Επειδή αντιλήφθηκαν ότι ήταν ένοχοι δεν απαιτούν όλα τα εδάφη που έχασαν, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι μια εξιλέωση, το τίμημα που πληρώνουν. Ζητούν μόνο ένα μέρος τους πίσω. Δεν απαιτούν καν να επιστρέψουν πίσω όλοι αυτοί τους οποίους διώξαμε με τη βία των όπλων από τα εδάφη τους. Δέχτηκαν να επιστρέψουν οι μισοί. Δεν έβαλαν ποτέ στο πακέτο των απαιτήσεών τους και δεν ζήτησαν πίσω ακόμα και την Κερύνεια, το μαργαριτάρι που έχασαν. Καταπιεζόμενοι κάτω από την ψυχολογία ενός ανίσχυρου ένοχου προσπάθησαν να πάρουν πίσω όσα μπορούσαν. Αυτοί θεωρείται πως έχουν πληρώσει με το παραπάνω το τίμημα για τις αμαρτίες τους. Εμείς;
Φοβόμαστε. Φοβόμαστε επειδή ζούμε σε εδάφη που γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικά μας. Μας κατατρώει το αίσθημα της ενοχής το οποίο μεταβιβάζουμε από γενιά σε γενιά. Γι’ αυτό καταλυόμαστε. Γι’ αυτό λιώνουμε και πάμε. Γι’ αυτό θέλουμε προστάτη στην πόρτα μας για μια ζωή. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είμαστε σαν τα παιδιά των ισραηλινών που σφετερίζονται τα εδάφη των Παλαιστινίων. Αλλά δεν έχουμε τόση δύναμη όση εκείνοι. Αυτός ο φόβος δεν θα κοπάσει καθόλου ενόσω κρατάμε στα χέρια μας κλεμμένες περιουσίες. Ο μόνος δρόμος απαλλαγής από αυτόν είναι η επιστροφή των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες δεν τις θέλουν όλες. Αλλά ούτε αυτό το δεχόμαστε. Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε ένα πολύ επικερδές παζάρεμα, παζαρεύουμε ακόμα και το ένα τοις εκατό αυτού του παζαρέματος. Και ύστερα θέτουμε τον φόβο μας στο τραπέζι. Ζητάμε προστάτη. Δεν γίνεται να μην υπάρχει προστάτης. Διότι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν κάνουμε ένα δίκαιο παζάρεμα. Γνωρίζουμε ότι επιβάλαμε τα πάντα στην απέναντι πλευρά με τη δύναμη του κατακτητή. Γι’ αυτό θέλουμε να μείνει πάντα μαζί μας ο προστάτης μας μετά τη συμφωνία. Δεν μας ενοχλεί ακόμα και το να ζητάμε ειρήνη στη βάση του φόβου. Δεν αναλογιζόμαστε τι είδους ειρήνη είναι μια ειρήνη που βασίζεται στον φόβο. Μας κόβεται η χολή από τον φόβο ότι ο μελλοντικός μας εταίρος στην ειρήνη μπορεί να μας γαζώσει με σφαίρες ένα βράδυ. Ακόμα και όσοι από εμάς λένε ότι «η ειρήνη στην Κύπρο δεν εμποδίζεται» ζητούν προστάτη επειδή φοβούνται. Ο άνθρωπος που μένει σε μια κλεμμένη έπαυλη στην ακροθαλασσιά. Όσοι ήρθαν πέρα από τη θάλασσα και κατέχουν χιλιάδες στρέμματα γης. Όσοι έκτισαν ξενοδοχεία πέντε αστέρων με καζίνο στα κλεμμένα εδάφη. Φοβούνται. Θέλουν προστάτη. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που φοβούνται και ζητούν προστάτη, παρά το γεγονός ότι δεν άγγιξαν καμία περιουσία λάφυρο.
Ο μόνος δρόμος απαλλαγής από αυτόν τον φόβο είναι η επιστροφή τουλάχιστον ενός μέρους από αυτά που κλέψαμε, έτσι δεν είναι; Ούτως ή άλλως, ούτε εκείνοι τα θέλουν όλα. Αλλά βλέπω ότι ακόμα είστε αποφασισμένοι να ζείτε στα κλεμμένα καταραμένα εδάφη. Ζήστε. Αλλά ουδέποτε θα μπορέσετε να απαλλαχτείτε από αυτόν σας τον φόβο. Πάντα θα είστε όμηροι του προστάτη σας. Και ενώ περιμένετε τον εχθρό να έρθει από τον νότο, θα βρείτε ξαφνικά απέναντί σας τον εχθρό από τον βορρά. Μην νομίζετε ότι θα σας συγχωρέσει, επειδή είστε από την ίδια φυλή. Θα μείνετε ζωντανοί μόνο αν αποστηθίσετε το Κοράνι!
Πολίτης

26 σχόλια:

  1. Αυτός ο μεγάλος άνθρωπος,έπρεπε να είναι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι το ανδρείκελο Αναστασιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λέει ο Σενέρ Λεβέντ.Το θάρρος και η ευθυκρισία του είναι άξια θαυμασμού και μίμησης απο όλους τους ορθά σκεπτόμενους συμπατριότες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λέει ο Σενέρ Λεβέντ. Το θάρρος και η ευθυκρισία του είναι άξια θαυμασμού και μίμησης απο τους ορθά σκεπτόμενους συμπατριώτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς δεν εγκληματίσαμε εναντίον τους. Πάντα ήταν κατακτητές. Απλώς εμείς δεν θέλουμε να σφάξουμε κανέναν αν θα πάρουμε πίσω την Κύπρο. Όποιος λινοπάμπακος θέλει μπορεί να γυρίσει πίσω στην πραγματική του οικογένεια, που είναι η Ελληνική. Δεν θα διαφέρει από εμάς τους υπολοίπους γιατί όλοι είμαστε απόγονοι Ελλήνων και παιδιά του ίδιου νησιού. Οι υπόλοιποι δεν έχουν θέση στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Εκείνοι των οποίων τις περιουσίες κατακτήσαμε με τη βία και τους διώξαμε από τα εδάφη τους γνωρίζουν ότι κάποτε διέπραξαν έγκλημα εναντίον μας." Εδώ δεν συμφωνώ με τον φίλτατο Λεβέντ, να ψάξουν αλλού τους εγκληματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δέχτηκαν να επιστρέψουν οι μισοί. Δεν έβαλαν ποτέ στο πακέτο των απαιτήσεών τους και δεν ζήτησαν πίσω ακόμα και την Κερύνεια, το μαργαριτάρι που έχασαν." Αυτοί που δέχτηκαν ήταν οι εθνικοί μειοδότες, οι δωσίλογοι της εκάστοτε εξουσία, οι πουλημένοι πολιτικάντηδες και τα αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά τα λέει ο Σενέρ Λεβέντ. Πρέπει όμως να πείσει και τον τουρκοκυπριακό λαό με αυτά που γράφει και ότι είναι προς το δικό τους συμφέρον μια μόνιμη λύση του κυπριακού προβλήματος με ένα κράτος απαλλαγμένο από όλα ανεξαιρέτως τα ξένα στρατεύματα συμπεριλαμβανομένων και των στρατευμάτων των Αγγλικών βάσεων.
    Αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα τότε μόνο πρέπει να ανησυχούν οι τουρκοκύπριοι διότι τότε δεν θα είναι ποτέ ασφαλείς. Τροχός είναι και γυρίζει και πολύ σύντομα η Τουρκία η ούτω καλούμενη προστάτιδα των τουρκοκυπρίων θα καταστραφεί από την αλαζονία της και πραγματικά εύχομαι να υπάρξει λύση πριν αυτού του γεγονότος για το καλό ολόκληρου του κυπριακού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα νομιζα οτι οι τουρκοκυπριοι ειναι ελληνες εξισλαμισμενοι...οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο, θέλει μεγάλα αποθέματα ψυχής για να πεις την αλήθεια και να πας κόντρα σε έναν δικτάτορα και μάλιστα όταν είναι στο απόγειο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και η Κερύνεια ειναι κλεμμένο έδαφος και τη θέλουμε πίσω!! Οι εξισλαμισθέντες έλληνες, καμιά σχέση δεν έχουν με την Τουρκία ούτε με τους κουβαλητούς, κι αν όντως αισθάνονται ενοχή, η ενοχή τους πάει πίσω στο χρόνο και κανένα κοινό δεν έχει με τους Ισραηλινούς. Είναι η ενοχή του προδότη, που προσκύνησε τον αγά έναντι κάποιων αργυρίων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέχασε να αναφέρει και τους ξένους που κατέχουν τις δικές μας περιουσίες και κρύβονται πίσω από τις Τουρκικές πλάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν τούς ξέχασε καθόλου ξαναδιάβασε τό άρθρο δέν προσδιορίζει μόνο τούς εξ ανατόλιας ξένους αλλά λέγει γι' αυτούς πού ήλθαν καί πήραν περιουσίες καί έκαναν ξενοδοχεία καί καζίνα καί δέν είναι μόνο εκ Τουρκίας όλοι αυτοί

      Διαγραφή
  12. Είτε είναι εξισλαμισθεντες Έλληνες, είτε είναι Τούρκοι, οποία δικαιώματα είχαν τα έχασαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, όταν χειροκροτούσαν τα Μεχμετζικ που μπαίνανε στα χωριά τους, τους αγκάλιαζαν και τους φιλούσαν, όταν παραδίπλα βίαζαν Κυπριοπουλες. Θα έχετε την ίδια μοίρα με τους εισβολείς, να μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό. Σας το υποσχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν νομίζω ότι τα λέει αυτά από ενοχή ή επειδή εξισλαμιστηκε . Τα λέει επειδή είναι Κύπριος και βλέπει στρατεύματα κατοχής άλλης χώρας στη πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Μεγάλη Παράδοση της τούρκικης Διανόησης που πρεσβεύουν ονόματα όπως του Ναζίμ Χικμέτ , Αζίζ Νεσίν και τόσων άλλων συνεχίζεται με τον συμπατριώτη μας Σενέρ Λεβέντ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αυτοκριτική εκατέρωθεν είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά....Για χαριν της ειρήνης και της προόδου οφείλουμε να προχωρήσουμε στην επίτευξη μιας σωστής και λειτουργικής λύσης.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η αυτοκριτική εκατέρωθεν βοηθά στην επίτευξη μιας λειτουργικής λύσης του προβλήματος μας προς όφελος όλων μας...Ακραίες τοποθετήσεις καταστρέφουν κάθε καλή προσπάθεια και είναι καταδικαστέες. Επιδίωξη μας είναι να φύγει η Τουρκία από τον τόπο μας.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με συγχωρείς αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Προφανώς δεν ξέρεις την ιστορία της Κύπρου και τα γεγονότα σωστά. Φυσικά και εγκληματίσαμε εναντίον τους. Ας μην ξεχάσουμε τις μαζικές σφαγές Τουρκοκύπριων από εξτρεμιστές Ελληνοκύπριους. Ναι, δεν μας συμφέρει. Δεν τα λέμε. Δεν τα διδάσκουμε αυτά. Μας βολεύει να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Κάναμε και εμείς αρκετά. Όχι στον ίδιο βαθμό, αλλά κάναμε. Και είναι καιρός να το αποδεχτούμε για να προχωρήσουμε μπροστά. Άνοιξε και διάβασε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Μακάριος στο Λονδίνο το '59: Απαιτεί Αυτοδιάθεση με στόχο Ένωση - Παράλογο υπό τις συνθήκες και αποτυγχάνει.
      - Γρίβας & ΕΟΚΑ Β, σαν αποτέλεσμα, με υποστήριξη εκκλησίας! - Παράνομη οργάνωση με στόχο Ένωση και καταδίωξη των Τουρκοκυπρίων, ως εμπόδιο αυτού του στόχου.
      - 1963: ΕΟΚΑ Β, Σαμψών 'ο Τουρκοφάγος' κτλ επιτίθενται κατά της Τουρκικής μειονότητας, σφάζουν, διώχνουν και, προσωρινά, παίρνουν όλα μέχρι και τον Άγιο Ιλαρίωνα. Μετά από αυτό οι Τουρκοκύπριοι αυτό-αποκλείονται στις περιοχές τους. Τους αδικείτε;
      - 1974: Πραξικόπημα από ακρο-δεξιά και Χούντα Ελλάδας φέρνει στην 'εξουσία' τον ...Σαμψών (!) και ομοίους του, με αποτέλεσμα την Τουρκική εισβολή και την σημερινή κατάσταση.

      Ψεύδομαι, λανθάνω η, με λίγα λόγια, είναι η αλήθεια; Το ότι οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι και οι Έλληνες φέρουν όλοι ευθύνη, δεν αμφιβάλλεται. Το ίδιο ισχύει για τις βλέψεις της Τουρκίας, κυρίως, από το 1974. Αλλά οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση, με βάση τα πιο πάνω γεγονότα, είναι οι ίδιοι οι τυφλωμένοι από 'πατριωτισμό' Εθνικιστές μας που ποτέ δεν κατάλαβαν ότι τις πιο πολλές φορές, άμα υπάρχουν δύο παρατάξεις, ο μόνος δρόμος προς μια 'σχετική' επιτυχία, είναι ο συμβιβασμός και όχι η εγωιστική επιβολή και η βία.

      Ότι σπείραμε θερίζουμε. Ξυπνήστε, έστω και αργά και μάθετε από τα λάθη μας για να μην τα πάμε και χειρότερα!

      Διαγραφή
  18. Κύριε λεβεντ το τι έπαθαν οι Τούρκοκυπριοι καλύτερα να το ψάξεις στα έγγραφα της ΜΙΤ και του foreign office και θα δεις ότι τα περισσότερα που πάθατε ήταν σχεδιασμένα από τους Άγγλους που ποτέ δεν χωνεξαν την ήττα του 55 και γενικά την Κύπρο και εκτελέστηκαν από τα χέρια της ΜΙΤ κατά τα άλλα συμφωνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.